Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Ερχόμαστε εδώ σε αυτόν τον κόσμο όχι με κατάρες και αφορισμούς αλλά με αγάπη


Ερχόμαστε εδώ σε αυτόν τον κόσμο όχι με κατάρες και αφορισμούς αλλά με αγάπη

Το αρσενικό και το υλικό στοιχείο ενυπάρχουν μέσα μας σε μια διαφορετική αναλογία.

Αρχικά αυτοί οι δύο πόλοι ισορροπούσαν μέσα από ένα τρίτο πόλο στον πρωταρχικό άνθρωπο αλλά λόγω της πτώσης και της τρομερής ανακατάταξης των κόσμων αυτοί οι δύο διαχωρίστηκαν και ήταν ο λεγόμενος διαχωρισμός των φύλλων για τον οποίον διαβάζουμε.

Δημιουργήθηκαν δυο οντότητες που η μία πήρε τον αρσενικό πυρήνα και η άλλη τον θηλυκό, ο τρίτος πυρήνας όμως εκ των πραγμάτων έχασε την δυναμική και την αξία του και μεταμορφώθηκε πλήρως και αυτός μέσα από μια κατώτερη μορφή.
Εν δυνάμει όμως μέσα μας υπάρχει η δυνατότητα μέσα από το Ρόδο να αναγεννήσουμε αυτήν την αρχή μετασχηματίζοντας σαν αρχή την υλική μας υπόσταση ιδιαίτερα μέσα από τον τρίτο πυρήνα που αναφέραμε ώστε να δομηθούν οι κατάλληλες διαδικασίες ανάπτυξης και ενσωμάτωσης εν ζωή μιας άλλης σωματικής ψυχικής πνευματικής αρχής ζωής, εν ζωή.

Η πνευματική αρχή δεν μπορεί να ζωογονοποιηθεί χωρίς μια αθάνατη ψυχή και αυτά τα δύο δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς ένα πνευματικό σώμα.
Αυτό είναι και το τρίγωνο το οποίο βλέπετε συχνά στους συμβολισμούς ή καλύτερα για το τρίγωνο μέσα στο τρίγωνο.
Το τρίγωνο που κατέρχεται για να ενωθεί και να δώσει την τροφή και τις ενέργειες για αυτήν την μεταμορφωτική διαδικασία είναι ο Χριστός, ο Λόγος και το τρίγωνο που ανέρχεται προς συνάντηση Αυτού είναι ο μαθητής ιερέας βασιλιάς, ο οποίος αναγεννιέται ως προς την ψυχή και το σώμα.

Όταν το ένα ενωθεί πλήρως μέσα στο άλλο μέσα από μια επταπλή διαδικασία τότε η μεταμόρφωση είναι ένα γεγονός και το 6 γίνεται 7.

Η ψυχική διατάραξη σε πολλούς ανθρώπους οι οποίοι δεν μπορούν να διακρίνουν ξεκάθαρα το φύλο τους και πολλές φορές νοιώθουν παγιδευμένοι μέσα στο σώμα τους είναι μια φυσιολογική ψυχική παρενέργεια και σίγουρα ένα πρόβλημα, ένα εμπόδιο που καλείται η ψυχή του κάθε ανθρώπου να ξεπεράσει, να υπερβεί.

Η φύση είναι σοφή και ακόμη μετά από κάθε δυσαρμονική της έκφραση βρίσκονται πολύ ουσιαστική λόγοι μέσα από τους οποίους καλούμαστε να μάθουμε τον αληθινό σκοπό της ζωής μας, ορισμένοι ενδεχομένως είναι πιο τυχεροί από άλλους λόγω μιας εργασίας στο παρελθόν αλλά αγαπητοί μου φίλοι εδώ σε αυτόν τον κόσμο τίποτα μα τίποτα δεν προεξοφλείται.

Για αυτό και δεν μας προβληματίζει ούτε μας σκανδαλίζει η επιλογή του κάθε ανθρώπου να νοιώθει αυτό που νομίζει για αυτός και να επιλέγει τον σύντροφό του μέσα από την δική του κλήση, αλλά μας ενδιαφέρει κάθε άνθρωπος να χαρακτηρίζεται από μια κοινωνική ηθική και καλότητα και χρησιμότητα και υπηρεσία για τον συνάνθρωπο και αυτός ή αυτή θα βρουν (όπως και εμείς το καταφέραμε) τον δρόμο τους.

Κάθε φυσική δυσαρμονία θέτει έναν προβληματισμό και μια αναγκαιότητα επίλυσης αυτού του προβλήματος και κάθε άνθρωπος σήμερα ψυχικώς έχει δεκάδες προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν.

Ερχόμαστε εδώ σε αυτόν τον κόσμο όχι με κατάρες και αφορισμούς αλλά με αγάπη για τον συνάνθρωπο και διάθεση βοήθειας προς αυτόν, αρκεί μέσα από το κάθε πρόβλημα που τον χαρακτηρίζει να επιθυμεί την φωτεινότητα και το καλό, τότε εμείς, η Αδελφότητας μας είτε είναι λευκός είτε μαύρος, λιγνός ή χοντρός, μιας ανώτερης ή κατώτερης τάξης λίγο μας ενδιαφέρει, η δυνατότητα της συμμετοχής μέσα στα μυστήρια είναι ανοικτοί για όλους όσους σέβονται και φοβούνται τον Θεό και επιθυμούν μέσα από αυτοθυσία να βαδίσουν τον δρόμο της απελευθέρωσις.

Για αυτό και σοφά μας έχει λεχθεί ''Ο αναμάρτητος ας ρίξει την πρώτη πέτρα''.

Όπως καταλαβαίνεται αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα γιατί μέσα από αυτές τις αρχές κρύβεται και η έλξη των δύο φύλλων και συνεπώς πολλά μπορούν να γραφούν για όλα αυτά...
Η φωτογραφία που έβαλα περιέχει ορισμένα εμβλήματα τα οποία θα εκτεθούν στην επόμενη μας έκθεση

Δεν υπάρχουν σχόλια: