Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Η ηλεκτρική πύρινη φύση του Δία και η αγνότητα της σοφίας της Αθηνάς

 
Η ηλεκτρική πύρινη φύση του Δία και η αγνότητα της σοφίας της Αθηνάς

Κάθε εξελικτικό στάδιο μέχρι και αυτό στο οποίο βρισκόμαστε σήμερα χαρακτηριζόταν από μια μορφική ολοκλήρωση και συνεπώς μια βύθιση μέσα στην ύλη όλο και περισσότερο.
Η κίνηση αυτή είχε σαν αποτέλεσμα μια σταδιακή απομάκρυνση από την πνευματική μας ουσία αλλά και όλα τα αισθητηριακά της εργαλεία που σε ένα επόμενο στάδιο μετά την καταστροφή της Ατλαντίδας μείναν σαν μια προ ανάμνηση μια αχνή εικόνα του πρωταρχικού βασιλείου και όλων των εργατών που εργάζονταν για αυτό.

Σε μια συμβολική προσπάθεια ανάσυρσις αυτής της χαμένης γνώσης ώστε να μεταφραστεί μέσα από αγάλματα και θεότητες συχνά αυτές ζωγραφίστηκαν ή σμιλεύτηκαν και με την μορφή ζώων.
Στην ουσία μας δείχνουν ιδιότητες ή χαρακτηριστικά μιας αρχετυπικής φύσης και για αυτό είναι καλό να μην τα παίρνουμε κατά γράμμα.

Το ίδιο συνέβη και κατά μία έννοια και στην αρχαία Ελλάδα μέσα από μια βαθύτατη συμβολική και μέσα από μια προσπάθεια να εκφραστεί το ανέκφραστο αλλά μέσω μιας μετάφρασης, μιας μετατροπής του υψηλότερου μέσα στο κατώτερο και συνεπώς σε ένα επόμενο στάδιο μέσα και από μια σύνδεση αυτών των δύο κόσμων, γιατί αν οι Θεοί δεν μιλούν στους ανθρώπους, αν οι θεοί δεν μπορούν να δράσουν μέσα στον καθημερινό μας βίο τότε δεν θα υπήρχε σύνδεση και κοινωνία και απελευθερωτικός δρόμος.

Να μην ξεχνάμε ούτε για μία στιγμή πως ακόμα και όταν το Φως μέσα από την αποκαλυπτική του δράση μας δίνει τα κλειδιά που απαιτούνται για να βαδίζουμε αυτόν τον ένδοξο δρόμο όταν αυτό γίνεται και εκφράζονται μέσα στον νοητό μας κόσμο μια πρώτη πτώση επέρχεται αυτής της σοφίας και μετά από λίγο όσο αυτή εκφράζεται εξωτερικά τόσο πιο πολύ μετατρέπεται, διαστρεβλώνεται, παραχαράζεται, εκτραχύνεται.

Παρόλα αυτά όσοι με καρτερία και αγνή πίστη βαδίζουν αυτόν τον εσωτερικό δρόμο κατανοούν την ηλεκτρική πύρινη φύση του Δία ή την αγνότητα της σοφίας της Αθηνάς εσωτερικά γιατί αυτόματα γίνονται ένα με αυτήν, δώδεκα πολύ σημαντικές όψεις τις οποίες σαν μια πλήρη και ενιαία σύνθεση θα την διαδεχτεί μια δέκατη τρίτη η οποία και θα επισφραγίσει το θαύμα θαυμάτων, ολοκληρώνοντας τον χαμένο κύκλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: