Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Το Ευαγγέλιο της Μαρίας Μαγδαληνής, ερμηνεία Πέμπτη 18.01.18


Το Ευαγγέλιο της Μαρίας Μαγδαληνής, ερμηνεία Πέμπτη 18.01.18

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου και ώρα 18:30 

θα πραγματοποιηθεί η επόμενη μου ομιλία με θέμα το πάρα πολύ ενδιαφέρον 

Ευαγγέλιο της Μαρίας Μαγδαληνής και μια ερμηνεία των σημαντικότερων σημείων της.

Το κείμενο αυτό εσφαλμένα έχει αποκαλεστεί ευαγγέλιο μιας και στην ουσία μας περιγράφει μια αποκάλυψη που είχε η Μαρία σε αντίθεση με τους υπόλοιπους μαθητές.

Όπως και στο παρελθόν έχουμε τονίσει, έτσι με την ευκαιρία αυτή θα το επαναλάβω ξανά πως τα κείμενα αυτά είναι φιλολογικά ούτε ιστορικά αλλά μιας μυστικής εσωτερικής φύσης, κάθε πρόσωπο ή συμβάν περιέχει μια διδακτική όψη της μαθητείας μας όπως και στο συγκεκριμένο κείμενο η Μαρία συμβολίζει την αναγεννημένη ψυχή του μαθητή.
Θα χαρώ να σας δω και στο τέλος να συζητήσουμε μαζί αυτές τις εσωτερικές όψεις γιατί το κείμενο αυτό είναι μιας σπάνιας διδακτικής ομορφιάς.

Η ομιλία θα λάβει χώρα στην : ΥπερΝόηση Μαυρομιχάλη 1 6ος όροφος Αθήνα και θα έχει ένα συμβολικό εισιτήριο μέσω του οποίου θα πάρετε ένα τρομερά όμορφο έργο του William-Adolphe Bouguereau σε απίστευτη ανάλυση και Α3 μέγεθος.

Τα λεγόμενα Γνωστικά κείμενα αν και ο όρος είναι αδόκιμος μιας και η προέλευση αλλά και οι συγγραφείς αλλά και γενικότερα οι όλη φιλοσοφία τους δεν είναι ίδια αλλά χαρακτηρίζεται από μια πολυπλοκότητα και μερικές φορές ασάφεια ή ακατανοησία δεν μπορεί ποτέ να θεωρηθεί σαν ένα δεδομένο, αλλά θα πρέπει να χρίζει μιας σοβαρής μελέτης και επεξεργασίας, όπως έχω πει παλιότερα, το ότι ένα κείμενο γράφτηκε πριν 2000 χρόνια δεν σημαίνει πως και ότι μας λέει είναι αληθινό ή έγκυρο.

Όλα πρέπει να εξετάζονται με σοβαρότητα και υπομονή και ορθή εσωτερική διάκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: