Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Ένας πρεσβύτερος αδελφός είναι ένας δάσκαλος ιδιαίτερα χρήσιμος


Ένας πρεσβύτερος αδελφός είναι ένας δάσκαλος ιδιαίτερα χρήσιμος

Όπως και στο παρελθόν έχω πει δυστυχώς σήμερα έχουμε παρασυρθεί σε μια διαστρέβλωση των εννοιών με μια φυσική συνέπεια να μην γνωρίζουμε για το τι μιλάμε.

Χτες σε έναν φίλο εδώ είδα ένα σχόλιο που σχεδόν καταριότανε την λέξη δάσκαλος!
Δεν πρέπει να το κάνουμε αυτό εμείς ειδικότερα που ασχολούμαστε με τα πνευματικά θα πρέπει να διευκρινίζουμε και όχι να μπερδεύουμε τον κόσμο.

Στην σχολή στην οποία είμαι οι ιδρυτές πάντοτε απέφευγαν να τους προσκαλούν οι άλλοι σαν μέγας διδάσκαλος όπως τους ονομάζανε ή τους προσφωνούσαν τιμητικά γιατί γνώριζαν πως η φύση της Γνώσης για την οποία μιλάμε δεν είναι ένα προϊόν της προσωπικότητας του Εγώ, όχι είναι ένα δώρο από το Θεό που κανείς δεν μπορεί να οικειοποιηθεί.
Δεν ανήκει σε κανέναν και όμως υπάρχει σε όλες τις αγνές καρδιές σαν ένα γλυκό σπόρο που θα φέρει υγιεί φρούτα.

Παρόλα αυτά ένας πρεσβύτερος αδελφός είναι ένας δάσκαλος ιδιαίτερα χρήσιμος γιατί έχει γνωρίσει και μελετήσει και βιώσει την οδό οπότε μπορεί να μας την περιγράψει να μας την αναλύσει ώστε όλοι εμείς να βοηθηθούμε κατά ένα τεράστιο βαθμό.
Είναι αυτός που έχει οδηγηθεί ήδη σε εκείνην την επικίνδυνη στροφή πριν από εμάς και έχει τοποθετήσει ένα σήμα που λέει: 

 ''Προσοχή κόψτε ταχύτητα, επικίνδυνη στροφή'' 

 Ένας τέτοιος δάσκαλος είναι πολύ χρήσιμος και διδακτικός και απαραίτητος αλλά δεν είναι μια αυθεντία, δεν διατάζει ούτε έχει αξιώματα, δεν πουλά την γνώση του για υλικά αγαθά και δεν διαφεντεύει, δεν έχει έπαρση, ζει ένα βίο μέσα από μια συνειδητή ένδεια σαν τον Χρυσό Σωκράτη.

Και πάνω από όλα κατανοεί αυτό που εξηγήσαμε στην ομιλία μας σχετικά με τον εσωτερικό και τον εξωτερικό σταυρό, αν και μιλά και εξηγεί το γράμμα το οποίο περιέχει το πνεύμα του Θεού, γνωρίζει πως αυτό δεν είναι παρά μια περιγραφεί, η ουσία της Γνώσης του Θεού είναι μια εσωτερική πνευματική διεργασία για τον καθένα μας και εκεί δεν υπάρχει παρά μόνον ένας Δάσκαλος ο Ιησούς Χριστός ο Λυτρωτής και Σωτήρας μας, ελπίζω να το κατανοείται εύκολα αυτό ώστε να μην πέφτετε θύματα των απατεώνων.

Γι αυτό αναζητήστε αυτόν τον Μυστικό Ιησού μέσα στην καρδιά σας γιατί ενώ μπορεί ένας ευγενής εργάτης της αδελφότητας να σας παράσχει την κάθε βοήθεια και να σας εξηγήσει και να σας ωθήσει πάνω στην ατραπό αλλά η ουσιαστική δομική ανάπτυξη έρχεται μόνον μέσω Αυτού.

Κλείνοντας θα επαναλάβω πως δεν πρέπει να γενικολογούμε και να βάζουμε όλες τις έννοιες σε ένα τσουβάλι άκριτα, αυτές δεν είναι παρά ουδέτερες, υπάρχουν και αυτές μέσα από τον κόσμο των αντιθέτων μέσα στον οποίο ζούμε σαν και εκείνο το μαχαίρι που μας είναι χρήσιμο όταν κόβουμε το ψωμί και τα λαχανικά αλλά άχρηστο όταν κατά λάθος κόβουμε το δάχτυλό μας από απροσεξία, μάλλον δεν έφταιγε το μαχαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: