Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Για αυτό και ο θεός μας δοκιμάζει, όχι αυτός ο ίδιος διότι είναι αγαθός


Για αυτό και ο θεός μας δοκιμάζει, όχι αυτός ο ίδιος διότι είναι αγαθός

''Επομένως, η αγιοποίηση είναι το καλύτερο όλων των πραγμάτων, διότι καθαρίζει την ψυχή και φωτίζει τη συνείδηση και πυροδοτεί την καρδιά και ξυπνά το πνεύμα και συσφίγγει τα νεφρά, και δοξάζει την αρετή και μας ξεχωρίζει από τα ζώα, και μας ενώνει με τον Θεό . Το ταχύτερο μέσο το οποίο μας φέρει στην τελειότητα είναι ο πόνος, κανένας δεν απολαμβάνει αιώνια ευλογία περισσότερο από εκείνους που μοιράζονται με τον Χριστό τις πικρές ταλαιπωρίες.''

Για αυτό και ο θεός μας δοκιμάζει, όχι αυτός ο ίδιος διότι είναι αγαθός, αλλά μέσω της πραγματικότητας της ζωής των αντιθέτων και τα βιώματα που απορρέουν από αυτήν την μακρά διαδρομή των αλλεπάλληλων ενσαρκώσεων.
Ο δημιουργός μας έχει δώσει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε αυτήν την αποκάλυψη της ματαιότητας μας και την εσωτερική βίωση - θέαση του πνευματικού κόσμου.
Για αυτό και ο Meister Eckhart μας μιλά για τον πόνο σαν συναίσθηση του αληθινού που υπάρχει μόνον μέσα από μια αγνή καρδιά, διότι μέσω αυτής δημιουργείται μέσα μας και η ταπεινότητα λόγω της τελειοποίησης της ψυχής μας.
Αυτά είναι τα βάρη τα οποία τοποθετεί ο Θεός μέσα μας και στα οποία δεν πρέπει να βρεθούμε χωρίς αντοχή και αδύναμοι, διότι αυτά είναι και οι ψυχικοί λίθοι του νέου οικοδομήματος μας και μια από τις μεγαλύτερες εντολές το να αγαπάμε τον συνάνθρωπό μας.
Η αιώνια σωτηρία θα πρέπει να αποκαλυφθεί μέσα μας, μέσα στην καρδιά μας και ο μόνος τρόπος για αυτό είναι η αγάπη που πληροί ολόκληρο το σύμπαν και αυτή είναι ο Χριστός και μόνον ο Χριστός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: