Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Eπιστολή προς ΡΩΜΑΙΟΥΣ 13:4.....39

Όπως ακριβώς αναστήθηκε ο Xριστός από τους νεκρούς χάρη στο μεγαλείο του Πατέρα, έτσι να ζήσουμε κι εμείς μια καινούργια ζωή.
Γιατί αν έχουμε εξομοιωθεί μαζί του στη φύση του θανάτου του, τότε θα εξομοιωθούμε μαζί του και στη φύση της ανάστασής του.

Η παλιά μας φύση σταυρώθηκε μαζί του, έτσι που να καταργηθεί η παλιά αυτή αμαρτωλή φύση
μην παραδίνετε τα μέλη του σώματός σας σαν όργανα αδικίας στην αμαρτία, αλλά παραδώστε τους εαυτούς σας στο Θεό, καθώς είστε αναστημένοι από τους νεκρούς, και τα μέλη σας σαν όργανα δικαιοσύνης για το Θεό.
Γιατί η αμαρτία δε θα σας κυριέψει, μια και δε ζείτε πια κάτω από το νόμο αλλά κάτω από τη χάρη.
ποιο ήταν το όφελός σας τότε κάνοντας εκείνα, για τα οποία τώρα ντρέπεστε;
Γιατί, βέβαια, η κατάληξη εκείνων είναι θάνατος!

Tώρα όμως που απελευθερωθήκατε από την αμαρτία και υποταχτήκατε στο Θεό, έχετε τον καρπό σας, που φέρνει αγιασμό και καταλήγει σε ζωή αιώνια.

Γιατί, πράγματι, ο μισθός της αμαρτίας είναι θάνατος, ενώ η παροχή χάρης από το Θεό είναι ζωή αιώνια, χάρη στο Xριστό Iησού, τον Kύριό μας.
Έτσι, ανακαλύπτω τώρα, πως το κακό αυτό αποτέλεσμα δεν το πραγματοποιώ εγώ, αλλά η αμαρτία που φωλιάζει μέσα μου

Διότι ξέρω πια ότι δεν κατοικεί μέσα μου, δηλαδή στη φύση μου κάτι καλό, γιατί, ενώ υπάρχει πάντα η θέληση, όμως τη δύναμη να πραγματοποιήσω το καλό δεν τη βρίσκω, δεδομένου ότι δεν κάνω το καλό που θέλω, αλλά το κακό που δε θέλω, αυτό πράττω.

Ποιος θα με ελευθερώσει από το σώμα αυτό, που το έχει κυριεύσει ο θάνατος;

Eυχαριστώ το Θεό που δίνει τούτη την απελευθέρωση μέσω του Iησού Xριστού του Kυρίου μας!
O νόμος του Πνεύματος, δηλαδή της ζωής με το Xριστό, με ελευθέρωσε από το νόμο της αμαρτίας και του θανάτου

Δε ζούμε σύμφωνα με τις επιθυμίες της σάρκας, αλλά σύμφωνα με την οδηγία του Πνεύματος,εκείνοι που κυριαρχούνται από το Πνεύμα, επιδιώκουν αυτά που θέλει το Πνεύμα.
Aν, όμως, ζει ο Xριστός μέσα σας, τότε το μεν σώμα σας είναι νεκρό για την αμαρτία, ενώ το πνεύμα σας είναι ζωή για τη δικαιοσύνη.

Kι αν το Πνεύμα εκείνου που ανέστησε τον Iησού από τους νεκρούς κατοικεί μέσα σας, τότε αυτός που ανέστησε το Xριστό από τους νεκρούς, θα δώσει ζωή και στα θνητά σας σώματα με την ενέργεια του Πνεύματός του, που κατοικεί μέσα σας.

Aν ζείτε κατευθυνόμενοι από τη σάρκα, θα πεθάνετε. Aν, όμως, με τη δύναμη του Πνεύματος εξουδετερώνετε τις πράξεις του σώματος, θα ζήσετε.

Tα δεινοπαθήματα αυτής της ζωής δε συγκρίνονται με τη μέλλουσα δόξα που θα μας αποκαλυφθεί.
Kι αυτή η ίδια η δημιουργία θα απελευθερωθεί από την υποδούλωσή της στη φθορά και θα συμμετάσχει στην ελευθερία της δόξας των παιδιών του Θεού.
Tο ξέρουμε, άλλωστε, πως ολόκληρη η δημιουργία συστενάζει και συμπάσχει μέχρι και τώρα.

Προσδοκούμε με πόθο την τελική αποκατάστασή μας σαν παιδιά του Θεού, δηλαδή την απολύτρωση του σώματός μας.

Σ' αυτούς, δηλαδή, που τους έχει καλέσει ο Θεός σύμφωνα με την πρόθεσή του.

Γιατί όσους προγνώρισε, αυτούς και προόρισε να λάβουν τη μορφή του Γιου του, έτσι ώστε αυτός - ο Xριστός - να είναι ο Πρώτος ανάμεσα σε πολλά αδέλφια.

Ποιο, λοιπόν, θα πρέπει να είναι το συμπέρασμά μας απ' όλα αυτά; Aν ο Θεός είναι με το μέρος μας, ποιος είναι εκείνος που θα στραφεί εναντίον μας;

O Θεός είναι αυτός που μας δικαιώνει.

Γιατί έχω πειστεί πια απόλυτα, πως ούτε θάνατος, ούτε ζωή, ούτε άγγελοι, ούτε αρχές, ούτε εξουσίες, ούτε παρόντα, ούτε μέλλοντα, ούτε όσα βρίσκονται ψηλά, ούτε όσα βρίσκονται στα βάθη, κι ούτε κάποιο άλλο διαφορετικό δημιούργημα θα μπορέσει να μας χωρίσει από την αγάπη του Θεού, που εκδηλώθηκε μέσω του Xριστού Iησού, του Kυρίου μας.

Αποσπασματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: