Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Απλότητα, καθαρότητα, χρησιμότητα αυτά τα τρία να είναι ένας οδηγός στην αναζήτηση σας

 
 

Απλότητα, καθαρότητα, χρησιμότητα αυτά τα τρία να είναι ένας οδηγός στην αναζήτηση σας

Η κριτική μου διάθεση και αυστηρότητα πρώτα από όλα εξαντλείται σε μένα στον ίδιο, στις σκέψεις και τα συναισθήματα μου, στην δράση μου, και μετά σε όλους τους άλλους.

Είναι απαραίτητο, ανεξάρτητα σε ποιον αναφερόμαστε αν είναι γκουρού, τάγμα ή αδελφότητα η στοά, ανεξαρτήτως χώρας, να εξετάζουμε τις στρεβλώσεις, τις αγκυλώσεις, την λοξοδρόμηση, την αντιφατικότητα, την παράνοια, την πλάνη....Θα μπορούσε η λίστα να είναι αρκετά μεγάλη αλλά για να μην μας πάρει η νύχτα σταματώ εδώ.

Τα προβλήματα που το εγώ δημιουργεί έχουν πολλές όψεις, συνήθως η κυριότερη είναι πως κατά κύριον λόγο πραγματεύεται μια ανόσια διδασκαλία μέσα από μια ελκυστική σε πολλούς πρακτική που περιέχει ανάμεσα στα άλλα ενδυνάμωση του εγώ σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, ναρκωτικά και σεξουαλικά όργια.

Το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα είναι πως ακόμη και μέσα σε ένα τάγμα το οποίο ακολουθεί μια οριζόντια οδό συνήθως αυτοί οι οποίοι το οδηγούν δεν μπορούν να αντισταθούν και υποπίπτουν σε οικονομικές καταχρήσεις ή σε σεξουαλικές παρενοχλήσεις.
Επίσης οι κάθε λογής βαριεστημένοι παντρεμένοι ψάχνουν σεξουαλικό παρτενέρ που να είναι και αυτός παντρεμένος ώστε να τηρηθεί μια μυστικότητα.
Επίσης η χρησιμοποίηση της κοινωνικής ιδιότητας του άλλου καλά κρατεί και φτάνει μερικές φορές στην συλλογική απάτη μιας και καταστρατηγείται η αξιοκρατία ή ο νόμος.

 Μία άλλη όψη πολύ σημαντική είναι πως όλοι θέλουν να είναι αρχηγοί και ιδρυτές ταγμάτων μέσα από διασπάσεις διασπάσεων δημιουργώντας όπως και στην Ελληνική πολιτική σκηνή παραμάγαζα.
Η βία, η απάτη, η υποκρισία, η πλάνη, η αμάθεια, η αγένεια, η έπαρση, η οκνηρία, ο ρατσισμός είναι συχνό φαινόμενο τέτοιων ομάδων και μπορεί εδώ να αναρωτηθεί κάποιος πως μπορεί όλα αυτά να συμβαίνουν σε υποτιθέμενες πνευματικές ομάδες.

Εγώ αναρωτιέμαι για πολλά παράδοξα που βλέπω και ακούω συνεχώς και ειλικρινά έχω πάψει να εκπλήσσομαι πια.
Για αυτό και συνεχώς σας τονίζω δύο πράγματα που πρώτα από όλα να διευκρινίζεται πάντοτε εξ αρχής :

''ποιος είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του οικοδομήματος σας; '' ''Πια είναι η αρχή της έμπνευσή σας;''

Ο Κρισναμούρτι θέλοντας να αποκρύψει την Βουδιστική του πίστη ποτέ δεν το ομολόγησε διότι δεν ήθελε να αποκαθηλωθεί η πλαστή εικόνα που είχε διατηρήσει όλα τα χρόνια της ζωής του και την οποία ομολογούσε ασφαλώς στην μητέρα του μέσα από την αλληλογραφία του.
Άλλοι μας λένε το τραγελαφικό δεν μας πειράζει τι πιστεύεις έλα στην παρέα και θα τα βρούμε!!! Μάλλον όπως έγραφε ο Πάικ όλα οδηγούν στον Βάαλ... ε όχι κύριε μου εμείς ομολογούμε Ιησού Χριστόν και αυτόν σταυρωμένο.

Επίσης κανόνας της αναζήτησης σας να είναι η απλότητα και η καθαρότητα των λόγων, όπου δείτε μια ηλίθια φλυαρία, μια υποκριτική μυστικότητα να φεύγετε.
 Απλότητα, καθαρότητα, χρησιμότητα αυτά τα τρία να είναι ένας οδηγός στην αναζήτηση σας.
Μέσα σε κάθε οργάνωση υπάρχουν καλοί και ηθικοί άνθρωποι οι οποίοι για δικούς τους λόγους οδηγήθηκαν και συμμετέχουν εκεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει και τίποτα, μην δίνετε συγχωροχάρτι σε κανέναν, ακόμη και μια τέλεια ιδέα μπορεί να διαστρεβλωθεί πολύ εύκολα από ένα αρρωστημένο νου και όπως θα έχετε δει ζουν ανάμεσα μας.

Ο χρόνος δεν είναι μια πολυτέλεια που έχουμε επί του παρόντος, να κρίνεται δίκαια και να απομακρύνεστε αν αυτό είναι απαραίτητο από οποιαδήποτε χώρο όσα παράσημα και αν έχετε αν δείτε μια στασιμότητα εσωτερική δική σας ή παράνομες ή ανήθικες πράξεις.
Τέλος εκπομπής...

Δεν υπάρχουν σχόλια: