Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Όλα υπάρχουν μέσα σε όλα. Και όλα υπηρετούν το Όλον το οποίο είναι ο Θεός.


Όλα υπάρχουν μέσα σε όλα.
Και όλα υπηρετούν το Όλον το οποίο είναι ο Θεός. 

Ανάμεσα στα άλλα θα σχολιάσω εδώ ένα σημαντικό σημείο από το Ευαγγέλιο της Μαρίας Μαγδαληνής σχολιάζοντας μια όψη του.

" Ό,τι γεννήθηκε,  ό,τι δημιουργήθηκε,  όλα τα στοιχεία της φύσης εμπλέκονται  και συνδέονται μεταξύ τους.
Ό,τι συντέθηκε θα αποσυντεθεί, όλα θα επιστρέψουν από εκεί που ξεκίνησαν, η ύλη θα ξαναγυρίσει στις απαρχές της ύλης. ''

Ορισμένες φορές συζητώ μαζί σας ένα σημείο μέσα από την αποκάλυψη στο οποίο περιγράφεται το τι θα συμβεί με όλες τις οντότητες οι οποίες μέχρι τέλους θα πολεμήσουν το Φως.
Αυτές όπως μας λέγεται θα διαλυθούν ενεργειακά τα σώματα τους ώστε η ύλη να ξαναγυρίσει πίσω στην αρχική της πηγή διότι μέσα σε αυτό το τεράστιο αλχημικό εργαστήριο τίποτα μα τίποτα δεν χάνεται.
Όμως αυτό είναι κάτι το τραγικό, οι οντότητες αυτές θα χάσουν την ατομική τους ψυχή λόγω αυτής τους της δράσης.
Όπως καταλαβαίνεται έχουν δοθεί τεράστια χρονικά όρια στον άνθρωπο, πρώτον για να ολοκληρωθεί μέσα στην ύλη και δεύτερον για να επιλέξει συνειδητά την αποσύνδεση του από αυτήν την φυλακή.
Αυτό το Θεϊκό σχέδιο για τον άνθρωπο και τον κόσμο όμως έχει ορισμένα χρονικά όρια, και αυτό που κάποτε εξέπεσε θα πρέπει να επανέλθει ξανά πίσω στην πρωταρχική του κατάσταση.
Ο Στάινερ σε ένα σημείο μας λέει πως ορισμένες ψυχές οι οποίες δεν δόμησαν αυτό το νέο πύρινο σώμα το οποίο απαιτείται να έχουμε στην επόμενη ημέρα εκδήλωσις του Δία θα βοηθηθούν σε αυτήν την μετάβαση ακόμη και εκείνην την πολύ οριακή στιγμή ώστε να μπορέσει αυτή η μετάβαση να πραγματοποιηθεί, τόσο μεγάλη είναι η αγάπη του Πατέρα για την εκπεσμένη ανθρωπότητα.
Το πιο πάνω σημείο επίσης μας μιλά για την ενότητα την οποία έχουμε με το κάθε πλάσμα σε αυτό το σύμπαν διότι όλα μέσα σε αυτό είναι ζωντανά και εμψυχώνονται από την ίδια μία Αρχή.
Για αυτό και στην ουσία ο άνθρωπος είναι και πέτρα και φυτό, και πλανήτης και άστρο. Όλα υπάρχουν μέσα σε όλα.
Και όλα υπηρετούν το Όλον το οποίο είναι ο Θεός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: