Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Η κατανόηση της βιβλιογραφίας είναι κάτι το ιδιαίτερα σημαντικό και απαραίτητο


Η κατανόηση της βιβλιογραφίας είναι κάτι το ιδιαίτερα σημαντικό και απαραίτητο

Θα ήθελα πολύ να κάνω ένα σεμινάριο για το εξαίρετο βιβλίο 'Η φωνή της Σιγής' που δόθηκε στην Μαντάμ Μπλαβάτσκυ.

Έχει πάρα πολλά διδακτικά, διευκρινιστικά σημεία, που η κατανόηση τους ανοίγει διανοητικούς διάδρομους μέσα στην ψυχή μας.

Ο γραπτός και προφορικός λόγος είναι εγχειρίδια μέσα από τα οποία μας δίνονται τα βασικά αξιώματα και νόμοι όλου του οικοδομήματος της διεργασίας της μεταλλαγής μέσα από των οποίων την κατανόηση θα οικοδομηθεί το τετράγωνο της οικοδόμησις, χωρίς αυτό κανένα έργο δεν θα μπορέσει να ορθοποδήσει στο παρόν και στο μέλλον, και με το παραμικρό κούνημα ή φύσημα θα γκρεμιστεί πάραυτα.

Στην αρχή της μαθητείας μας αν και το Ρόδο μέσα στην καρδιά μας έχει αφυπνιστεί, αυτό δεν σημαίνει πως έχει συμβεί σε μας οποιαδήποτε νέα σωματική αλλαγή γιατί στην ουσία δεν έχει δραστηριοποιηθεί ακόμα, είναι σε μια εμβρυακή κατάσταση.

Για αυτό και όλη η κατανόηση μας επέρχεται μέσα από το ιδιοτελές εγώ το οποίο βέβαια λόγω της ωριμότητας της ψυχής έχει περάσει σε μια συγκατάβαση και διάθεση έρευνας της αλήθειας, έχει κάνει δηλαδή χώρο για οποιεσδήποτε νέες αλλαγές θα μπορούσαν να υπάρξουν.

Για αυτό και η μελέτη και η κατανόηση της βιβλιογραφίας είναι κάτι το ιδιαίτερα σημαντικό και απαραίτητο για τα επόμενα βήματα μας.
Μια κατανόηση η οποία θα μας ωθήσει σε μια δημιουργική πράξη, για αυτό και όλα όσα δίνονται από την αδελφότητα μας είναι χρήσιμα και διδακτικά και εκφράζουν όλες τις ποιότητες των αδελφών μας μέσα από το προσωπικό τους βίωμα πάνω στην οδό.

Εδώ δεν κενολογούμε, δεν φλυαρούμε αλλά επιμαρτυρούμε χύνοντας αίματα και δάκρυα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: