Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Μέσα από την ατέλεια μας οδηγούμαστε στην τελείωση


Μέσα από την ατέλεια μας οδηγούμαστε στην τελείωση

Όταν διακρίνουμε μια εσφαλμένη συμπεριφορά σε κάποιον άλλον, μπορούμε πολύ εύκολα λόγω αυτού να τον κατηγορήσουμε.
Ο άνθρωπος όσον αφορά την αμαρτία, την ανομία, την πλάνη είναι αρκετά ευάλωτος και για αυτό επειδή όλα αυτά περιέχονται μέσα μας θα πρέπει να γίνουμε ελάχιστα καυστικοί και περισσότερο συγκαταβατικοί.

Να υπάρχει μια κατανόηση των βαθύτερων αιτιών, να τα συζητάμε όλα αυτά χωρίς θυμό ή εγωισμούς.
Κανείς σε αυτό το επίπεδο ζωής δεν είναι τέλειος και για αυτό και πρέπει η κριτική μας να ορίζεται κάτω από αυτήν την προοπτική.
Οι σχέσεις μας δεν είναι μια αρένα μάχης, όχι το αντίθετο, θα πρέπει να προσδοκούμε μια αρμονία, μια ειρήνη και μια ζεστασιά μέσα από αυτές, αλλά όλα αυτά δεν γίνονται όταν είναι παρόν ο βασιλείας Εγώ.

Για αυτό και η κρίση μας θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική και πάντα εποικοδομητική, ακόμη και να είναι, εκφράζει μια θετικότητα σε κάποιον άλλον, είναι καλό να αποφεύγονται οι υπερβολές γιατί συχνά δημιουργούν έπαρση.

Ένας μαθητής μιας πνευματικής σχολής εκτός από την προσεκτική θετική κρίση του θα πρέπει να χαρακτηρίζεται και από την αρετή της υπομονής και να αναγνωρίζεται από αυτήν.
Η εσωτερική μας εργασία υπόκειται υπό πνευματικών δυνάμεων και ενεργειών και εξαρτάται πλήρως από το θετικό μας έργο στο οποίο φτάνουμε, οδηγούμαστε μέσα από την αναγεννημένη μας ψυχή, και αυτές είναι μακροχρόνιες πολύ σημαντικές ζυμώσεις και αλλαγές και θέλουν τον χρόνο τους.

Δεν είναι θέμα της θέλησης και για αυτό δεν μπορούν να βιαστούν.
Επίσης θα πρέπει να χαρακτηριζόμαστε από ταπεινότητα και κανένας κολακευτικός λόγος δεν θα πρέπει να μας επηρεάζει αλλά και καμία κατηγόρια ή κακός λόγος από τους γύρω μας ανθρώπους.

Όλοι αυτοί είναι αναγκασμένοι να λειτουργήσουν κατά αυτόν τον τρόπο λόγω της ποιότητας του αίματος τους, δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά.
Αυτό θα πρέπει να το κατανοήσουμε και να λειτουργούμε με σωφροσύνη και ψυχική ωριμότητα και να μην αφήνουμε αυτήν την αρνητικότητα να μας καταπιέζει.
Εμείς όλοι ζούμε μέσα από την ανάπτυξη της νέας Ψυχής και των ποιοτήτων που αυτή περιέχει.

Και για αυτό τον λόγω δεν θα καυχηθούμε ποτέ για τις πνευματικές δυνάμεις οι οποίες μας χαρίζονται κατά κανένα τρόπο, γιατί όσο αυτές μας καταλαμβάνουν τόσο πιο πολύ ζούμε και βιώνουμε την Αλήθεια του Θεού και συνεπώς η τιμιότητα και η καθαρότητα και η ειλικρίνεια μας χαρακτηρίζουν.

Φίλοι μέσα από την ατέλεια μας οδηγούμαστε στην τελείωση και μέσα από αυτό το εύθραυστο θνητό σώμα θα υφάνουμε το Χρυσό Ένδυμα του Γάμου.
Και σε αυτόν τον γάμο όλοι είσαστε καλεσμένοι, απλά ανοίχτε την καρδιά σας διάπλατα ώστε να αναγνώσετε και εσείς τα μυστικά λόγια που περικλείει αυτή η επιστολή που είναι σταλμένη από Ψηλά.

Για αυτό και προσευχηθείτε και εσείς μαζί μας :

'' Ω θαυμαστό πεδίο ακτινοβολίας της Θεϊκής Χάρης
Η οποία χορηγείτε στον κάθε αληθινό μαθητή της Γνώσης.
Κατέρχεται μέσα στην ουσία του μικρόκοσμου κατά έναν πολύ προσωπικό τρόπο
αλλά παρόλα αυτά Αυτή υπάρχει για όλους και ανήκει σε όλους.
Διότι η Χάρη του Θεού η οποία εργάζεται μέσα σε κάθε άτομο
εργάζεται ταυτόχρονα και με τον ίδιο τρόπο και για όλους τους άλλους.
Αυτή είναι η γενναιοδωρία της Θεϊκής Ευσπλαχνίας.
Γενναιοδωρία είναι :
το να κατέχεις κάτι, το οποίο μπορεί να δοθεί σε όλους
σαν μέσα από μια ανεξάντλητη πηγή.
Ω Θεϊκή Μυστήριο,
πόσο ευγνώμονες και τυχεροί είμαστε εμείς
για το προνόμιο να ζούμε μέσα από αυτήν την Πηγή.
Αυτός ο οποίος έχει πιει μια φορά, μπορεί να σβήσει την δίψα των άλλων.
Όλοι οι άνθρωποι είναι ισότιμα κληρονόμοι
και αυτός που στέκεται - στέκεται για όλους. ''

Δεν υπάρχουν σχόλια: