Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Lucy 2014 ένα μικρό σχόλιο

 
 
Lucy 2014 ένα μικρό σχόλιο

Πρέπει να είμαστε πολλοί προσεκτικοί σε ότι βλέπουμε, διαβάζουμε και ακούμε και να το εξετάζουμε με σοβαρότητα αλλιώς εσφαλμένα ή ημιτελή συμπεράσματα θα γίνονται για μας μία βεβαιότητα και έτσι θα παρασυρόμαστε σε φαντασίες. 

Στον κινηματογράφο όπως είναι φυσικό περνάνε πολλά μηνύματα, ή καταπιάνονται με μία ιδέα και πάνω εκεί στήνουν ολόκληρα θεωρήματα αλλά αυτά δεν σημαίνει ότι είναι και αληθή. Και σε αυτήν την ταινία η κεντρική ιδέα ήταν η νοητική ικανότητα του ανθρώπου και πως αυτή μπορεί να αυξηθεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων αλλά όπως γνωρίζουμε από την Πνευματική Επιστήμη αυτό δεν είναι το ζητούμενο αλλά η ολοκληρωτική μεταμόρφωση της Καρδιάς.

Με την έννοια ότι αυτή είναι η αφετηρία και ο μοναδικός σπόρος Πνεύματος μέσα στο ανθρώπινο σύστημα μέσα από τον οποίο μία νέα διαδικασία εξαγνισμού μπορεί να αρχίσει η οποία στην πορεία της ενεργοποιεί και άλλα κέντρα και μέσα από την πορεία της που δεν μπορώ εδώ να περιγράψω λόγω χώρου καταλήγει στο ιερό της κεφαλής φωτίζοντας όλο το ον μας.
Αλλά όταν αυτό θα συμβεί μέσα από την χάρη του Πνεύματος δύο βασικά πραγματάκια θα έχουν αλλάξει σε μας, πρώτον θα έχει σβηστεί ολόκληρο το κάρμα μας και θα έχει ουδετεροποιηθεί το Εγώ μας και δεύτερον θα έχουμε δημιουργήσει νέα οχήματα μιας Πνευματικής φύσης εν ζωή. 

Δεν νομίζεται ότι ήδη η διανοητική ικανότητα στον άνθρωπο, ένα από τα δώρα του Θεού σε αυτήν την φάση εξέλιξης καταχράστηκε από τον άνθρωπο στο μέγιστο βαθμό του προσφέροντας καταστροφή, πόνο και βία; Σκεφτείτε αν γινόταν δύο και τρεις φορές περισσότερο ευφυείς!!!
Ο κόσμος μας και ο άνθρωπος έχουν φτιαχτεί με θαυμαστές ισορροπίες και μία υπέρ νόηση και είναι σώφρον να μην τα προσπερνάμε με αφέλεια και εγωισμό όλα αυτά γιατί τότε απλά θα καούμε.

Και στην Ερμητική Επιστήμη ο Θεός μας παρουσιάζετε συμβολικά, εξομοιώνεται σε μας συμβολικά με την έννοια  ''Νους'' αλλά αυτός ο νους αγαπητοί φίλοι δεν έχει κέντρο όπως ο άνθρωπος για αυτό και ταυτόχρονα είναι και Αγάπη, είναι όλα στα όλα και αυτό επιθυμεί και για εμάς και αυτό είναι και το καθήκον και η εργασίας μας σε αυτήν την φάση πολιτισμού μία ολοκληρωτική μεταμόρφωση από ύδωρ και πνεύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: