Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Το ουσιαστικό πρόβλημα δεν εντοπίζετε στην διαμόρφωση του Εγώ αλλά μέσα στην ίδια του την ανθρώπινη φύση


Το ουσιαστικό πρόβλημα δεν εντοπίζετε στην διαμόρφωση του Εγώ 
αλλά μέσα στην ίδια του την ανθρώπινη φύση


Η διαίρεση ήταν πάντοτε το βασικό πρόβλημα σε όλες τις κοινωνίες, ο διαχωρισμός, η ανισότητα σε όλα τα επίπεδα.
Αλλά αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό γιατί είναι η απλή καθημερινή κίνηση του Εγώ.

Το κέντρο και η πηγή όλων των διεργασιών της συνείδησης είναι ο άνθρωπος, ένα ον κατακερματισμένο και ειδεχθές το οποίο μέσω επιβολής και βίας γίνεται επικυρίαρχο στην κάθε δραστηριότητα του, κοινωνική, ψυχολογική.

Ο λόγος είναι απλός και έχει συζητηθεί εκτενώς, έχει περιγραφεί ο άνθρωπος από δεκάδες διανοητές φιλοσόφους μέσα στην ιστορία με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους και προσεγγίσεις, καθώς και πιθανές φόρμουλες διόρθωσης μέσα από διαδρομές μιας κοινωνική ηθικής διαμόρφωσις ή μέσω μιας επιβολής μιας θρησκείας. 

Αλλά το πρόβλημα παραμένει, και πως να μην παραμένει;
Είσαι σε μια κούρσα ταχύτητας αλόγων και ποντάρεις στο κουτσό άλογο, πως αυτό θα έρθει πρώτο;
Ο άνθρωπος είναι αυτό το κουτσό άλογο, και όχι μόνον θα έλεγα κουτσό αλλά και τυφλό.

Το ουσιαστικό πρόβλημα δεν εντοπίζετε στην διαμόρφωση του Εγώ αλλά μέσα στην ίδια του την ανθρώπινη φύση και αυτά δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει αν δεν βρεθεί ένα άλλο σημείο αναφοράς μέσα του, μια άλλη αρχή μιας εντελώς διαφορετικής φύσης.

Για αυτό και λέμε πως τον άνθρωπο τον χαρακτηρίζει μια κεντρομόλος κίνηση ενώ την πνευματική αρχή για την οποία σας μιλάμε μια κεντρόφυγος κίνησης.

Το εγώ επιθυμεί όλα τα πράγματα να έρθουν σε αυτό το ίδιο μέσα από μια διαίρεση ενώ το Ρόδο επιθυμεί να ακτινοβολήσει προς τα έξω ολόκληρη τη ύπαρξη του μέσα από μια ένωση, σύνθεση.

Για αυτόν τον λόγο και δεν υπάρχει κανείς τέλειος άνθρωπος αλλά και καμιά τέλεια κοινωνία δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ.

Αυτό είναι ένα αδιαμφισβήτητο δεδομένο.

Για αυτό και σας μιλάμε για μια εσωτερική ριζική επανάσταση η οποία συνθλίβει τα θεμέλια αυτής της φύσης γιατί όπως δεν μπορούν να υπάρχουν δύο κύριοι, έτσι δεν μπορούν να υπάρχουν και δύο φύσεις και δύο σώματα μέσα στον άνθρωπο.

Το ένα θα πρέπει να ουδετεροποιείται και το άλλο να αυξάνεται, έως το κατώτερο να μεταβληθεί εντελώς, να χαθεί ενεργειακά, δομικά.

Όταν ορισμένοι άνθρωποι συγκεντρωθούν, πάνω σε αυτήν την βάση και ενωθούν σε μια κοινωνία μέσα σε αυτήν την φύση, αυτό μπορεί να δώσει μια θετικότητα ζωής με την έννοια της απομάκρυνσις αρκετών προβληματικών εμποδίων της απαλοιφής της εγωικής διαμόρφωσης ως προς της νέες ψυχές αλλά να είστε σίγουροι πως θα έχει έναν μετρημένο χρόνο γιατί οι εξωτερικοί θεατές αυτού πολύ σύντομα θα το θεωρήσουν εχθρικό και θα το συντρίψουν.

Για αυτό και εμείς σας μιλάμε για την 'Αγία Δημοκρατία΄η οποία δεν έχει σημείο αναφοράς αυτόν τον κόσμο, αυτήν την φύση αλλά μια ανώτερη φύση, μια εντελώς άλλη περιοχή συνείδησης και ζωής.

Όποιος καταλαβαίνει, καταλαβαίνει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: