Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Η καθοδική αυτή πορεία του ανθρώπου μέσα μέσα την ύλη και την ανοσιότητα θα δημιουργήσει πολύ σύντομα, καταστρεπτικές καταστάσεις


Η καθοδική αυτή πορεία του ανθρώπου μέσα μέσα την ύλη και την ανοσιότητα 
θα δημιουργήσει πολύ σύντομα, καταστρεπτικές καταστάσεις 

Κάθε αυθεντική διδασκαλία η οποία είναι ένα δώρο από τον Θεό, και μια ανθρώπινη αποκάλυψη μόνον για τους άξιους, σπάνια καταγράφετε σε γραπτό κείμενο.

Αν σε περίπτωση καταγραφεί για ευνόητους λόγους μιας και το επίπεδο ικανότητας της νόησης έχει αυξηθεί στην σημερινή περίοδο, τότε αυτή αναμφισβήτητα θα ενδυθεί και θα δοθεί μέσα από ένα συμβολικό, μυστικό κώδικα.

Η γραπτή αυτή διδασκαλία δεν σε απελευθερώνει γιατί αυτό δεν μπορεί να το κάνει μια διδασκαλία αλλά ο σκοπός της είναι το να σου δείξει, το να σου μεταφέρει, να διευρύνει την κατανόηση σου όσον αφορά τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να αρχίσεις μια ανάλογη διαδρομή.

Οι ενέργειες οι οποίες χρειάζονται για αυτό το έργο μετασχηματίζονται μέσα από ένα ιερατικό σώμα και μόνον, και μέσω αυτού διαχέονται σε όλους τους άλλους.

Το ιερατικό αυτό σώμα έχει μια συγκεκριμένη αποστολή μέσα στον χρόνο και για αυτό και συνήθως η δραστηριότητα της κάθε Αδελφότητας περιορίζεται στα 300 χρόνια και μόνον.

Μετά από αυτό μια επόμενη θα λάβει την σκυτάλη για να εργαστεί επίσης για το όφελος της ανθρωπότητας.

Οι προηγούμενες αδελφότητες εργάζονται σε ένα διαφορετικό ανώτερο δονητικό επίπεδο πλέον μαζί με τον θερισμό που αποκόμισαν στον χρόνο της δράσης τους.

Τα διάφορα σώματα αδελφοτήτων δεν έχουν κάποια διαφορά μεταξύ τους όσον αφορά την ουσία της εργασίας αλλά και από την πηγή από την οποίαν λειτουργούν και προέρχονται.

Η διαφορά αφορά την διαφορετική προσέγγιση και τον λόγο που έχουν μέσα στο χρόνο μιας και οι ατμοσφαιρικές συνθήκες αλλά και οι κοινωνικές συνθήκες αλλά και ο ίδιος ο άνθρωπος αλλάζουν δραματικά και ταχύτατα.

Όταν μια ανάλογη διδασκαλία εξωτερικεύεται μέσα στον χρόνο δημιουργούνται δύο βασικά πεδία εργασίας, το πρώτο αφορά το σύνολο της ανθρωπότητας, και συνήθως μετά από κάποιο χρόνο δημιουργείται ένα εξωτερικό ιερατικό σώμα που σταδιακά απομακρύνεται από τον πυρήνα της διδασκαλίας που κατεργαζόταν, δημιουργώντας αυτό που ονομάζουμε μια παγκόσμια θρησκεία, μέσα από την οποίο βασιλεύει ο τύπος και το γράμμα.

Και μια εσωτερική διδασκαλία που απευθύνεται σε ελάχιστους και που μέσα στην οποίαν θα πρέπει ο κάθε άνθρωπος να έλθει, να οδηγηθεί συνειδητά από μόνος του.

Το πρώτο σώμα καθοδηγείτε ξεκάθαρα από τους αιώνες αυτής της φύσης και την αστρική σφαίρα της γης και στην καλύτερη περίπτωση απλά δημιουργεί μια εξωτερική ηθική στα άτομα, ''μαζεύοντας'' όπως μπορεί καλύτερα την δράση της μάζας μέσα από κάποιους κανόνες.

Το δεύτερο σώμα ορίζεται από μια αρχή η οποία δεν προέρχεται από αυτόν τον κόσμο, δεν ορίζεται από της αστρική σφαίρα της γης ούτε κάποιον άλλον γήινο πόλο παρά από ένα νέο αστρικό πεδίο που βρίσκεται έξω από την δική μας φυσική τάξη.

Για αυτό και η όλη φιλοσοφία του πυρήνα της διδασκαλίας της είναι ένας αποχαιρετισμός όσον αφορά την φύση και τις ψευδαισθήσεις της, και κάθε μορφή κοινωνικής έκφρασης.

Κάθε Αδελφότητα ορίζεται από μια αυστηρότητα και μέσα σε αυτήν υπάρχουν νόμοι και κανόνες οι οποίοι εκτελούνται όχι θεληματικά όπως συνήθως γίνεται από τις εξωτερικές ομάδες, αλλά μέσα από εσωτερικές αναπτύξεις και κατακτήσεις.

Κάθε μαθητής αυτής της Αδελφότητας αν στην παρούσα του ενσάρκωση καταφέρει να οικοδομήσει μια βάση απελευθερωτικής εργασίας που σχετίζεται με την αναγέννηση της ψυχής μπορεί μετά τον θάνατο να ελκυστεί από αυτό το αγνό νέο αστρικό σώμα ώστε να ολοκληρώσει την εργασία τους χωρίς να χρειάζεται να ενσαρκωθεί ξανά.

Αυτά είναι τα δωμάτια στον οίκο του Πατέρα του για τα οποία μας μίλησε ο Χριστός μετά τον θάνατό του, ώστε εκεί που είναι αυτός να είμαστε και εμείς.

Σήμερα δυστυχώς η ουσία αυτή της διδασκαλίας του Χριστού δεν μπορεί να βιωθεί εξαιτίας ενός γιγαντωμένου εγώ, αλλά μέσα στο σύμπαν υπάρχει ο συμπαντικός νόμος του Κάρμα και σε αυτόν κάθε δράση έχει και μια αντίδραση που σημαίνει πως η καθοδική αυτή πορεία του ανθρώπου μέσα την ύλη και την ανοσιότητα θα δημιουργήσει πολύ σύντομα καταστρεπτικές καταστάσεις μέσα από τις οποίες ελπίζουμε ο άνθρωπος ή καλύτερα μια μερίδα ανθρώπων να πάρουν το μάθημά τους και να επιλέξουν μια πιο πνευματική διαδρομή.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: