Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016

Η έξοδος από την Αίγυπτο ο συμβολισμόςΗ έξοδος από την Αίγυπτο ο συμβολισμός

Η Αίγυπτος συμβολίζει το φυσικό πεδίο ζωής μέσα στο οποίο η πνευματική ανθρώπινη ουσία κείτεται αιχμάλωτη.

Ο Φαραώ είναι η αρχή ανοσιότητας η οποία καταδυναστεύει το αυθεντικό μέσα στον άνθρωπο, μικροκοσμικά είναι το ιδιοτελές Εγώ, μακροκοσμικά είναι ο Εωσφόρος.

Η απελευθέρωση μπορεί να προκύψει μόνον μέσα από μία έξοδο από αυτόν τον χώρο, την Αίγυπτο αλλά για να συμβεί αυτό απαιτείται μια μακρά διαδρομή μεταξύ της πολυπόθητης ελευθερίας και του υπάρχοντος πεδίου ζωής, αυτά τα δύο χωρίζονται από ένα πέπλο, έναν δυνατό ποταμό αστρικών δυνάμεων και ενεργειών κάνοντας την διάβαση αδύνατη.

Όμως μέσω της Θεϊκής Χάρης μέσα από την διάθεση της πραγματοποίησης της διαδρομής αυτής το Πνεύμα διαχωρίζει τα ύδατα, δηλαδή οι δύο φύσεις του ανθρώπου ώστε η μετάβαση στο Νέο Πεδίο Ζωής να γίνει εφικτή για όλους.

Όμως η παλαιά φύση το ιδιοτελές εγώ του ανθρώπου αντεπιτίθεται προσπαθώντας να καταπνίξει αυτήν την αλχημική μεταλλαγή.

Η Θεϊκή Χάρις όμως γίνεται η ασπίδα μας και μας προστατεύει εξουδετερώνοντας όλες τις κατώτερες δυνάμεις του Εγώ καταποντίζοντας τες.


Η αφύπνιση στο Νέο Πεδίο Ζωής είναι ένα γεγονός, η μαθητεία μας εκείνην την στιγμή αρχίσει δυναμικά και θα πρέπει να την φέρουμε σε ένα καλό τέλος, ώστε να μπορέσουμε να καταληφθούμε από το Μυστήριο του Γολγοθά ούτως ώστε να μπορέσουμε να γιορτάσουμε το πρωινό της ανάστασης.
Δημοσίευση σχολίου