Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Η ψυχή σαν ο ενδιάμεσος μεταξύ της θνητής μας ύπαρξης και του πνεύματος καλείται να επιτελέσει ένα ένδοξο έργο


Η ψυχή σαν ο ενδιάμεσος μεταξύ της θνητής μας ύπαρξης και του πνεύματος 
καλείται να επιτελέσει ένα ένδοξο έργο

Η νέα ψυχική αρχή είναι η βάση όλης της διεργασίας της μεταμόρφωσης, μέσω αυτής δημιουργείται μια ριζική ανανέωση των σωμάτων μας εκ πνεύματος αγίου.

Μέσω της αφύπνισης της πνευματικής μας ουσίας και της οδού της θεμελιώδους μεταστροφής αυτό γίνεται δυνατόν.

Ο μαθητής σε αντιστοιχία με το επίπεδο της μικροκοσμικής του εξέλιξης θα αντιμετωπίσει διαφορετικούς χρόνους και εμπόδια μέσα στην οδό αυτή, οι δοκιμασίες αυτές αφορούν τα τα βάρη της ψυχής τα οποία θα πρέπει να αφήσει πίσω ώστε να μπορέσει να εναρμονιστεί με τις ανώτερες ενέργειες.

Η ψυχή σαν ο ενδιάμεσος μεταξύ της θνητής μας ύπαρξης και του πνεύματος καλείται να επιτελέσει ένα ένδοξο έργο σε συσχετισμό με όλη την ανθρώπινη προσωπικότητα δηλαδή την σωματική μας δομή σε όλες της τις όψεις μιας και τα οχήματα μας εμψυχώνονται και λειτουργούν μέσω αυτής της ζωτική αρχής είτε από το αίμα ή το νευρικό ρευστό η το πυρ της συνείδησης στον νωτιαίο μυελό.

Στην αλχημεία την σκοτεινότητα την διαδέχεται η φωτεινότητα που σημαίνει πως μέσω τους διαχωρισμού της αρνητικότητας θα μπορέσει μια νέα σύνθεση να αποδώσει νέους χυμούς και να ολοκληρωθεί μέσα από μια ριζική μεταμόρφωση.

Διαβάσαμε και λίγο από την φωνή της σιγής σήμερα εκεί όχι χωρίς λόγο αναφέρει αυτό το πεδίο ζωής σαν την πρώτη αίθουσα που αντιστοιχεί στην άγνοια, και πως μέσω της δεύτερης δηλαδή της μαθητείας μας θα μπορέσει ένας υποψήφιος να περάσει στην αίθουσα της γνώσης, η οποία είναι αρκετά επικίνδυνη για τους απερίσκεπτους.

Η σύνθεση και υπέρβαση αυτή των τριών αιθουσών αν θα επιτευχθεί σωστά θα μας προσφέρει μια πλήρη αποκόλληση από κάθε τι γύρω μας, μιας και όλα θα αλλάξουν εξολοκλήρου.

Δεν είναι τυχαίο που ο Χριστιανός Ροδόσταυρος όταν έφτανε μπροστά από μια πύλη την οποία στεκόταν ένας φρουρός για να μπορέσει να διέλθει θα έπρεπε να αφήσει κάτι πίσω του, να παραδώσει κάτι, αν και συμβολικά αυτά τα λόγια έχουν μια εσωτερική δομική αντιστοιχία. 

Τι διαβάζουμε; Δώσε και θα σου δοθεί!



Δεν υπάρχουν σχόλια: