Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Οι δύο φυσικές τάξεις


Οι δύο φυσικές τάξεις

Η ανθρωπότητα που απομακρύνθηκε από τον Θεό έφερε σε ύπαρξη έναν εκπεσμένο κόσμο. Έτσι ξεκίνησε ο χρόνος και ο χώρος, οι Γνωστικοί μας μιλούν για τον μύθο της δεύτερης δημιουργίας μέσω της κυριαρχίας του Εωσφόρου ή ενός ''δημιουργού''.

Ως δημιουργίες μιας εκπεσμένης ανθρωπότητας, τερατώδεις σχηματισμοί ανόσιων φυσικών δυνάμεων (που διαφοροποιήθηκαν από τους αρχαίους Γνωστικούς σε δώδεκα κύριες ομάδες ή «αιώνες») εξέπεσαν εντελώς εκτός ελέγχου. 
Την κρατούν μέχρι τώρα φυλακισμένη μέσα στη λαβή τους και σχηματίζουν τις ακαταμάχητες δυνάμεις της αυτοσυντήρησης που την υποχρεώνουν στο να συνεχίσει αυτούς τους αυτό διαμορφωμένους ανόσιους τρόπους, προκαλώντας τη διαιώνιση της ανθρώπινης σχέσης με τον περιστρεφόμενο τροχό της διαλεκτικής (του έκπτωτου κόσμου).

Διαλεκτική σημαίνει εδώ έναν θεμελιώδη νόμο, με τον οποίο τα πάντα εμπλέκονται μέσα σε μια συνεχή μεταλλαγή και διάλυση, σε μια ανύψωση, λάμψη και ξεθώριασμα. 

Μέσω αυτού μας εξηγείται επίσης και γιατί τα πάντα εκδηλώνονται μόνο σε ζεύγη αντιθέσεων (ημέρα-νύχτα, καλό-κακό) τα οποία φέρνουν σε ύπαρξη το ένα στο άλλο. 

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο και οι λεγόμενες καλές δραστηριότητες της εκπεσμένης ανθρωπότητας αποκτούν αιώνες, οι οποίες κυριαρχούν στον άνθρωπο και τον κρατούν επίσης κρατούμενο.

Για τους σύγχρονους Γνωστικούς, μέσω των αιώνων γίνεται επίσης κατανοητή μια κυρίαρχη ιεραρχική ομάδα του χωροχρόνου, που ονομάζεται επίσης διαλεκτική ιεραρχία ή ''ο πρίγκηπας αυτού του κόσμου'' (ο δημιουργός από παλιούς Γνωστικούς). 

Με τίμημα την τρομερή ταλαιπωρία της ανθρωπότητας, αυτές οι οντότητες έχουν απελευθερωθεί από τον τροχό της διαλεκτικής, μια ελευθερία που απαιτεί μια απεριόριστη αυτοσυντήρηση και την οποία μπορούν να διατηρήσουν μόνο αυξάνοντας τα δεινά των ανθρώπων.

Εκτός από αυτές τις ανόσιες λειτουργίες της φύσης, υπάρχουν και οι φυσικές-δυνάμεις του θεϊκού επταπλού γήινου κόσμου, οι οποίες εκδηλώνονται για να ελευθερώσουν την ανθρωπότητα και να την διδάξουν στο να ακολουθήσει την πορεία της επιστροφής στην «Αμετάθετη Βασιλεία» ή ''το πλήρωμα''. 

Αυτές οι εξουσίες οικοδομούν τότε, τον επονομαζόμενο ''δέκατο τρίτο Αιώνα''.

Δεν υπάρχουν σχόλια: