Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

THE ROSICRUCIAN BROTHERHOOD BΥ ROBERT FLUDD


Μέσα στο πνεύμα των ημερών και τον συμβολικό ήχο της πένθιμης καμπάνας η οποία προμηνύει την ανάσταση και την Νέα Ζωή και για αυτό μόνο πένθιμη δεν μπορεί να είναι, για σήμερα όποιος το επιθυμεί και τον ενδιαφέρει μπορώ να του στείλω όλο το κείμενο της ομιλίας μου :

THE ROSICRUCIAN BROTHERHOOD 
BΥ ROBERT FLUDD
Book IV 
of his Summun Bonum, The Highest Good, 1629

Μεταφρασμένο περίπου το ένα τρίτο από αυτό το επιμέρους βιβλίο. Όσοι το μελετήσουν προσεκτικά θα κατανοήσουν την αξία και ωφέλεια που αυτό περιέχει.
Στείλτε μου ένα email  εδώ soundzgreg@yahoo.co.uk


''Σίγουρα θα πρέπει να γνωρίζει κανείς πως η διδασκαλία της σωτηρίας έχει τοποθετήσει μπροστά μας ένα διπλό σταυρό με την έννοια ενός διπλού νόμου, ή μιας διπλής σημασίας των Άγιων Γραφών, μιας διπλής σοφίας, δηλαδή μια εξωτερική και
μια εσωτερική, όπου η εξωτερική είναι το προστατευτικό κάλυμμα της εσωτερικής.
Έτσι κάτω από τον εξωτερικό νόμο κρύβεται στην αγία γραφή το πνεύμα μέσα στο γράμμα, η Θεϊκή και μυστική σοφία μέσα στο φαινομενικά συγκεχυμένο νόημα των εξωτερικών λόγων.
Αφότου ο Αδάμ γεύτηκε το δέντρο του καλού και του κακού εμφανίστηκε η σύγχυση, η καθαρή σοφία καλύφθηκε από το σκοτάδι της ψευδαίσθησης και η πλάνη εμφανίστηκε μέσα στον κόσμο.
Έτσι στην θέση της αγνής και απλής ενότητας των αρμονιών εγέρθηκε η σύγχυση, δηλαδή η δυαδικότητα, αυτό το δικέφαλο τέρας που κοιτάζει το καλό και το κακό ταυτόχρονα.
Κατά έναν παρόμοιο τρόπο αναπτύχθηκε και η σχέση ανάμεσα στο εσωτερικό και το εξωτερικό, η ανάμιξη της αρετής και της αμαρτίας, η μόλυνση της μυστικής σοφίας από την ανθρώπινη, το σκοτείνιασμα του φωτός από το σκοτάδι και εν ολίγοις η
κάλυψη του πνεύματος από το γράμμα.
Αλλά γιατί να λέμε περισσότερα; Είναι αρκετό να πούμε ότι η ίδια σχέση που υπάρχει ανάμεσα στην ανθρώπινη σοφία και στην Θεϊκή σοφία ισχύει και καθοδηγεί επίσης ανάμεσα στον φυσικό και εξωτερικό και σε εκείνον τον εσωτερικό πνευματικό σταυρό......''

Δεν υπάρχουν σχόλια: