Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Η αναρρίχηση στο Πρωταρχικό Βασίλειο


Η αναρρίχηση στο Πρωταρχικό Βασίλειο

Μια αυθεντική Μυστηριακή Σχολή πάντα θέτει τους μαθητές της ενώπιον ορισμένων πολύ ουσιαστικών απαιτήσεων, οδηγώντας τους έτσι κατά μήκους της ατραπού ώστε να μην χάσουν χωρίς λόγο, ενέργεια και χρόνο αλλά ταυτοχρόνως δεν θα γίνουν και γίνουν αποδέκτες μιας αρνητικότητας, πολλών προβλημάτων και εμποδίων που απλόχερα οι αγαπητοί μας συνάνθρωποι μας δίνουν καθημερινά.

Σήμερα για πρώτη φορά θα σας μιλήσω για αυτές τις εσωτερικές όψεις της ατραπού σχολιάζοντας κάποια κύρια σημεία.

Ένας μαθητής του Πνεύματος δεν πρέπει να ζει άλλο σαν ένας φυσικό γεννημένος άνθρωπος ώστε να εξαρτάται και να λειτουργεί πλήρως με το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο αυτής της υλικής φυσικής τάξης το οποίο αντιστρέφεται κάθε τι το πνευματικό.

Για αυτό και δεν είναι σωστό όταν συναντήσει μέσα στον δρόμο του δυσκολίες, προβλήματα, διαμάχες και παρεξηγήσεις να τα τα επιλύσει όλα αυτά με τον τρόπο και τις συνήθεις μεθόδους ενός φυσικό γεννημένου ανθρώπου (ιδιοτελώς).

Πρέπει να επιλέγουμε με σταθερότητα την οδό μας και να μην παρασυρόμαστε ποτέ από την λαβή της ύλης, οποιαδήποτε πίεση και αν ασκηθεί πάνω μας.
Πρέπει να επιλέξουμε σαν τρόπο ζωής, την οδό της μη διαμάχης ώστε να ζήσουμε με τον κόσμο και την ανθρωπότητα χωρίς καμία σύγκρουση.

Για αυτό και πρέπει να κατανοήσουμε πως κάθε ανθρώπινο Ον δρα πάντοτε σε συμφωνία με την κατάσταση του αίματος του διότι δεν μπορεί να λειτουργήσει διαφορετικά (το αίμα είναι το κύριο ρευστό της συνείδησης).

Επειδή η ποιότητα του αίματος των μαθητών που ήδη βαδίζουν την ατραπό διαφέρει, διότι περιέχει ένα γνωστικό υλικό, αναμένεται από αυτούς να προσπαθήσουν να ζήσουν και να υπάρχουν εξ ολοκλήρου μέσα σε μια αρμονία και ενότητα από αυτό το γνωστικό πνευματικό στοιχείο (το Ρόδο της Καρδιάς).

Έτσι μέσω επιμονής, θα μπορέσουν σύντομα να αναρριχηθούν στα επτά στάδια της ψυχής και να αποκτήσουν συνείδηση της έκτης κοσμικής περιοχής (το Πρωταρχικό Βασίλειο).

Γεννημένοι από τον Θεό
Θανατωμένοι στον Ιησού
Αναγεννημένοι από το Άγιο Πνεύμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: