Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015

The Hermetic Triumph γενική Επεξήγηση του εμβλήματος

The Hermetic Triumph γενική Επεξήγηση του εμβλήματος

 

Γενική Επεξήγηση του εμβλήματος

Μετάφραση από τα Γαλλικά

Δεν πρέπει να αναμένεται ότι θα βρεθεί εδώ μια ιδιαίτερη επεξήγηση, όπως όταν θα τραβιούνται οι κουρτίνες που απλώνονται πάνω από το φιλοσοφικό αίνιγμα, για να φανεί η αλήθεια απολύτως γυμνή, γιατί αν γινόταν αυτό, δεν θα παρέμενε τίποτα περισσότερο να γίνει, από το να καούν όλα τα συγγράμματα των φιλοσόφων: Ο σοφός δεν θα είχε πια πλεονέκτημα έναντι του ανίδεου, και ο ένας και ο άλλος θα ήταν εξίσου επιδέξιοι πάνω σε αυτή την υπέροχη Τέχνη. 

Θα πρέπει επομένως να θεωρηθεί επαρκές το να δει αυτήν την Φιγούρα, σαν ένα Καθρέπτη, την επιτομή όλης της μυστικής Φιλοσοφίας, η οποία περιέχεται μέσα σε αυτό το μικρό βιβλίο, στο οποίο όλα τα Τμήματα του Εμβλήματος εξηγούνται με τέτοια σαφήνεια, όσο αυτό μας επιτρέπεται να γίνεται. 

Εκείνοι που είναι μυημένοι στα Φιλοσοφικά Μυστήρια, εύκολα και άμεσα θα κατανοήσουν το Νόημα το οποίο κρύβεται κάτω από αυτήν την Εικόνα. Αλλά αυτοί που δεν έχουν αυτά τα Φώτα, θα πρέπει εδώ να εξετάσουν γενικά την αμοιβαία Αντιστοιχία μεταξύ του Ουρανού και της Γης, σε αντιστοιχία με τον Ήλιο και την Σελήνη, οι οποίοι είναι και οι μυστικοί Δεσμοί αυτής της Φιλοσοφικής Ένωσης. 

Θα δουν μέσα από την εξέλιξη του Έργου, τα παραβολικά ρυάκια, τα οποία αναμειγνύονται κρυφά μαζί , δίνοντας γέννηση στο μυστηριώδες Τριγωνικό Λίθο, ο οποίος είναι και το Θεμέλιο της Τέχνης.
Θα δουν και ένα μυστικό και φυσικό Πυρ, μέσω του οποίου το Πνεύμα εισχωρεί μέσα στον Λίθο, και τον ανυψώνει σε Ατμούς, οι οποίοι συμπυκνώνονται σε ένα Δοχείο.
Θα δουν την αποτελεσματικότητα την οποία ο εξαχνωμένος Λίθος λαμβάνει από τον Ήλιο και τη Σελήνη, που είναι ο Πατέρας και η Μητέρα του, από τους οποίους κληρονομεί σύντομα το πρώτο Στέμμα της Τελειότητας. 

Θα δουν κατά την Πρόοδο της Εργασίας, ότι η Τέχνη δίνει σε αυτό το Θεϊκό Εκχύλισμα ένα διπλό Στέμμα Τελειότητας, από τη Μετατροπή των Στοιχείων, καθώς και από την Εξαγωγή και την Απελευθέρωση των Αρχών, μέσω των οποίων δημιουργείται η μυστηριώδης Ράβδος του Ερμή, η οποία επιτελεί τέτοιες εκπληκτικές Μεταμορφώσεις. 

Θα δουν ότι αυτός ο ίδιος ο Ερμής, σαν ένας Φοίνικας, ο οποίος Αναγεννάτε μέσα στο Πυρ, φτάνει μέσω της Κυριαρχίας στην τελευταία Τελειοποίηση του αμετάβλητου Θείου των Φιλοσόφων, το οποίο του δίνει μια εξωτερική Δύναμη πάνω στα τρία Βασίλεια της Φύσης, εκ των οποίων το τριπλό Στέμμα (πάνω στο οποίο έχει οριστεί για το σκοπό αυτό η Ιερογλυφική Εικόνα του Κόσμου) είναι το πιο ουσιαστικό Έμβλημα.

Μετάφραση από τα Αγγλικά :
Αναστασία Κώνστα Τσουκλίδη & G.J.P.

http://www.levity.com/alchemy/herm_tr.html
Δημοσίευση σχολίου