Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Προβληματισμοί της Κυριακής πριν το Πάσχα : Η Διαδρομή


Προβληματισμοί της Κυριακής πριν το Πάσχα : Η Διαδρομή

Σύμφωνα με τον εσωτερικό Χριστιανισμό, κάθε άνθρωπος καλείται να συνειδητοποιήσει την ανώτερη ζωή μέσα του και από τον εαυτό του, μέσω του μετασχηματισμού και της μεταμόρφωσης.

Αν και το ανθρώπινο φυσικό μας σώμα είναι ένας πολύ ιδιαίτερος και εξειδικευμένος οργανισμός με λανθάνουσες πνευματικές ικανότητες, μέχρι τώρα είναι ακόμα πλήρως εναρμονισμένο με τη ζωή μέσα στον υλικό κόσμο. 
Ωστόσο, έχει πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες. 
Έχει κληθεί για ένα συγκεκριμένο σκοπό που είναι: να γίνει το εύφορο χώμα μέσα στο οποίο το σώμα της ανάστασης να μπορεί να βλαστήσει και να αναπτυχθεί.

Το σώμα της ανάστασης είναι το άφθαρτο όχημα μέσω του οποίου ο Άλλος εντός μας μπορεί να εκφραστεί μέσα από το δικό του πεδίο, το μη-υλικό ''το βασίλειο της ψυχής''. 
Στον υλικό μας κόσμο, η ψυχή δεν μπορεί να αναπνεύσει και για αυτό βρίσκεται εκεί ως " σχεδόν νεκρή''. 
Αλλά η φωνή της ψυχής ακούγεται μέσα μας σαν μια επιθυμία για ενότητα, ελευθερία και αγάπη.

Ο συμπαντικός συμβολισμός του αυγού εκφράζει την συμπαντική γνώση της ''μεταμόρφωσης στην αθάνατη ζωή'', της διέλευσης του κατωφλίου. 
Η ετήσια γιορτή του Πάσχα είναι επομένως μια εξωτερική μορφή μιας συμπαντικής πνευματικής διαδικασίας που δεν συνδέεται με ένα πρόσωπο ή τον χρόνο, αλλά μπορεί να λάβει χώρα σε κάθε ανθρώπινο ον.

Ο τρόπος με τον οποίο περιγράφεται αυτή η διαδικασία στον Χριστιανισμό, μεταξύ άλλων κειμένων στα τέσσερα Ευαγγέλια της Καινής Διαθήκης, εφαρμόζεται ειδικά στην περίοδο που ζούμε τώρα. 
Για τους περισσότερους ανθρώπους, η ιστορία της ζωής του Ιησού είναι μια ιστορική ή μυθική ιστορία και για άλλους δεν έχει ακόμη αξία.

Αλλά το βασικό μοτίβο των Ευαγγελίων προέρχεται από τη σφαίρα της ψυχής και με τα σωστά κλειδιά αποκαλύπτει με πολύ ακριβείς περιγραφές την διαδικασία κατασκευής του σώματος της ανάστασης.

Η ιστορία του Ιησού είναι η ιστορία της γήινης ζωής που αρχίζει με τη γέννηση στη Βηθλεέμ και τελειώνει με το θάνατο στον Γολγοθά. 
Μετά από μια τριπλή διαδικασία, που συμβολίζεται από τρεις μέρες, ακολουθεί η ανάσταση σε ένα νέο ακτινοβόλο σώμα.

Το ηλιακό πνεύμα που ενσαρκώθηκε στη γη περίπου στην αρχή της εποχής μας μέσα στον θνητό άνθρωπο Ιησού είχε ως αποστολή, ως μια πρώτη οντότητα, να πραγματώσει ολόκληρη τη διαδικασία κατασκευής του σώματος της ανάστασης μέσα σε ένα θνητό σώμα. 
Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να ανοίξει μια εντελώς νέα οδός απελευθέρωσης για την ανθρωπότητα, δηλαδή τη δυνατότητα οποιουδήποτε θνητού να κατασκευάσει ένα ψυχικό σώμα, σε άμεση σύνδεση με την δύναμη του Χριστού, χωρίς να εξαρτάται από ιερείς ή δασκάλους.

Ο άνθρωπος που εισέρχεται στο Χριστιανικό γνωστικό μονοπάτι είναι επομένως ένας πνευματικά αληθινός ακόλουθος του Ιησού, κάποιος που αναλαμβάνει μέσα του το ταξίδι από τη Βηθλεέμ στο Γολγοθά.

Μια βαθιά επιθυμία για αληθινή ανθρώπινη ζωή και αναγνώριση της δικής του δυαδικότητας είναι οι προϋποθέσεις για την αναζήτηση της ''νέας ζωής''. 
Μόνο σε αυτή τη βάση της βαθιάς λαχτάρας μπορεί να προκληθεί η προθυμία να βαδίσει ένας μαθητής την οδό.

Το κείμενο (ένα μέρος) το μετέφρασα από το κεφάλαιο :

Προβληματισμοί της Κυριακής πριν το Πάσχα : Η Διαδρομή

της ιστοσελίδας :

Spiritual Texts Academy
Develop your inner self by contemplating sacred scriptures during online programs

Spiritualtexts.academy is an initiative of publishing house Rozekruis Pers and Pentagram bookshop in Haarlem, the Netherlands, both of which are related to the International School of the Golden Rosycross .

Δεν υπάρχουν σχόλια: