Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Όποιος αγαπάει την ψυχή του, θα τη χάσει


Όποιος αγαπάει την ψυχή του, θα τη χάσει

Το να γίνω κατανοητός το καταλαβαίνω δεν είναι εύκολο, παρόλα αυτά η δυσκολία αυτή δεν με αποθαρρύνει.
Όσα γράφω δεν είναι ένα αποκύημα φαντασίας αλλά μια καλά δομημένη φιλοσοφία η οποία βασίζεται στην Καινή Διαθήκη πάνω από όλα αλλά και την σύγχρονη απόδοση ενός εσωτερικού συστήματος το  οποίο βασίζεται, είναι δομημένο μέσα από την εμπειρία, δηλαδή έχε γραφτεί μετά το πέρας της ολοκλήρωσις της εργασίας της μεταλλαγής.

Θα μπορούσα να σας θέσω πολλά σημεία μέσα από την ιερή γραφή αλλά η Αποκάλυψη είναι από τα πιο όμορφα και για αυτό αρχίζω με αυτήν.

10. Και άκουσα μια δυνατή φωνή στον ουρανό που έλεγε: Τώρα έγινε η σωτηρία και η δύναμη και η βασιλεία τού Θεού μας, και η εξουσία τού Χριστού του· επειδή, ρίχτηκε κάτω ο κατήγορος των αδελφών μας, που τους κατηγορεί μπροστά στον Θεό μας ημέρα και νύχτα.
11. Κι αυτοί τον νίκησαν με το αίμα τού Αρνίου, και με τον λόγο τής μαρτυρίας τους· και δεν αγάπησαν την ψυχή τους μέχρι θανάτου.
Αποκάλυψις Κεφ. 12

Η Σωτηρία, δηλαδή η ένωση μας με το Θεό και Πατέρα θα συμβεί μέσω της δύναμις του εσωτερικού Χριστού διότι το αίμα Του δηλαδή οι αγνές αυτές αστρικές και αιθερικές ακτινοβολίες έχουν αυτήν την δυνατότητα της δόμησης του εσωτερικου Χριστού, του Ρόδου, αλλά αυτό θα συμβεί αν ο μαθητής, ο υποψήφιος στα μυστήρια νικήσει την θνητή ψυχή του η οποία είναι ένα με την έκπτωτη φύση αυτού του κόσμου.
Γιατί η αγάπη στο θνητό μέρος της ψυχής προσφέρει μόνον τον θάνατο, η πλήρη εξουδετέρωσις της προσφέρει νέα ζωή μέσω της εξουσίας του Χριστού.
Ο Χριστός είναι ένας Συμπαντικός Ήλιος, ένα πλήρες πεδίο δύναμις το οποίο μεσολαβεί μέσα στον έκπτωτο αυτόν κόσμο για να μπορέσει να σωθεί, τον αγγίζει ενώ δεν ανήκει σε αυτόν, αλλά προσέξτε αυτό που αγγίζει, αυτό που μπορεί να επηρεάσει και να δομήσει είναι μόνον ο εσωτερικός Χριστός μέσα μας, δηλαδή αυτό το οποίο είναι ομοούσιο με Αυτόν.
Για αυτό και στην συνάντηση μας πριν μέρες μιλήσαμε για την ψυχή και την διπλή της όψη.
Υπάρχουν δύο πραγματικότητες μέσα μας η μία έχει γεννηθεί από αυτόν τον κόσμο και μέσα σε αυτόν τον κόσμο ενώ η άλλη είναι εν δυνάμει μέσα μας, σαν ένας κρυμμένος θησαυρός που πρέπει να βρεθεί από μας, θα πρέπει να αναζητηθεί, να βρεθεί και να δομηθεί εκ νέου.
Για αυτό και ενώ στο πιο πάνω σημείο μας μιλά για το θνητό μέρος της ψυχής εδώ πιο κάτω ο Πέτρος μας μιλά για το αθάνατο μέρος της :

11. Αγαπητοί, σας παρακαλώ, ως ξένους και παρεπίδημους, να απέχετε από τις σαρκικές επιθυμίες, οι οποίες αντιμάχονται ενάντια στην ψυχή·
Πέτρου Α' Κεφ. 2

1. ΚΑΘΕ ψυχή ας υποτάσσεται στις ανώτερες εξουσίες· επειδή, δεν υπάρχει εξουσία, παρά μονάχα από τον Θεό· και οι υπάρχουσες εξουσίες, είναι ταγμένες από τον Θεό.
Προς Ρωμαίους Κεφ. 13

45. Έτσι, εξάλλου, είναι γραμμένο: Ο πρώτος άνθρωπος Αδάμ «έγινε σε ψυχή που ζει»· ο έσχατος Αδάμ έγινε σε πνεύμα που ζωοποιεί.
Προς Κορινθίους Α' Κεφ. 15

12. Επειδή, ο λόγος τού Θεού είναι ζωντανός, και ενεργός, και κοφτερότερος περισσότερο από κάθε δίκοπη μάχαιρα, και εισχωρεί βαθιά, μέχρι διαίρεσης και της ψυχής και του πνεύματος, μέχρι τους συνδέσμους και τους μυελούς, και διερευνάει τούς συλλογισμούς και τις έννοιες της καρδιάς.
Προς Εβραίους Κεφ. 4

39. Εμείς, όμως, δεν είμαστε απ' αυτούς που σέρνονται προς τα πίσω για απώλεια, αλλά απ' αυτούς που πιστεύουν για σωτηρία τής ψυχής.
Προς Εβραίους Κεφ. 10

28. Και μη φοβηθείτε από εκείνους που θανατώνουν το σώμα, οι οποίοι όμως δεν μπορούν να θανατώσουν την ψυχή· αλλά, φοβηθείτε μάλλον αυτόν που μπορεί να απολέσει και την ψυχή και το σώμα μέσα στη γέεννα.
Κατά Ματθαίον Κεφ. 10

26. Επειδή, τι ωφελείται ο άνθρωπος, αν κερδήσει ολόκληρο τον κόσμο, ζημιωθεί όμως την ψυχή του; Ή, τι θα δώσει ο άνθρωπος σε ανταλλαγή τής ψυχής του;
Κατά Ματθαίον Κεφ. 16

37. Και ο Ιησούς τού είπε: «Θα αγαπάς τον Κύριο τον Θεό σου από όλη την καρδιά σου, και από όλη την ψυχή σου, και από όλη τη διάνοιά σου».
Κατά Ματθαίον Κεφ. 22

Κλείνω με το κορυφαίο απόσπασμα

25. Όποιος αγαπάει την ψυχή του, θα τη χάσει· και όποιος μισεί την ψυχή του σε τούτο τον κόσμο, θα τη φυλάξει σε αιώνια ζωή.
Κατά Ιωάννην Κεφ. 12

Δεν υπάρχουν σχόλια: