Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Sommaire du Rosaire d'Arnauld de Villeneuve Venice, 1546



Summary of the Rosary
of Arnauld de Villeneuve
Extracts made by Lacinius from the works 
of Arnauld de Villeneuve,
in which the preparation of our stone is explained from
practical and transparent way.
Venice, 1546

Το πρώτο κεφάλαιο μας δείχνει πως υπάρχει μια Λίθος των Φιλοσόφων, διότι υπάρχει μια ουσία και μια μέθοδος, τόσο στο Λευκό Φάρμακο όσο και στο Κόκκινο Φάρμακο. 
Το Κόκκινο Φάρμακο είναι απλά μια περαιτέρω εξέλιξη του λευκού.

Το δεύτερο κεφάλαιο μας δείχνει από πού εξάγεται η λίθος. Παρατηρήστε την απάντηση καλά.

Το τρίτο κεφάλαιο μας δείχνει πως η κύρια δυσκολία στην εργασία μας έγκειται στην ανακάλυψη του πρώτου υλικού των μετάλλων.

Το τέταρτο κεφάλαιο μας δείχνει πως η πρώτη φυσική μας λειτουργία είναι το να διαλύσουμε την Λίθο μέσα στον υδράργυρο της, ή την πρώτη ύλη όλων των μετάλλων. 
Από όπου ο φιλόσοφος λέει ότι πρώτα πρέπει κοπιάσουμε για να διαλύσουμε και να εξαγνίσουμε τα δύο φωτιστικά, ο πρώτος βαθμός της Tέχνης μας είναι να τα μειώσουμε σε λαμπερό ασήμι. 
Έως ότου τα σώματα αυτά δεν χάσουν την σωματική τους φύση και δεν γίνουν πνευματικά, δεν θα μπορέσουμε να σημειώσουμε καμιά πρόοδο στη εργασία μας. 
Η διάλυση ενός σώματος πραγματοποιείται από τη λειτουργία του νου και ακολουθείται από την πήξη του νου. Στη συνέχεια το σώμα αναμιγνύεται με το πνεύμα, και ο νους με το σώμα.

Το πέμπτο κεφάλαιο μας παρουσιάζει τις τέσσερις κύριες μεθόδους σε αυτό το Magisterium: Διάλυση, Καθαρισμός, Ελάττωση, Σύνδεση. 
Το να διαλυθεί σημαίνει το να γίνει το λεπτό παχύ, το να το καθαρίσεις είναι το να κάνεις το σκοτεινό φωτεινό, το να το μειώσεις είναι το να κάνεις το υγρό ξηρό, το να το διορθώσεις σημαίνει το να διαλύσεις και να πήξεις τον νου μέσα στο ίδιο του το σώμα, ή το στερεό του σώμα........

Δεν υπάρχουν σχόλια: