Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2016

Όλα όσα κάνουμε σε αυτό το πεδίο ζωής δεν είναι παρά πνευματικές αντανακλάσεις

 
Όλα όσα κάνουμε σε αυτό το πεδίο ζωής δεν είναι παρά πνευματικές αντανακλάσεις
 
Μια Πνευματική Σχολή ονομάζεται πνευματική γιατί έχει σαν σημείο αναφοράς το Πρωταρχικό Βασίλειο, από εκεί πηγάζει όλη η ουσία και η ενέργεια της.

Όμως για να μπορέσει να εκφραστεί σε αυτό το επίπεδο ζωής είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένας συνδετικός κρίκος, ένας άλλος πόλος μέσα από τον οποίον όλες οι δυνάμεις της πνευματικής ζωής να ρεύσουν.

Αυτός ο εξωτερικός πόλος δημιουργείται από μια ομάδα πολύ ιδιαίτερων ανθρώπων μέσα από μια αντίστοιχη περίοδο της ιστορίας και μέσα από ένα συγκεκριμένο πλάνο εργασίας και στόχου.

Μέσα σε αυτή δίνετε μια εξωτερική διδασκαλία και μια μεθοδολογία μέσα από ένα τυπικό πολύ σωστά κατασκευασμένο.
Όλες οι εργασίες, εκφράσεις εκεί όμως, δεν είναι το πραγματικό δεν είναι το αληθινό αλλά μια αντανάκλαση μιας πνευματικότητας η οποία σταδιακά θα πρέπει να κατακτηθεί.

Αυτή η εξωτερική έκφραση της πνευματικής σχολής είναι ένας προθάλαμος μέσα στον οποίον το αρχικό στάδιο της μεταλλαγής θα πρέπει να πραγματωθεί για να μπορέσει ο μαθητής με θετικότητα να περάσει στον κυρίως Ναό, μέσα στον οποίον η Μεταμόρφωση θα ολοκληρωθεί.

Για αυτό και όλα όσα κάνουμε σε αυτό το πεδίο ζωής δεν είναι παρά πνευματικές αντανακλάσεις, ένα απαραίτητο ενδιάμεσο στάδιο μέσα από το οποίο εργαζόμαστε για να προχωρήσουμε μπροστά, προς τα άνω προς το Φως, προς την Αγνή Αστρική ουσία της Αδελφότητας της Ζωής.

Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι μέσα από μια έλλειψη συνείδησης κατανοούν τον προθάλαμο σαν τον τον Ναό της Αδελφότητας αλλά αυτό είναι ένα σφάλμα μέσα από το οποίο παγιδεύονται σε ένα οριζόντιο επίπεδο μια συνήθη αντίδραση του εγώ.

Τότε μια κρυστάλλωση παρουσιάζεται, μια τυπολατρία, και ο στόχος διαφοροποιείται εντελώς εξελισσόμενος στο αντίθετο του.

Τα τυπικά και οι προσευχές μας, οι ύμνοι και η εξωτερική μας εργασία σε όλα τα επίπεδα δεν μας απελευθερώνουν από μόνα τους, η συμμετοχή στον προθάλαμο μιας πνευματικής σχολής δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.

Όλα αυτά είναι απαραίτητα εργαλεία και βοήθειες, αλλά η ουσιαστική εργασία είναι μέσα στο Αλχημικό Εργαστήριο Της Καρδιάς, εκεί που το Ρόδο, το σπερματικό Πνευματικό Άτομο υπάρχει και αναπτύσσεται.

Οι πρεσβύτεροι αδερφοί μας βοηθούν στην μαθητείας μας μέσα από τον καθημερινό τους αγώνα και θυσία για να μπορέσουμε εμείς να τα υπερβούμε όλα αυτά, να σηκώσουμε το βλέμμα μας ψηλά και να αντιληφθούμε την σημαντικότητα του Πνευματικού Ήλιου για την μαθητείας.

Πως; Μέσα από καθημερινό θάνατο - ελάττωση του Εγώ, μέσω εξαγνισμού και αυτοθυσίας, μέσω υπηρεσίας και αγάπης για όλα τα ζωντανά πλάσματα.

Όταν ένας μαθητής περάσει στα πρώτα στάδια εξαγνισμού του αστρικού του σώματος στον επόμενο χρόνο θα συναντήσει τον δικό Ποιμάνδρη, τον Αγγελιοφόρο των Θεών ο οποίος θα τον καθοδηγήσει σωστά πάνω στην ατραπό.

Όμως να γίνει κατανοητό πως αυτοί οι δύο πόλοι λειτουργούν αρμονικά και χωρίς τον εξωτερικό πόλο ο εσωτερικός δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Έτσι η εξωτερική μας εργασία εκφράζει τις εσωτερικές μας κατακτήσεις διότι κατάσταση ζωής είναι κατάσταση συνείδησης.

Για αυτό και μια ταπεινότητα ζητείται, μια ευγένεια και υπομονή, πίστη στο φως και την αγάπη και ουσιαστική εργασία και μελέτη.
Ας μετατρέψουμε την προσευχή μας σε καθημερινή προσφορά προς τον συνάνθρωπο.


Δημοσίευση σχολίου