Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2016

Η μόνη οδός έξω από την σημερινή μόλυνση και βία είναι η οδός του Φωτός

 

Η μόνη οδός έξω από την σημερινή μόλυνση και βία είναι η οδός του Φωτός

Κανείς άλλος άνθρωπος, παρά μόνον εμείς,  δυνάμεθα και μπορούμε να ορίσουμε την διαδρομή μας μέσα στο χώρο και τον χώρο και τις συνέπειες της επιλογής αυτής.

Η Πνευματική Επιστήμη μας εξηγεί με σαφήνεια το ατερμάτιστο αυτού του πεδίου ύπαρξης αλλά, και αυτό είναι το σημαντικότερο, πως υπάρχει μια δυναμική διέξοδος μέσα από αυτό.

Έτσι υπάρχουν δύο βασικές επιλογές, η μία μιλά για καλλιέργεια και πρόοδο σε όλα τα επίπεδα μέσα σε αυτό το φυσικό πεδίο ύπαρξης ενώ η άλλη μιλά για έναν ολοκληρωτικό αποχαιρετισμό από αυτό το επίπεδο ζωής.

Νομίζω πως αυτά τα δύο είναι ευδιάκριτα.

Επίσης, επειδή και οι δύο επιλογές ωθούνται από δύο πολύ δυναμικά ηλεκτρομαγνητικά πεδία δεν μπορεί να υπάρξει καμία μέση οδός.

Για αυτό και κάθε άνθρωπος στην ουσία, ενώ δεν θέτει συνειδητά σε αυτόν αυτό το ερώτημα, επιλέγει ήδη μέσα από τον τρόπο ζωής του την διαδρομή που ακολουθεί.

Στον γενικόλογο εσωτερισμό υπήρξαν πάντοτε ψεύτο - ρεύματα τα οποία λειτουργούσαν κατά δύο βασικούς τρόπους, το ένα μιμείτο εντελώς την ατραπό της απελευθέρωσης μέσα από μια παρανόηση και σκόπιμη στρεβλότητα η οποία οδηγούσε μετά από μια πολυετή μαθητεία σε ένα φανερό αδιέξοδο.

Η άλλη κινούνταν μέσα σε ένα υποτιθέμενο ανθρωπιστικό, πολιτιστικό, επιστημονικό, κοινωνικοπολιτικό επίπεδο μέσα σε μια προσπάθεια δημιουργίας μιας ιδεατής κοινωνίας μιας παγκοσμιοποίησης δηλαδή.

Έτσι οι άνθρωποι, οι συμμετέχοντες θα εργάζονταν πάνω σε όλους αυτούς τους σκοπούς ακατάπαυστα μέχρι εξάντλησις ενώ στην ουσία καμία μα καμία ουσιαστική αλλαγή δεν θα μπορούσε ποτέ να συμβεί γιατί απλά η δομή, ο πυρήνας της εκκίνησης σχεδόν όλης της ανθρωπότητας είναι αυτοκαταστροφικός, βαθύτατα ενοχικός και άναρχος.

Ο Πλάτων είχε μια πικρή εμπειρία όλων αυτών μέσα από την ανόητη επιθυμία του να εκπαιδεύσει τους τυράννους, ή την εκάστοτε δηλαδή πολιτική αρχή ηγεμονίας μιας κοινότητας ή κράτους.

Αν μπορούσε κάποιος να διακρίνει τις ανόσιες αστρικές δυνάμεις συγκέντρωσης που ρέουν και λειτουργούν αυτήν την στιγμή μέσα στην ατμόσφαιρα θα πέτρωνε μονομιάς από τον φόβο του.
Αυτές δεν είναι παρά ένα συνολικό αποτέλεσμα της αντίστοιχης συμπεριφοράς του ανθρώπου, αυτά τα τέρατα ενέργειας που μας κατακλύζουν και μας επιρεάζουν παντού είναι ανθρώπινες γεννήσεις.

Το δίχτυ σε αυτό το επίπεδο αντίληψης είναι διπλό από την μια βίαιο και σκοτεινό από την άλλη ευγενές και ανθρωπιστικό, αλλά στην ουσία υπηρετεί τον ίδιο κύριο μέσα σε μια προσπάθεια να εκμεταλευτεί το κάθε τι.

Και εννοούμε πως και βέβαια υπάρχει μια αρχή ανοσιότητας γιατί όσοι κατανοούν όλα για όσα μιλάμε ξέρουν πως, μια ομαδική σκεπτομορφή όταν τροφοδοτηθεί σε μεγάλο χρονικό όριο και ενέργεια μπορεί να αποκτήσει αυτό συνειδητότητα η οποία όπως είναι φυσικό θα αναγκαστεί να εκφραστεί μέσα από ένα δυναμικό ανθρώπινο σώμα στο ανάλογο μέλλον.

Για αυτό και η Γνωστική Επιστήμη μας μιλάει για ένα μικροκοσμικό κακό που βρίσκεται μέσα στον άνθρωπο αλλά και για ένα μακροκοσμικό κακό που βρίσκεται έξω και πάνω από τον άνθρωπο.

Αυτά τα δύο όπως καταλαβαίνεται συνδέονται, άλληλοεπενεργούν και άλληλοεξαρτόνται.

Η μόνη οδός έξω από την σημερινή μόλυνση και βία είναι η οδός του Φωτός που σας περιγράφουμε αναλυτικά, η οδός της αναγέννησης της ψυχής και της θυσίας του εγώ.
Η οδός της απόλυτης Αγάπης.
Η αγάπη αυτή είναι και η προστασία μας, η ασπίδα μας και το φως της γνώσης το σπαθί μας.
Και με αυτό το σημείο θα νικήσουμε

'a society, which by the finest and most secure means
achieves the goal, to ensure the victory of virtue and wisdom
over folly in the world, to achieve the most important
discoveries in all areas of science, to mold its members into
noble and great persons, and to ensure certain rewards even
in this world for their perfection, to protect them from
persecution, ill fate, and oppression, and tie the hands of any
kind of despotism'


Adam Weishaupt
Δημοσίευση σχολίου