Σάββατο, 16 Απριλίου 2016

Ερμητικός Κύκλος : Σεμινάριο διά αλληλογραφίας από τον G.J.P.


Ερμητικός Κύκλος 
G.J.P.
Σεμινάριο διά αλληλογραφίας
 
Ερμηνεία του βιβλίου ''Ποιμάνδρης'' του Ερμή Τρισμέγιστου
 
Διάρκεια : Δύο μηνών
 
Επικοινωνία & Πληροφορίες

soundzgreg@yahoo.co.uk

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε και εσείς στο σεμινάριο του Ερμητικού Κύκλου μέσα στο οποίο παρουσιάζουμε και ερμηνεύουμε συστηματικά τα βασικότερα σημεία του μοναδικού σε αξία βιβλίου (από το Ερμητικό Σώμα)  τον ''Ποιμάνδρη''.

Ειδικότερα αυτό το βιβλίο ανάμεσα στα άλλα ξεχωρίζει λόγω της τεράστιας γνωστικής του αξίας.
Για αυτό τον λόγω η Ερμητική Φιλοσοφία έχει χαρακτηριστεί σχεδόν από όλους σαν την βάση των δυτικών μυστηρίων. 

Κάθε ανθρώπινη οντότητα περικλείεται από ένα σύνολο μορφών, ενεργειών, δυνάμεων και αξιών που συνολικά ονομάζεται μικρόκοσμος. 

Αυτός μέσα του περιέχει μια πνευματική αρχή που είναι αθάνατη αλλά παρόλα αυτά έχει αποκοπεί εντελώς από τον κόσμο του πνεύματος στον οποίο κατοικούσε, χάνοντας την πρωτότυπη μορφή του ενσαρκώνεται συνεχώς, έως ότου φτάσει στο σημείο να αυτό-ανακαλυφθεί, να αυτό-κατανοηθεί ώστε να μπορέσει μέσα από μια εσωτερική διαδρομή μεταλλαγής να εναρμονιστεί ξανά με το πνεύμα, δημιουργώντας ένα νέο πνευματικό σώμα. 

Μέσα στον μικρόκοσμο καταγράφεται και όλη οι εμπειρία και οι μνήμες των προηγούμενων ενσαρκώσεων, αλλά παραμένουν αδρανείς μέσα στο ασυνείδητο. 
Αναλόγως την δράση, την οποία επιδείξαμε στο απώτερο παρελθόν και την ωριμότητα μέσα από τις εμπειρίες της ψυχής μας, ξεδιπλώνεται και η επόμενη μας ενσάρκωση.
 Στην τωρινή μας ενσάρκωση ένα ρόλο παίζουν και οι γονείς μας, καθώς και το περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγαλώνουμε.

Όσο ο άνθρωπος μεγαλώνει και ωριμάζει περισσότερο ψυχικά, τόσο πιο πολύ αυτή η εσωτερική φωνή του Πνευματικού Σπινθήρα μεγαλώνει μέσα του, και μετά από ένα σημείο μπορεί να τον καθοδηγήσει πλήρως στην ζωή του.

Χρέος μας είναι, μέσα από την ζωή μας να μπορέσουμε να βρούμε αυτήν την απαραίτητη διαδρομή ώστε να καταστούμε ικανοί να τον αφυπνίσουμε πλήρως, ούτως ώστε όλος αυτός ο θησαυρός μέσα στην καρδιά, αλλά και όλη η γνώση που υπάρχει στο ασυνείδητο μας να γίνει ξανά κτήμα μας. 

Αυτή η γνώση στην πνευματική επιστήμη ονομάζεται προ ανάμνηση. 
Μια βεβαιότητα η οποία μας οδηγεί σοφά χωρίς να μπορούμε μερικές φορές να την εξηγήσουμε λογικά γιατί απλά υπερβαίνει την κατάσταση της συνείδησης μας.
 Όταν όμως θα προσεγγίσουμε όμως αυτό το σημείο αντίληψης, τότε όλα αυτόματα γίνονται ευδιάκριτα μέσα μας. 

Με λίγα λόγια κάθε άνθρωπος γεννιέται με συγκεκριμένες ποιότητες και ελαττώματα και μέσα από την ζωή του δοκιμάζεται ξανά ώστε να βρει την σωστή διαδρομή η οποία θα τον οδηγήσει έξω από αυτόν τον λαβύρινθο της φθαρτής ζωής, τίποτα δεν είναι προκαθορισμένο και όλοι δοκιμαζόμαστε. 

Αλλά με την βοήθεια του Πνεύματος θα σπάσουμε τις αλυσσίδες μας και μέσα από τον απαραίτητο εξαγνισμό θα ατενίσουμε μαζί το Πρωινό της Νέας Αυγής.

Μετά την ολοκλήρωση το Ερμητικού Κύκλου όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να περάσουν σε έναν επόμενο κύκλο αν το επιθυμούν, αυτόν του ''Αλχημικού Γάμου του Χριστιανού Ροδόσταυρου''.
 

 
Δημοσίευση σχολίου