Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Ψευδό Αλχημεία από το βιβλίο Η Ομολογία της Αδελφότητας - Με ερμηνεία του Jan Van Rijckenborgh


Ψευδό Αλχημεία από το βιβλίο Η Ομολογία της Αδελφότητας  
Με ερμηνεία του Jan Van Rijckenborgh

Όσοι ειλικρινείς μαθητές πλησιάζουν την αδελφότητα μας πολύ σύντομα κατανοούν πως η έννοια της αλχημείας κατανοείτε εντελώς διαφορετικά από τον συνήθη τρόπο διότι εδώ δεν τίθεται θέμα για κανενός είδους απόκρυφων εργαστηρίων και εμπνευσμένων ατόμων πάνω από χοάνες και αποστακτήρια 
οι οποίοι προσπαθούν να ανακαλύψουν τις επιδράσεις παράξενων πειραμάτων.
Είναι μια ιστορική μυθοποίηση πως οι Ροδόσταυροι ταυτίζονται με τους χρυσοποιούς του μεσαίωνα, εκτός της περίπτωσης που ορισμένοι παλαιοί Αδελφοί μασκαρευόντουσαν σαν τέτοιοι ώστε να παραπλανήσουν τους άλλους από τις αληθινές δραστηριότητες τους.
Κατά τον ίδιο τρόπο στις μέρες μας πολλές δυνάμεις εμπνευσμένες από το Τάγμα των Ροδοσταύρων επιτελούν την αληθινή υπηρεσία τους απαρατήρητοι όσον αφορά την απλή τους εργασία.
Το κρυμμένο νόημα της αλχημείας είναι συνδεδεμένο με το μεγαλειώδες έργο των Μυστηριακών Σχολών που περικλείει όλο το κόσμο.
Η αλήθεια είναι πολύ απλή, αλλά κατά την ίδια στιγμή ανησυχητική.
Θα πρέπει να αποβάλουμε όλες αυτές τις εικόνες πως οι αδελφοί συναντώνται σε σκοτεινά παράξενα μέρη και εκεί ακούγονται παράξενοι ήχοι ή διακρίνετε μια παχιά ομίχλη κτλ
Όχι, η αλήθεια μπορεί να ακουστεί μόνον από αυτούς που μπορούν και ακούν τους χτύπους αυτής της εποχής.

Όλα τα ουράνια σώματα είναι η υλοποιούσα σύνθεση μεγαλειωδών δυνάμεων ανώτερων αρχών απαραίτητων για την ανάπτυξη των διαφόρων κυμάτων ζωής.
Γνωρίζεται αυτές τις δυνάμεις κάτω από την ονομασία των μετάλλων και των στοιχείων, και από την απαρχή μέχρι τώρα σχετίζονται με την επίδραση της ανάπτυξης της ζωής.
Η μετατροπή των μετάλλων και των στοιχείων πάντοτε ελάμβανε χώρα, υποκινούμενη από την αμοιβαία αλληλοεπίδραση μεταξύ των αστεριών και των πλανητών.
Μπορούμε για αυτό να μιλήσουμε κατά κυριολεξία για ένα Θεϊκό μεγαλειώδες κοσμικό εργαστήριο.
Η φιλοσοφία των Ροδοσταύρων διδάσκει πως το υλικό σώμα προοριζόταν στο να είναι η αντανάκλαση του πνεύματος.
Για αυτό και στις γραφές διαβάζουμε πως : 'δημιουργηθήκαμε κατά εικόνα και ομοίωση' 
Το υλικό μας όχημα είναι για αυτό ένα ουράνιο σώμα σε μικρογραφία και επίσης μια υλοποιημένη σύνθεση μετάλλων και στοιχείων.
Οτιδήποτε υπήρξε, υπάρχει και θα υπάρξει δημιουργήθηκε διάμεσου της αλληλεπίδρασης των δυνάμεων και των στοιχείων.
Αυτός διατάσσει και αυτό υπάρχει. Όλα τα ανθρώπινα και ανθρώπινα σώματα έρχονται σε ύπαρξη μέσω αυτής της αλληλεπίδρασης των δυνάμεων.
Ο άνθρωπος οικοδομεί το σπίτι του από τα ακατέργαστα υλικά που βρίσκονται διάσπαρτα παντού και συλλέγονται από παντού.
Τα στοιχεία και τα μέταλλα υπάρχουν παντού όπως μας λέει και η Fama Fraternitatis εμφατικά : 'Δεν υπάρχει κενός χώρος' όλα αυτά συγκεντρώνονται και ωθούνται από θεϊκές δυνάμεις μέσα από μια στροβιλίζουσα κίνηση μέσα στον χώρο και διακρίνουμε την γέννηση των ήλιων οι οποίοι διακηρύττουν την δόξα του σύμπαντος : 'Οι ουρανοί αναγγέλλουν την δόξα του Θεού, και το στερέωμα το έργο των Χεριών Του' 
Κατά αυτόν τον τρόπο βλέπουμε το μεγαλειώδες θαύμα να εκπληρώνεται μέσα αλλά και γύρω μας και τα χέρια μας διπλώνουν λατρεύοντας Τον, ο οποίος σκέπτεται τους κόσμους και αυτοί γίνονται.
Έτσι ένας γνωστικός διαβάζει την γλώσσα των αστεριών και μια μεγαλειώδης ευγνωμοσύνη πηγάζει μέσα στην καρδιά του, διότι του έχει επιτραπεί να εξερευνήσει ένα μέρος από το θεϊκό, μαγικό αλφάβητο.
Ο γνωστικός έμπροσθεν της Θεϊκής χοάνης γίνεται μάρτυρας της αλληλεπίδραση των δυνάμεων.
Αντικρίζει την τρομερή περιστροφή και σχηματοποίηση μέσα στο μεγαλειώδες κοσμικό, αλχημικό εργαστήριο : βλέπει τα έργα του Θεού, τις πρώτες όψεις της Αγίας Τριπλής Ενότητας, την εκδήλωση του ένδοξου βασιλείου της φύσης, το οποίο ομοίως εκδηλώνεται και αυτό παρόμοια κατά ένα τριπλό τρόπο.

Κουράστηκαν τα μάτια μου και τελειώνω εδώ την επιλεκτική μετάφραση αποσπάσματος από το 8 κεφαλαίο με θέμα : Ψευδό Αλχημεία.



Δεν υπάρχουν σχόλια: