Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015

G.J.P. Το μυθικό πρόσωπο του Ερμή Τρισμέγιστου - Δημόσια ομιλία Τετάρτη 22 Ιουλίου (20:30) Βιβλιοκαφέ Έναστρον


G.J.P. Το μυθικό πρόσωπο του Ερμή Τρισμέγιστου
 
Αγαπητοί φίλοι, αν και σήμερα η κατήφεια και η απογοήτευση μας κατακλύζουν μέσα από όλη αυτήν την οικονομική και κοινωνική αναταραχή ας προσπαθήσουμε να ανοίξουμε τις καρδιές και την νόηση μας σε όλα αυτά που δίνουν ουσιαστική τροφή στην ψυχή μας και μας βοηθούν μέσα από την φωτεινότητα τους να αλλάξουμε εσωτερικά.
Κάθε εξωτερική αλλαγή προϋποθέτει μια εσωτερική αλλαγή γιατί αυτά τα δύο πρέπει να συμβαδίζουν αρμονικά και σε αυτήν την θεμελιακή αλλαγή καλούμαστε όλοι να δράσουμε με σωφροσύνη, με την πίστη, με την ελπίδα και την γνώση πως το Φως το οποίο ορίζει ολόκληρο το σύμπαν εμπεριέχεται και μέσα μας.
Σε αυτό το Φως ας προσπαθήσουμε να εστιαστούμε με ανιδιοτέλεια και ενότητα, χωρίς διακρίσεις και κατακρίσεις, γιατί αυτό το Φως καθορίζεται από την αγάπη η οποία εμπεριέχει την συμπόνια και την ενίσχυση του άλλου, την αλληλοβοήθεια σε όλα τα επίπεδα και το μεγαλείο της συγχώρεσης.
Αν και κανείς από εμάς δεν είναι τέλειος αποζητούμε την τελειότητα και εργαζόμαστε για αυτήν, την Αλήθεια η οποία κατοικεί μέσα μας σαν μια κοινή κληρονομιά η οποία για να αποκτηθεί θα πρέπει κερδηθεί μέσα από τα καλά μας έργα, να σπείρουμε στο σωστό χωράφι και μέσα από την Χάρη του Κυρίου να μεγαλώσει το Ιερό Δέντρο της Αγάπης, να αναγεννηθεί ο Χρυσός φλεγόμενος Φοίνικας, και το Ευγενικό Ρόδο να διαχύσει την μυρωδιά του μέσα σε αυτόν τον σκοτεινό κόσμο μέσα στον οποίον ζούμε.
Για αυτό και η ομάδα μας εδώ ''Νους'' διοργανώνει μια δημόσια ομιλία με ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα μέσα από μια σοβαρή εργασία μηνών ούτως ώστε να ρίξουμε λίγο φως στο μυθικό πρόσωπο του Ερμή.
Σήμερα έχουμε την δυνατότητα της ανάγνωσης του Ερμητικού Σώματος στην δημοτική αλλά και τα ποικίλα άλλα κείμενα που αποδίδονται σε αυτόν όπως και αυτά που περιέχονται στον τόμο του Ναγκ Χαμάντι.

Ελπίζουμε στην συμμετοχή σας αλλά και την βοήθεια σας για την κοινοποίηση της ομιλίας σε ομάδες αλλά και στο δικό σας τοίχο.
 
Δημόσια ομιλία

G.J.P.
Το μυθικό πρόσωπο του Ερμή Τρισμέγιστου

Τετάρτη 22 Ιουλίου (20:30)

www.soundzgreg.blogspot.gr

Βιβλιοκαφέ Έναστρον
Σόλωνος 101 - 21 0382 8161 
Δημοσίευση σχολίου