Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Ένα μικρό σχόλιο αναφορικά με την πρώτη ημέρα του Αλχημικού Γάμου του Χ.Ρ.


Ένα μικρό σχόλιο αναφορικά με την πρώτη ημέρα του Αλχημικού Γάμου του Χ.Ρ.

Είναι αξιοσημείωτο πως η Αδελφότητα μας ακόμη και από την αρχή της μαθητείας ενός υποψηφίου, επιζητεί την προσωπική του εργασία όσον αφορά την ενότητα όλων.

Αυτό μπορεί να συμβεί αν ο μαθητής μέσα από το άγγιγμα των απελευθερωτικών ενεργειών που εκφράζονται από το μαγνητικό Σώμα της Αδελφότητας κατορθώσει να περιορίσει την δράση του εγώ του ώστε αυτό να μπορέσει να εργαστεί ανιδιοτελώς για την βοήθεια άλλων που έρχονται μετά από αυτόν.

Για αυτό και ενώ ο Χ.Ρ. ανασύρεται μέσα από τον σκοτεινό λάκκο που ήταν φυλακισμένος από το σωτήριο για αυτόν σχοινί, λίγο αργότερα κατά την διάρκεια του έβδομου και τελευταίου σχοινιού μέσα από το οποίο πολύ περισσότεροι φυλακισμένοι θα ανασυρθούν, του ζητείται, αλλά και στους άλλους που απελευθερώθηκαν μαζί του, να βοηθήσουν στο τράβηγμα του σχοινιού.

Όμως ανεξάρτητα του ότι η Αδελφότητα αντιμετωπίζει όλα τα μέλη της ισότιμα, θα πρέπει παρόλα αυτά οι μαθητές να επιδείξουν υπομονή και ταπεινότητα όσον αφορά το έργο το οποίο επιτελούν αλλά και προς τους πρεσβύτερους αδελφούς με μια ταυτόχρονη και εκδηλούμενη διάθεση μάθησης και εμπειρίας, γιατί η οδός θα πρέπει να βιωθεί από αυτούς τους ίδιους, ενεργητικά και με σωφροσύνη.  

Αυτά τα θέματα συζητάμε στον κύκλο σχετικά με τις ουσιώδεις αρχές της φιλοσοφίας των κλασσικών Ροδόοσταύρων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: