Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Η μαθητεία μας σε μια Πνευματική Σχολή Μυστηρίων


Renova Entrance (Holland)

Είναι αυτονόητο ότι κάθε μαθητής μια γνήσιας Γνωστικής Σχολής θα πρέπει εσωτερικά να διακατέχεται από μιας ανώτερης ποιότητας ηθική.

Αυτή δεν είναι μόνον μία φυσιολογική πορεία όσον αφορά τον συνηθισμένο άνθρωπο και τον κόσμο γύρω του, αλλά είναι κατά κυριολεξία μια ουσιαστική απαίτηση για έναν μαθητή μιας Πνευματικής Σχολής.

Η θεμελιώδης διαφορά με τον συνήθη άνθρωπο είναι ότι ένας μαθητής ωθείται και κατευθύνεται μέσω του Φωτός της Γνώσης, μέσω του θεραπευτικού της αγγίγματος, όπως αυτό τον αγγίζει στην καρδιά του, και σταδιακά σε ολόκληρο  το σύστημα του, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα όχι μόνο μία εντελώς νέα νοητική ικανότητα αλλά και μία εντελώς νέα δυναμική δομή αστρικών και αιθερικών ενεργειών μέσα του.

Η ευαγγελικές διδαχές όπως και οι επιστολές δεν αφήνουν κανένα κενό, περιγράφοντας με σαφήνεια αυτήν τη νέα ταυτότητα.

Όμως όταν αυτή η νέα συνείδηση είναι ενεργή στον μαθητή και η αντιληπτικότητα του αυξάνεται, ταυτόχρονα απογυμνώνεται και το κάθε τι γύρω του όσον αφορά τη συμπεριφορά, και τους ουσιαστικούς σκοπούς και τα κίνητρα που οδηγούν τη σημερινή ανθρωπότητα, και τις δυνάμεις που την κυβερνούν.

Η γνώση αυτή τον βοηθάει στο να αποσπαστεί εντελώς από κάθε κίνηση και παιχνίδι που λαμβάνει χώρα πολύ έντονα μερικές φορές σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής δομής.

Μια σοβαρή μαθητεία σε μια αυθεντική Αδελφότητα πρέπει να είναι εντελώς απαλλαγμένη από διαλεκτικές (υλικές) επιθυμίες και ανησυχίες για την πορεία αυτού του διαλεκτικού κόσμου.
Μια αποδεδειγμένη αποσύνδεση αστρικά και νοητικά είναι μιας θεμελιώδους αξίας.

Η διαλεκτική τάξη πασχίζει για την αυτοσυντήρηση της, όπως και όλες αυτές οι σκοτεινές δυνάμεις στην αντανακλαστική σφαίρα (ο κόσμος των νεκρών, η αστρική σφαίρα) και όπως αυτές επιδρούν στο άλλο ορατό ήμισυ.
Σκοπός τους δεν είναι μόνο η πλήρης διάλυση και αποσύνθεση κάθε τι που θα χαρακτηριζότανε πνευματικό αλλά ταυτόχρονα και μια ανεκδιήγητη προσπάθεια απομιμήσεως μιας λύσεως αυτού του προβλήματος.

Έτσι μπορούν να εκμεταλλευτούν και να χειραγωγούν όχι μόνο αυτούς που ξεγελούν αλλά και αυτούς που νομίζουν ότι δεν ξεγελιούνται.

Ο μοναδικός στόχος και σκοπός κάθε μαθητή μιας γνήσιας Πνευματικής Σχολής δεν είναι παρά η εσωτερική του πορεία προς το Φως, μια ολοκληρωτική και θεμελιώδης Θεραπεία, μια μετάβαση σε ένα εντελώς νέο πεδίο ύπαρξης και ζωής.

Αυτό είναι και το μοναδικό μας καθήκον, και σε αυτό το καθήκον μια ολοκληρωτική απόσπαση πρέπει να λάβει χώρα.

Ο Ιησούς ήτανε πολύ ξεκάθαρος πάνω σε αυτό, όχι μόνο τόνιζε ότι η βασιλεία του δεν είναι από αυτόν τον κόσμο, αλλά επίσης έδειχνε στους μαθητές του ότι μια ολοκληρωτική άρνηση σε οτιδήποτε υπάρχει στην καθημερινότητα μας και αντιτίθεται στο Πνεύμα πρέπει να γίνει πράξη.

Όχι, μόνο στο υλικό επίπεδο (πούλησε όλα τα υπάρχοντα σου) αλλά ακόμη και στο επίπεδο του αίματος (αν αγαπήσεις πιο πολύ τον πατέρα και τη μητέρα σου δεν είσαι άξιος μου)*
Αυτά τα λόγια μας δείχνουν ξεκάθαρα όλα όσα σας ανέφερα, απαιτείται μία πλήρης απόσπαση από κάθε διαλεκτική έκφανση.

Φίλοι, σήμερα μας είναι εντελώς γνωστό ότι στη διάρκεια όλων αυτών  των χιλιάδων χρόνων της ανθρώπινης ιστορίας ο άνθρωπος είναι ικανός για το χειρότερο, και ότι ακόμη και μέσα από όλες αυτές τις αλλεπάλληλες καταστροφές που προκάλεσε, και τον ατελείωτο πόνο, όχι μόνον δεν κατανόησε τίποτα αλλά και δεν πρόκειται καν να αλλάξει.

Έτσι το εσωτερικό μας φορτίο μεγαλώνει δείχνοντας μας για άλλη μια φορά το μεγαλειώδες  μας καθήκον για μια ουσιαστική αλλαγή εξ θεμελίων απελευθερώνοντας έτσι Γνωστικές δυνάμεις στην ατμόσφαιρα που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν απελευθερωτικά και για τους άλλους συνανθρώπους μας και αυτό είναι και το δώρο μας προς την ανθρωπότητα.

Τα επόμενα χρόνια μια τρομερή σύγκρουση θα θέση πολλές γνωστές αξίες σε αμφισβήτηση, τεράστιες κοινωνικές αλλαγές θα προξενηθούν από τις ισχυρές δυνάμεις του υδροχόου προκαλώντας σύγχυση και πόνο.

Όλοι εμείς που έχουμε θέση τον εαυτό μας εμπρός στην Τράπεζα των Γνωστικών μυστηρίων και μετέχουμε της Χάρις Του περιμένουμε με αγωνία εκείνην τη μέρα του Κηρίου που θα μπορέσουμε να αναληφθούμε μαζί του στους ουρανούς βαδίζοντας χέρι με χέρι σε μια ατέλειωτη δόξα, δόξα του ενός και μοναδικού Θεού όπως Αυτός μας έχει αποκαλυφθεί μέσω του Υιού του.

* Πατέρας και μητέρα συμβολίζουν τις αξίες και τα δεσμά που μας ενώνουν με την ύλη ως φυσικό-γεννημένοι άνθρωποι που είμαστε και έτσι δεν πρέπει να λαμβάνονται κατά γραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: