Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Σχόλια πάνω στο υπέροχο βιβλίο ''Η Φωνή Της Σιγής''


Σχόλια πάνω στο υπέροχο βιβλίο ''Η Φωνή Της Σιγής''

Η Συμπαντική Διδασκαλία διαχέεται σε κάθε κομμάτι αυτής της γης όπως το ίδιο συμβαίνει και με τα 7 ενεργειακά της κέντρα.

Ο χρόνος, η γλώσσα και ο πολιτισμός μπορεί να πλάθουν φαινομενικά διαφορετικές θεάσεις της μιας αρχής, αλλά όσοι μπορούν να σηκώσουν τα πέπλα θα δουν πως η ουσία είναι μια.

Είναι σημαντικό ο μαθητής από την αρχή να κατανοήσει ορισμένες απλές σημαντικές αλήθειες αν επιθυμεί να βαδίσει την ατραπό της μεταμόρφωσις.

Μία από αυτές είναι πως δεν μπορεί να προσεγγίσει τον πνευματικό κόσμο μέσα από τις αισθήσεις του αλλά και την νοητική ικανότητα την οποία έχει.

Το ανθρώπινο εγώ συνδέεται με αυτήν την φύση και ορίζεται από τα όρια που υπάρχουν μεταξύ του πνευματικού και του υλικού κόσμου μέσα από τον οποίον ζει.

Για αυτό κατευθείαν η φωνή της σιγής μας λέει :

 ''Όποιος θέλει ν’ ακούσει και να καταλάβει τη φωνή της Nada, τον «άηχο ήχο»''

1. Αφού γίνει αδιάφορος στα πράγματα της αίσθησης

Εδώ το κείμενο μας μιλά για την διαδικασία της κάθαρσις, της αστρικής κάθαρσις.

''ο μαθητής θα πρέπει να αναζητήσει τον Rajah των αισθήσεων, δημιουργό της σκέψης, εκείνον που ξυπνάει την πλάνη.''

Όταν αφυπνιστεί μέσα του το Ρόδο, η νέα ψυχή - συνείδηση, ο δίκαιος κριτής, θα μπορέσει να διακρίνει την πηγή της στρεβλότητας του αλλά και την ασύδοτη διαμόρφωση του εγώ μέσα από την οποία η αλήθεια και η ζωή δεν μπορούν να εισχωρήσουν, τότε τι πρέπει να κάνει; 

2. ''Ο νους είναι ο μεγάλος καταστροφέας του αληθινού.
Ας καταστρέψει τον καταστροφέα ο μαθητής.''

Μέσω των πνευματικών δυνάμεων και του εξαγνισμού θα πρέπει σταδιακά να εξαγνίσει και το νοητικό του όχημα, ο Ερμής μας μιλά για μια ανακατεύθυνση της σκέψης η οποία λαμβάνει χώρα από την νέα συνείδηση η οποία πηγάζει από το Ρόδο, το σπινθήρα πνεύματος μέσα μας.
Η καταστροφή στο κείμενο αυτήν την έννοια έχει της ενεργειακής ουδετεροποίησης.
Μόνον τότε η νέα συνείδηση θα μπορέσει να εκφραστεί και να αυξηθεί και ο μαθητής μέσω της εργασίας αυτή θα μπορέσει να ακούσει αφού θα έχουν ανοίξει τα πνευματικά τους αυτιά

''Όταν θα έχει πάψει να ακούει το πολλαπλό, τότε θα μπορέσει να ξεχωρίσει το ΜΟΝΑΔΙΚΌ, τον εσωτερικό ήχο που σκοτώνει τον εξωτερικό.''

Βέβαια αυτό προϋποθέτει μια απόσπαση από την φασαρία του κόσμου και μια ολοκληρωτική αφιέρωση και φυσικά ορθή δράση και κατανόηση.

''Τότε και μόνον τότε θ’ αφήσει τη χώρα του Asat, την ψεύτικη, για να μπει στο βασίλειο του  Sat, του αληθινού !''

Μόνον τότε θα μπορέσει αστρικά να ελκυστεί από το Ζωντανό Σώμα της Αδελφότητας και να δει και να αισθανθεί ότι υπάρχει πίσω από το πέπλο. Να μπορέσει να γίνει μέτοχος του Αμετάθετου Βασιλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: