Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Η μουσική είναι ένας διάλογος με το Πνεύμα

 
 Κεραμικο, Μουσειο Αθηνων
 
 Η μουσική είναι ένας διάλογος με το Πνεύμα
 
Αν κάποιος υποστήριζε την άποψη ότι η μουσική υπήρξε πολύ πριν τον άνθρωπο αυτό θα φάνταζε ανόητο για τους περισσότερους.

Αν κάποιος υποστήριζε ότι μια μουσική σύνθεση, μια μουσική ιδέα υπάρχει πολύ πριν την σύλληψη της, την αποτύπωση της στο χαρτί από κάποιον συνθέτη αυτό θα φάνταζε ανόητο για τους περισσότερους.

Όμως αγαπητοί μου φίλοι η μουσική που είναι αγάπη, δηλαδή είναι ο Λόγος της Αγάπης υπήρχε πολύ πριν από τον σημερινό μας κόσμο και άνθρωπο.

Αυτή η γλώσσα, αυτό το σύστημα ήχων μας καλεί αδιάκοπα στο να επιστρέψουμε μέσα στην αρχική πηγή μας που είναι η ενότητα, η αρμονία, η αδερφοσύνη, η ειρήνη.

Σκοπός της μουσικής, της τέχνης είναι το να προσπαθεί να μας υπενθυμίζει αυτήν την ευγενική μας καταγωγή και να μας αποκαλύπτει ένα μέρος της, να μας δίνει μια γεύση όλων αυτών των Πνευματικών αρχών μέσα από την δική μας αντιληπτικότητα και αισθήσεις.

Στην ουσία δεν είναι παρά ένας διάλογος με το Πνεύμα, και μια βαθειά αποκάλυψη.

Η λύρα του Ορφέα δεν είμαστε παρά εμείς οι ίδιοι, ένα ζωντανό ακτινοβόλο όργανο που προσπαθεί να εναρμονιστεί με την συμπαντική μουσική της αγάπης, και αυτός ο δημιουργικός λόγος είναι που θα ανακαίνιση τον γνωστό αλλά και τον άγνωστο για εμάς κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: