Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Τα Καβείρια Μυστήρια & 'Εσωτερικός Χριστιανισμός από την περιπλοκή στην απλότητα' Διαλέξεις Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου @ Άγκυρα



Έμβλημα 1
Ο άνεμος τον φέρει στην κοιλιά του

Searching & Initiation Blogs

Διαλέξεις Τετάρτη 19

20:00
Διάλεξης της Φωτεινής Κακογιάννου : Τα Καβείρια Μυστήρια όπως παρουσιάζονται στον Πλάτωνα και τους προσωκρατικούς φιλοσόφους. 
Η  μετατροπή  του υλικού αιθέρα διατυπώθηκε αρχικά από  την πυθαγόρεια φιλοσοφία.
Η χρήση της δύναμης αυτής  ήταν διαδεδομένη στους πυθαγόρειους, οι οποίοι είχαν την ικανότητα να προβάλλουν τα αιθερικά τους σώματα ανεξαρτήτως  χώρου  και χρόνου.
Τα παράδοξα της θεωρίας της σχετικότητας, του Αϊνστάιν  είναι εκείνα με τα οποία ο Ζήνων ο Ελεάτης ασχολείται όπως επί παραδείγματι η περίφημη ρήση του ότι ο βραδύτερος φτάνει στον προορισμό του γρηγορότερα από τον ταχύτερο.
 
21:00
 
Ο G.J.P. θα σας παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το βιβλίο του Michael Maier Αtalanta Fugiens* που εκδόθηκε στα λατινικά το 1617. 
Η βραδιά αυτή περιλαμβάνει μια μικρή εισαγωγή και πληροφορίες για το έργο, τον συγγραφέα και τον μύθο της Αταλάντης, και προβολή σε οθόνη των 50 αλχημικών εμβλημάτων.

Αυτό το μοναδικό έργο περιέχει 50 εγχάρακτα σύμβολα που απεικονίζουν τα αλχημικά σταδία  συμπεριλαμβανομένων και των αντίστοιχων επιγραμμάτων, και μουσικών συζητήσεων μέσω μικρών συμφωνιών «φούγκες», που συνέταξε ο ίδιος.

Επίσης η κύρια ομιλία του θα έχει θέμα 'Εσωτερικός Χριστιανισμός από την περιπλοκή στην απλότητα' Α Μέρος, στην οποία θα ακούσετε και μια εσωτερική ανάλυση, αποσυμβολοποίηση ενός μέρους του Ευαγγελίου του Ιωάννη κατά ένα περιληπτικό τρόπο.

*Επίσης θα υπάρξει και η μοναδική δυνατότητα της αγοράς των 50 εγχρώμων εκτυπωμένων εμβλημάτων σε μια συμβολική τιμή και για όσους το αγοράσουν η δυνατότητα να πάρουν μέσω email το αγγλικό μεταφρασμένο κείμενο του έργου όπως και την πρωτότυπη λατινική έγχρωμη μετάφραση η οποία περιέχει και τις παρτιτούρες (pdf) καθώς ξεχωριστά και όλες οι φούγκες (mp3) που αντιστοιχούν σε κάθε έμβλημα.
Blogs :
http://arsinoi2012.blogspot.gr/ & http://soundzgreg.blogspot.gr/
Info’s : soundzgreg@gmail.com – Mob. 6947198871
ΑΓΚΥΡΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ
Σολονος 124 & Εμμ. Μπενάκη, 210 3837667 - http://www.agyra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: