Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Η εκλογή είναι δική σας


Η εκλογή είναι δική σας

Σε μια συγκεκριμένη στιγμή της ζωής μας νιώθουμε μια απέραντη μοναξιά που πηγάζει από τα πιο εσώτερα μέρη της καρδιάς μας.

Μια ανεξήγητη μελαγχολία αναδύεται,τίποτα πια δεν μας γεμίζει καθ' ολοκληρίαν, νιώθουμε κομματιασμένοι, εύθραυστοι αλλά συγχρόνως μια αναγκαιότητα απάντησης ουσιαστικών ερωτημάτων οδηγεί το ον μας.

Όταν η προσωπικότητα μας κάνει τον φυσικό της κύκλο τότε είναι πια ώριμη να αισθανθεί το Φως της Γνώσης.
Η καρδιά μας έχει τότε ανοιχτεί, σαν γόνιμο έδαφος, και ο σπόρος  Πνεύματος μπορεί να κατοίκηση, να ανακινήσει, να ανακαινίσει. 

Πάντοτε μια ίδια ερώτηση αναδύεται από τους μαθητές που βρίσκονται στα πρώτα στάδια.
Τι πρέπει να κάνω?

Μέσα στα Ευαγγέλια μας εξηγείται πλήρως μια τέτοια ερώτηση, πρώτα από όλα θα πρέπει να ακολουθήσουμε τον Χριστό μέσα μας, τι σημαίνει αυτό? 

Να ανοίξουμε όλο μας το ον στις θεραπευτικές δυνάμεις του Αγίου Πνεύματος, ώστε αυτές να μπορέσουν να μας αλλάξουν κυριολεκτικά να μπορέσουν να αφυπνίσουν το Χρηστικό άτομο μέσα μας να το ζωοποιήσουν ξανά ώστε εγειρόμενο αυτό να μπορέσει να απόκτηση συνείδηση ώστε σε ένα συγκεκριμένο σημείο της μαθητείας μας να αναλάβει πλήρως την αρχηγεία του συστήματος μας.

Το να 'ακολουθήσουμε τον Χριστό' εμπεριέχει μια διπλή έννοια, δηλαδή όχι μόνο να γίνουμε μιμητές του όσον αφορά τον δρόμο που αυτός μας έδειξε σαν ηθική, όσον αφορά το αστρικό και νοητικό μας σώμα, τις επιθυμίες και τις σκέψεις μας δηλαδή, αλλά συγχρόνως μας λέει ότι αυτή η εργασία μπορεί να γίνει μόνον όταν εμείς ακολουθήσουμε το Χρηστικό σπινθήρα του Πνεύματος εντός μας.
Γιατί στην ουσία αυτό το άτομο είναι που μας οδηγεί σε αυτόν τον δρόμο.

Πως μπορεί να γίνει αυτό?

Κατανοώντας τις εντολές εσωτερικά από την μία και από την άλλη αποκόβοντας κάθε δεσμό με την υλική φύση και τους μηχανισμούς της.

Όπως μας λέει:
19Tις εντολές τις ξέρεις: Mη μοιχέψεις, Mη φονεύσεις, Mην κλέψεις, Mην ψευτομαρτυρήσεις, Mην αποστερήσεις, Tίμα τον πατέρα σου και τη μητέρα σου.

αλλά κυρίως :
20Kι εκείνος του αποκρίθηκε: Δάσκαλε, όλ' αυτά τα τήρησα από μικρός. 21Tότε ο Iησούς, αφού τον κοίταξε προσεκτικά, ένιωσε αγάπη γι' αυτόν και του είπε: Ένα πράγμα σου λείπει: Πήγαινε κι όσα έχεις πούλησέ τα και δώσε τα σε φτωχούς και θ' αποκτήσεις θησαυρό στον ουρανό. Kι έλα κατόπιν κι ακολούθα με, αφού σηκώσεις το σταυρό.

Έτσι βλέπουμε πως όταν το Χρηστικό άτομο αφυπνίζεται μέσα μας τότε αυτό όχι μόνο ζει και αναπνέει από το Φως αλλά ταυτόχρονα διαλύει, σταματάει όλους τους δεσμούς και αξίες που έχει με την υλική φύση και αυτόματα δεν δημιουργεί νέους.

Αυτό είναι κάτι το πολύ σημαντικό.

Όσον αναλωνόμαστε μέσα σε αυτό το τρικυμιώδες πεδίο της υλικής τάξης τόσο η Πνευματική εργασία θα βρίσκει προβλήματα και θα είναι στάσιμη.

Η αιτία είναι προφανής οι αστρικές και νοητικές δυνάμεις αυτών των ομάδων βασίζονται σε μια εντελώς ξένη ως προς το πνεύμα εκκίνηση,αυτή της αυτοσυντήρησης, του πλουτισμού,του ψεύδους, της χρησιμοποίησης των ανθρώπινον ιδανικών.

Έτσι ένας μαθητής μιας Πνευματικής Σχολής θα πρέπει να κάνει μια εσωτερική εκλογή, με πιο πεδίο και δυνάμεις θα στρατευθεί με αυτό του Πνεύματος ή αυτό της αυτοσυντήρησης τις υλικής του φύσης?
Θα ανακαίνιση το Χρηστικό ον του μέσα του ή θα το ενταφιάσει για μια άλλη φορά?

Η εκλογή είναι δική σας.


Tο κατά   ΜΑΡΚΟΝ ευαγγέλιο 10:17-25

17Kαι καθώς έβγαινε στο δρόμο, έτρεξε ένας και, αφού γονάτισε μπροστά του, τον ρωτούσε: Δάσκαλε αγαθέ, τι να κάνω για να κληρονομήσω ζωή αιώνια; 18Kι ο Iησούς του είπε: Γιατί με λες αγαθό; Kανένας δεν είναι αγαθός παρά μονάχα ένας, ο Θεός. 19Tις εντολές τις ξέρεις: Mη μοιχέψεις, Mη φονεύσεις, Mην κλέψεις, Mην ψευτομαρτυρήσεις, Mην αποστερήσεις, Tίμα τον πατέρα σου και τη μητέρα σου. 20Kι εκείνος του αποκρίθηκε: Δάσκαλε, όλ' αυτά τα τήρησα από μικρός. 21Tότε ο Iησούς, αφού τον κοίταξε προσεκτικά, ένιωσε αγάπη γι' αυτόν και του είπε: Ένα πράγμα σου λείπει: Πήγαινε κι όσα έχεις πούλησέ τα και δώσε τα σε φτωχούς και θ' αποκτήσεις θησαυρό στον ουρανό. Kι έλα κατόπιν κι ακολούθα με, αφού σηκώσεις το σταυρό. 22Eκείνος, όμως, σκυθρώπασε σαν άκουσε τα λόγια αυτά κι έφυγε λυπημένος, γιατί είχε κτήματα πολλά.
23Tότε ο Iησούς, αφού κοίταξε ολόγυρα, λέγει στους μαθητές του: Πόσο δύσκολα θα μπουν στη βασιλεία του Θεού αυτοί που έχουν τα χρήματα! 24Kι οι μαθητές καταπλήσσονταν με τα λόγια του. O Iησούς, όμως, μίλησε ξανά και τους είπε: Tέκνα, πόσο δύσκολο είναι για εκείνους που έχουν στηρίξει την εμπιστοσύνη τους στα χρήματα, να μπουν στη βασιλεία του Θεού! 25Eυκολότερο είναι να περάσει μια καμήλα από την τρύπα μιας βελόνας, παρά να μπει ένας πλούσιος στη βασιλεία του Θεού!

Tο κατά   ΜΑΤΘΑΙΟΝ ευαγγέλιο 8:18-22
18Kαι σαν είδε ο Iησούς γύρω του πλήθη πολλά, πρόσταξε να πάνε στην αντίπερα όχθη της λίμνης. 19Tον πλησίασε τότε ένας νομοδιδάσκαλος και του είπε: Δάσκαλε, θα σε ακολουθήσω όπου κι αν πας. 20Tου λέει ο Iησούς: Oι αλεπούδες έχουν κρυψώνες και τα πουλιά τ' ουρανού έχουν φωλιές, μα ο Γιος του Aνθρώπου δεν έχει πού να γείρει το κεφάλι του. 21’λλος πάλι, από τους μαθητές του, είπε: Kύριε, επίτρεψέ μου πρώτα να πάω να θάψω τον πατέρα μου. 22Aλλα ο Iησούς του είπε: Aκολούθα με και άφησε τους νεκρούς να θάψουν τους δικούς τους νεκρούς.

Tο κατά ΛΟΥΚΑΝ ευαγγέλιο 14:26-27 + 33
26Aν κανείς έρχεται σε μένα και δεν απαρνιέται τον πατέρα του, και τη μητέρα του, και τη γυναίκα του, και τα παιδιά του, και τ' αδέλφια του, και τις αδελφές του, ακόμα και την ίδια του τη ζωή, δεν μπορεί να είναι μαθητής μου. 27Kαι όποιος δε με ακολουθεί σηκώνοντας το σταυρό του, δεν μπορεί να είναι μαθητής μου.
+
33Έτσι, λοιπόν, όποιος από σας δεν αποχωρίζεται απ' όλα τα υπάρχοντά του, δεν μπορεί να είναι μαθητής μου.

Tο κατά  ΙΩΑΝΝΗΝ ευαγγέλιο 12:25-26
25Όποιος αγαπάει τη ζωή του, θα τη χάσει. Mα όποιος απαρνιέται τη ζωή του στον κόσμο τούτο, αυτός θα τη διαφυλάξει για την αιώνια ζωή. 26Aν κάποιος θέλει να υπηρετεί εμένα, εμένα ν' ακολουθεί. Kαι όπου είμαι εγώ, εκεί θα είναι κι ο υπηρέτης ο δικός μου. Kι αν κανείς υπηρετεί εμένα, αυτόν θα τον τιμήσει ο Πατέρας.
   
Tο κατά ΛΟΥΚΑΝ ευαγγέλιο 9:57-62
57Kαθώς, λοιπόν, βάδιζαν στο δρόμο, του είπε κάποιος: Θα σε ακολουθήσω, Kύριε, όπου κι αν πας. 58Kι ο Iησούς του αποκρίθηκε: Oι αλεπούδες έχουν καταφύγια και τα πουλιά τ' ουρανού φωλιές. Aλλα ο Γιος του Aνθρώπου δεν έχει πού να γείρει το κεφάλι του. 59Eίπε επίσης σε έναν άλλον: Aκολούθα με. Kι εκείνος απάντησε: Kύριε, επίτρεψε μου να πάω και να θάψω πρώτα τον πατέρα μου. 60Aλλα ο Iησούς του είπε: A’σε τους νεκρούς να θάψουν τους δικούς τους νεκρούς και πήγαινε εσύ και κήρυττε τη βασιλεία του Θεού. 61Kι ένας άλλος πάλι, του είπε: Θα σε ακολουθήσω, Kύριε, αλλά επίτρεψέ με πρώτα να αποχαιρετήσω τους δικούς μου. 62Σ' αυτόν, ο Iησούς είπε: Kανένας, που βάζει το χέρι του στο αλέτρι και κοιτάζει κατόπιν πίσω, δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένος για τη βασιλεία του Θεού.

Revelation 18:11
And the merchants of the earth shall weep and mourn over her; for no man buyeth their merchandise any more:
Αποκάλυψη 18:11
11Kαι κλαίνε οι έμποροι της γης και πενθούνε γι' αυτήν, γιατί την πραμάτεια τους κανένας δεν την αγοράζει πια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: