Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Η Σύγχρονη Πνευματική Σχολή δεν μας εξηγεί μόνον την οδό της λύτρωσης αλλά ταυτόχρονα μας δίνει και όλες τις απαραίτητες δυνάμεις για την πραγμάτωση αυτής της οδού.


Η Σύγχρονη Πνευματική Σχολή δεν μας εξηγεί μόνον την οδό της λύτρωσης αλλά ταυτόχρονα μας δίνει και όλες τις απαραίτητες δυνάμεις για την πραγμάτωση αυτής της οδού.

Η Πνευματική Σχολή μέσα στην οποία συμμετέχω ανελλιπώς 30 χρόνια τώρα δεν είναι μόνον  θεματοφύλακας των σύγχρονων μυστηρίων αλλά ταυτόχρονα έχει το καθήκον της αποκάλυψης αυτών μέσα από τον γραπτό και προφορικό λόγο αλλά κυρίως μέσα από μια Δύναμη η οποία δεν μπορεί να εξηγηθεί ή να γίνει αντιληπτή μέσα από τις φυσικές αισθήσεις.
Παρόλα αυτά μέσα από μια προπαρασκευαστική εργασία όλα αποκαλύπτονται σταδιακώς μέσα από έναν ένδοξο και μεγαλειώδη τρόπο.

Ο σπόρος ο οποίος θα πρέπει να ενεργοποιηθεί μέσα μας δεν περιέχει αυτός ο ίδιος μόνον την ιδέα της μεταμορφωτικής διαδικασίας αλλά και την δυνατότητα μιας πλήρους ανάπτυξης εφόσον ο φορέας ο οποίος τον περιέχει έχει προσεκτικά σκαλίσει το χώμα γύρω τους ώστε αυτό να καταστεί εύφορο και να έχει αφαιρέσει τα ζιζάνια τα οποία τον πνίγουν και του αφαιρούν το Φως, το οποίο θα πρέπει εκ των άνω να τον αγγίξει συνολικός σε όλη του την διάσταση.

Ο μαθητής έχει αυτήν την δυνατότητα ανάπτυξης αλλά όχι τις απαιτούμενες ενέργειες και δυνάμεις για αυτήν, ελπίζω να το κατανοήσετε αυτό και να σταματήσει κάθε έκφραση ιδιοτέλειας και ματαιοδοξίας σχετικά με το πως ο άνθρωπος είναι ένας βασιλιάς θεός, Θεέ μου τι πλάνη!

Καταλαβαίνεται τώρα γιατί οι προπάτορες μας μας είπαν πως ο μαθητής στα πρώτα στάδια είναι σαν ένα μωρό;
Πως χρειάζεται γάλα στην αρχή μιας και δεν μπορεί να μασήσει την στερεή τροφή ή καλύτερα πως οι ακτινοβολίες που εκφράζονται μέσα στο σώμα της Πνευματικής Σχολής διαιρούνται σε επτά πολύ σημαντικές ακτίνες ανάπτυξης πίσω από τις οποίες ενυπάρχει ένα διαφορετικό επίπεδο δράσης.

Για αυτό και ο γραπτός και προφορικός λόγος στην αρχή είναι τα πολύ απαραίτητα εργαλεία κατανόησης της οδού για εμάς.

Όπως σας είπα και καλό θα ήταν να διαλογιστείτε λίγο πάνω σε αυτήν την σκέψη : Πριν από το να επιθυμήσουμε να μάθουμε πως θα αλλάξουμε πνευματικώς, θα πρέπει να κατανοήσουμε βαθιά το γιατί!
Ποιος είναι ο λόγος για τον οποίον επιθυμούμε κάτι τέτοιο, με λίγα λόγια γιατί έχουμε προσεγγίσει την πύλη μιας πνευματικής σχολής;

Μια αυθεντική Αδελφότητα καλείται να δώσει απαντήσεις σχεδόν σε όλες τις εκφάνσεις αυτής της ατραπού όσον το δυνατόν με απτότερο και κυρίως σήμερα επιστημονικό τρόπο για να μπορέσουν να συμβούν οι απαραίτητες πρώτες διεργασίες ανάφλεξις μέσα στην καρδιά και συνέχεια μέσα στον νου.

Υπάρχει μια φόρμουλα για αυτό η οποία μας λέει πως χρειάζονται τα εξής :

Ο μαθητής μέσα από την διεργασία αφύπνισης του Ρόδου δηλαδή της πνευματικής του αρχής θα πρέπει να μάθει σταδιακά, γιατί αυτό παίρνει χρόνο, να μάθει να ακούει την ''φωνή του δίκαιου κριτή '' μέσα του, η οποία πηγάζει από το Ρόδο, και μέσω αυτής της παρέμβασις θα πρέπει να  προσέχει την λειτουργία της :

Της σκέψης του
Των συναισθημάτων του
Της λειτουργίας της θέλησης του

Θα πρέπει να εξετάζει αν αυτές οι λειτουργίες βρίσκονται σε αρμονία με τις απαιτήσεις της οδού.

Βεβαίως ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που θα προκύψει δεν θα πρέπει κατά κανένα λόγο να χρησιμοποιεί την θέληση του βεβιασμένα για να εξάγει κάποιο αποτέλεσμα ή μια συγκεκριμένη εξωτερική στάση.
Το σημαντικό είναι μέσα από την αυτογνωσία, την αυτό κατανόηση όλες αυτές οι λειτουργίες να προσαρμόζονται να εκφράζονται φυσιολογικός, αυθεντικός σε συμφωνία με την ωρίμανση της ψυχής του.

Όταν όλα αυτά συμβούν αρμονικός θα διαπιστώσει πως κάθε ανησυχία φόβος ή στεναχώρια θα οδηγηθούν μακριά ώστε να μπορέσει η Αλήθεια να αναπνεύσει μέσα του μέσα σε μια απόλυτη ηρεμία.
Εκεί θα μπορέσει να δει με θετικότητα και ισορροπία το θετικό και το αρνητικό, το αντικειμενικό και το υποκειμενικό.

Στην χαρμόσυνη αυτή στιγμή ο μαθητής θα είναι ικανός να εκφράσει μέσα από όλο του το ον την ειλικρινή προσευχή μέσα από την οποίαν κατανοεί πως θα πρέπει να χαθεί μέσα στην επιθυμία του Κυρίου ώστε μόνον το δικό Του θέλημα να γίνει.
Τότε τα Τρία θεμελιώδη Μυστήρια εντός του θα μπορούν να βιωθούν και να δονηθούν ολοκληρωτικά και ο μαθητής να αποκτήσει Σοφία και Αγάπη και την Θέληση να πράξει το Αγαθόν στην υπηρεσία της ανθρωπότητας.

Όλο του το σώμα εκείνη την στιγμή δίνει μαρτυρία για αυτό, το Φως της Γνώσις έχει διαχυθεί μέσα του και το παράθυρο της Ψυχής έχει ανοίξει διάπλατα, η ενοποίηση της Καρδιάς και της Κεφαλής έχει πραγματοποιηθεί, η νέα συνείδηση έχει αποκτηθεί.
Ιδού το θαύμα των θαυμάτων, ιδού ο θησαυρός των θησαυρών, ιδού η φιλοσοφική λίθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: