Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Πάρσιφαλ σημαίνει αυτός ο οποίος διαπερνά την κοιλάδα


Πάρσιφαλ σημαίνει αυτός ο οποίος διαπερνά την κοιλάδα

Πάρσιφαλ σημαίνει αυτός ο οποίος διαπερνά την κοιλάδα, είναι ο αναζητητής ο οποίος μαχόμενος αναζητεί τον πνευματικό θησαυρό μέσα στην καρδιά του, την αιώνια ζωή που η ολοκλήρωση της αναζήτησης του Αγίου Γκράαλ θα του δώσει, μια νέα ζωή όπως καταλαβαίνεται, ανώτερη, ομορφότερη, ενδοξότερη.

Η κοιλάδα εδώ συμβολίζει την φύση του θανάτου μέσα στην οποία ζούμε, είναι μια πορεία μελέτης και κατανόησης μέσω της οποίας ο μαθητής θα αναγνώσει το βιβλίο της φύσης, κατανοώντας τον άνθρωπο και τον κόσμο.

Εκεί μέσα σε αυτήν την πορεία θα καλεστεί να δώσει όλες αυτές τις μάχες μέσω των οποίων δεν απελευθερώνεται μόνον ο ίδιος αλλά απελευθερώνει και άλλους.

Η επιτυχία όλων αυτών προϋποθέτει μια βαθιά κατανόηση, μια νέα συνείδηση μέσω της οποίας θα βιώσει την αγάπη και την χάρη του Θεού μέσω αυτοπαράδοσης και αυτοθυσίας.

Οι τρεις τελευταίες μάχες που δίνει μας θυμίζουν τους τρεις πειρασμούς του Ιησού στην έρημο, για να σας το θυμίσω συχνά μέσα στην φιλοσοφία μας ονομάζουμε αυτό το έκπτωτο πεδίο ζωής σαν την 'κοιλάδα των δακρύων'

Ο Trevizent μα λέει :

'Κανείς δεν μπορεί να αναζητήσει το Γκράαλ, ο οποίος είναι άγνωστος στον ουρανό, για αυτό και καλείται προς τον Γκράαλ με το όνομα του'  

Δεν υπάρχουν σχόλια: