Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Γιατί η πολιτική είναι αδιέξοδη;

 
Γιατί η πολιτική είναι αδιέξοδη;

Γιατί η πολιτική είναι αδιέξοδη; Γιατί είναι αδιέξοδος ο ίδιος ο άνθρωπος.

Η εσωτερική Χριστιανική παράδοση στις πρώτες κοινότητες της εποχής εκείνης δημιούργησε μια ολική ρήξη με το κατεστημένο της εποχής της γιατί πρέσβευε ιδανικά και αξίες τα οποία ήταν το αποτέλεσμα όλων αυτών των θαυμαστών διεργασιών της νέας πνευματικής ψυχής και χαρακτηριζόντουσαν από πλήρη ισοτιμία και κοινοκτημοσύνη.

Όπως καταλαβαίνεται μιλάμε για ένα πλήρως επαναστατικό πλαίσιο αυτό διακυβέρνησης μιας κοινότητας μέσα στην οποίαν δεν υπήρχαν πλούσιοι και φτωχοί αλλά όλοι φρόντιζαν όλους.
Βέβαια όπως ήταν φυσικό οι πλειονότητα των επισκόπων όπως διαμορφώθηκε γύρω στο 300μΧ δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσει να συμβεί κάτι τέτοιο γιατί στην ουσία δεν υπηρετούσαν τον Χριστό αλλά τον Μαμμωνά.

Έτσι σταδιακά διαστρέβλωσαν το μήνυμα αυτό και εξουδετέρωσαν την κάθε πιθανή αλλαγή διακυβέρνησης της κοινωνίας.

Μην ξεγελιέστε γιατί πίσω από τα εντυπωσιακά άμφια τους πάντοτε σχεδόν κρυβόταν ένας πολιτικός δυνάστης ο οποίος επιζητούσε δύναμη, ισχύ και χρήμα.

Το μήνυμα αλλά και ο σκοπός του εσωτερικού Χριστιανισμού είναι η πιο κορυφαία επαναστατική πράξη στην ιστορία της ανθρωπότητας γιατί δεν επιζητεί απλά μια ρήξη μέσα στον άνθρωπο και την κοινωνία του αλλά διαφοροποιεί  της ουσία της ίδιας της φύσης του κόσμου μέσα στον οποίον ζούμε, τον μεταμορφώνει ολοκληρωτικά όπως μεταμορφώνει και την ίδια του την ύπαρξη γιατί αυτά τα δύο είναι απολύτως αλληλένδετα.

Ο θλιβερός αποσπασματικός ιδιοτελείς σημερινός άνθρωπος μια απογοητευτική καρικατούρα και μια μαριονέτα εξωγενών δυνάμεων οι οποίες τον ορίζουν και τον κατευθύνουν είναι στην ουσία ανίκανος να τα διαχειριστεί όλα αυτά και για αυτόν τον λόγο και στην παρούσα φάση στην χώρα μας βιώνουμε όλη αυτήν την ανωμαλία, την διαμάχη, την σύγχυση, την πνευματική και οικονομική φτώχεια και συνεπώς την καταστροφή.

Μόνον όσοι πραγματικά έχουν φτάσει σε αυτό το εσωτερικό σημείο αφύπνισης της πνευματικής τους ουσίας, το οποίο σημαίνει και την αρχή μια κορυφαίας και ένδοξης διεργασίας αλλαγής όλης τους της οντότητας, θα μπορούσαν να κατανοήσουν την παγίδα και το αδιέξοδο αυτού που συμβαίνει σήμερα αυτήν την στιγμή σε ολόκληρον τον κόσμο  αλλά και την αναγκαιότητα αυτής τους της εσωτερικής αλλαγής και να αποφασίσουν με περισσή χαρά και αγώνα να βαδίσουν συνειδητά και με αποφασιστικότητα αυτόν τον δρόμο.

Και σε αυτόν το δρόμο σαν καλώ και εγώ μέσα από τα κείμενα μου εδώ και χρόνια.

G.J.P.

Δεν υπάρχουν σχόλια: