Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015

Η Γνώση το Φως γίνετε ένας καθρέπτης

 
Η Γνώση το Φως γίνετε ένας καθρέπτης
 
Μια συνήθης λειτουργία μέσα στις διάφορες και αδιάφορες ομάδες του γενικόλογου εσωτερισμού είναι το να προβάλουν, να υποβάλουν στους άλλους μια εξιδανικευμένη εικόνα ενός ανώτερου υπέρ ανθρώπου ώστε αυτοί διαλογιζόμενοι μέ το Εγώ τους να φτάσουν σε ένα έντονο βαθμό αυθυποβολής και συνεπώς πολύ εύκολα να χαθούν μέσα σε αυτήν την ψευδή εικόνα, αγνοώντας την προβληματική υπάρχουσα κατάσταση της συνείδησης τους.

Αυτή η αδράνεια οδηγεί και διαμορφώνει την ζωή τους μέσα σε ένα εύθραυστο πλαίσιο αυταπάτης το οποίο όσο καλά και να μακιγιαριστεί ξεγυμνώνεται πολύ συχνά.
Γιατί όσο και μια νοητική καλλιέργεια να έχει επιτευχθεί το εσωτερικό μας μονοπάτι αντιστοιχεί σε μεγάλες δομικές σωματικές αλλαγές οι οποίες είναι εμφανής μιας και ξεχωρίζουν για την δόνηση και την ακτινοβολία τους.

Για αυτό και συνήθως σε αυτές τις ομάδες ακόμα και με το καλημέρα από την πρώτη ακόμα συνάντηση τους με έναν αναζητητή προσπαθούν να τον επηρεάζουν, παγιδεύσουν  προτείνοντας του αυτόν ή εκείνον τον διαλογισμό ή άσκηση.
Δεκάδες ανόητες και άχρηστες πρακτικές οι οποίες όμως κρύβουν από πίσω μια μεγάλη σκοτεινή σκοπιμότητα.

Η πνευματική επιστήμη δεν στοχεύει σε καμία καλλιέργεια του Εγώ κατά κανένα τρόπο αλλά επιζητεί την διάλυση του και για αυτό δεν εργάζεται δυναμικά πάνω στα λεπτοφυή σας οχήματα με οποιαδήποτε πρακτική.
Ο στόχος της είναι η ουδετεροποίηση των οχημάτων μας  που σημαίνει έναν εξαγνισμό, μια μετατροπή, μια ολοκληρωτική σωματική διαφοροποίηση η οποία σταδιακά θα δημιουργήσει μια ελαχιστοποίηση της κίνησης των ενεργειακών μας κέντρων τα οποία όταν εσωτερικά θα φτάσουμε σε ένα υψηλό σημείο μέσα στην μαθητεία μας θα αρχίσουν να κινούνται αντίθετα.

Πολλές φορές ακούω από φίλους και φίλες για την πικρή έκπληξη και απογοήτευση που ένιωσαν από γνωστούς τους που συμμετείχαν στην μία ή την άλλη εσωτερική ομάδα και έδρασαν κατά ένα απαράδεκτο και απογοητευτικό τρόπο.
Ξέχωρα από τον χρόνο της συμμετοχής τους αγαπητοί φίλοι να έχετε την επίγνωση πως οι περισσότερες από αυτές τις ομάδες επενδύουν και επαυξάνουν το Εγώ και την ιδιοτέλεια απλά αυτό στην αρχή δεν γίνετε εμφανές μιας και ενδύεται τον μανδύα, την μάσκα του καλού μαθητή.
Είναι τόσα πολλά όλα αυτά που θα θέλαμε να είμαστε αλλά η πραγματικότητα μας είναι εντελώς διαφορετική όσο και να χαμογελάμε με ταλέντο ή να κατέχουμε παράσημα και τίτλους.

Η εσωτερική μας μαθητεία είναι μια μεγάλη, δύσκολη και οδυνηρή πρόκληση και εκεί δεν υπάρχουν χαζά γελάκια και μια ψευδό χαζοχαρούμενη θεατρική αγαλλίαση αλλά πολύς πόνος και τρόμος όταν θα αντικρίσουμε για πρώτη φορά την ουσία της προβληματικής μας ύπαρξης και όλων αυτών των κατώτερων ποιοτήτων που αυτή περιέχει.
 
Η Γνώση το Φως γίνετε ένας καθρέπτης για εμάς για να μπορέσουμε να δούμε την μέδουσα της ύπαρξής μας και όταν αυτό συμβεί μόνο το Πνευματικό Πυρ θα μπορέσει να μας σώσει από το δολοφονικό της βλέμμα.
 
Γιατί να μην έχετε καμία αμφιβολία πως αυτό το Εγώ, δολοφονεί καθημερινά κάθε δυνατότητα της νέας μας ψυχής ώστε αυτή να μην μπορέσει να αναπτυχθεί, πως; Μα μέσα από την προφανή μας ιδιοτέλεια και τον εσφαλμένο τρόπο ζωής και δράσης.

Φίλοι αφήστε τα τρανά μυστήρια αυτού του κόσμου στην άκρη και εστιαστείτε εδώ και τώρα μέσα στην δική σας προσωπική προβληματική ύπαρξη και εργαστείτε με το Φως του Χριστού ώστε να αυτό αναγνωριστείτε για πρώτη φορά μόνο τότε μπορείτε μέσω αυτό παράδοσης να αναγεννηθείτε ξανά και να μεταμορφωθείτε πλήρως.

Σε αυτό το έργο είσαστε όλοι καλεσμένοι μικροί και μεγάλοι, πλούσιοι και φτωχοί, ανεξαρτήτου χρώματος και φυλής.
Γεννημένοι από τον Θεό, θανατωμένοι στον Ιησού, αναγεννημένοι από το Άγιο Πνεύμα.   

Δημοσίευση σχολίου