Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

III Το Ουράνιο Βασίλειο από το βιβλίο της Catharose de Petri 'Μεταμόρφωση'

 



III Το Ουράνιο Βασίλειο από το βιβλίο της Catharose de Petri 'Μεταμόρφωση'


Έχετε ποτέ σκεφτεί τι τεράστια επίδραση μπορεί να εκπορευτεί από μια Πνευματική Σχολή, μια επίδραση που μπορεί να επηρεάσει ολόκληρο τον κόσμο και την ανθρωπότητα; Μια μυστηριακή σχολή έχει σχεδιαστεί ειδικά για ανθρώπους που θέλουν πραγματικά να βαδίσουν το μονοπάτι και που, μαζί, επιθυμούν να σχηματίσουν το λαό του Θεού. Ωστόσο, η Πνευματική Σχολή εκπληρώνει και μια άλλη λειτουργία, διότι, μέσω του τρίτου μαγνητικού πεδίου της, ασκεί καθοριστική επιρροή σε ολόκληρη την ανθρώπινη ύπαρξη. Αυτή η πτυχή του τεράστιου απελευθερωτικού έργου της Αδελφότητας δεν πρέπει ποτέ να υποτιμάται. Συχνά είμαστε τόσο απορροφημένοι από τον πρωταρχικό στόχο της διαδικασίας απελευθέρωσης που τείνουμε να ξεχνάμε τις ευρύτερες πτυχές του βοηθητικού έργου της Σχολής. Οι επιρροές και τα αποτελέσματα του τρίτου μαγνητικού πεδίου συζητούνται συχνά στη Σχολή, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα που θα μπορούσαν να ειπωθούν για τις πλήρεις επιπτώσεις και τις παρενέργειές του.

Γνωρίζετε ότι εφαρμόζοντας τη μέθοδο του μη-πράττειν, ασκώντας όλες τις πτυχές της αυτοπαράδοσης, ζείτε και ενεργείτε με έναν εξαιρετικά επαναστατικό τρόπο σε σχέση με ολόκληρη τη διαλεκτική τάξη της φύσης; Και γνωρίζετε ότι, αν ένας ικανός αριθμός ανθρώπων άρχιζε να βαδίζει τα μονοπάτια που δείχνει η Σχολή, τότε αυτό από μόνο του θα ήταν αρκετό για να μεταμορφώσει το πρόσωπο του κόσμου σε ελάχιστο χρόνο, για να μην μιλήσουμε για τα τελικά αποτελέσματα της ακτινοβολίας του τρίτου μαγνητικού πεδίου; Ακόμη και αν λιγότερο από το ένα τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού ασκούσε το Wu Wei, το μη-πράττειν, αυτή η μικρή μειοψηφία θα ήταν ικανή να αλλάξει ολόκληρη την κοινωνική, πολιτική, οικονομική και θρησκευτική δομή της κοινωνίας μας, και τα αποτελέσματα θα ήταν ιδανικά, ιδωμένα από διαλεκτική άποψη. Και γνωρίζετε ότι υπήρξαν πράγματι περίοδοι στην ιστορία όπου πράγματι επικράτησαν τέτοιες καταστάσεις;

Στην ιστορία της αρχαίας Κίνας υπήρξαν εποχές που ένας τόσο μεγάλος αριθμός ανθρώπων ακολουθούσε τα βήματα του Λάο Τσε, ώστε αναπτύχθηκαν ιδανικές συνθήκες σε όλη τη χώρα, σε βαθμό που οι άνθρωποι την αποκαλούσαν "Ουράνιο Βασίλειο" και έρχονταν από όλο τον κόσμο για να μελετήσουν το πολιτικό της σύστημα. Αλλά το αποτέλεσμα ήταν ότι τα πράγματα πήγαν πολύ γρήγορα λάθος. Τα πράγματα θα είχαν ούτως ή άλλως επιδεινωθεί στο τέλος, επειδή τέτοιες ιδανικές συνθήκες είναι μόνο ένα προσωρινό φαινόμενο που προκαλείται από τις ακτινοβολίες της Πνευματικής Σχολής. Αλλά όταν οι άνθρωποι προσπάθησαν να εντοπίσουν τα αίτια αυτής της αναζωπύρωσης στο πολιτικό σύστημα και όχι στην πρακτική του Wu Wei, η ευημερία ήταν βέβαιο ότι θα έβρισκε ένα πρόωρο τέλος.

Όλοι μπορούμε να δούμε πόσο γρήγορα η παρούσα παγκόσμια τάξη πραγμάτων πλησιάζει προς το τέλος της. Οι καταστάσεις ακραίας δυστυχίας και απόγνωσης πολλαπλασιάζονται καθημερινά. Αυτά είναι τα σημάδια του τέλους. Προκαλούνται από την παρουσία ενός αυξανόμενου αριθμού μαγνητικών γραμμών δύναμης που δεν μπορούν να εξηγηθούν από τη συνηθισμένη φύση. Αλλά δεν είναι καθόλου αναπόφευκτο το κλείσιμο αυτής της ημέρας εκδήλωσης να σημαδευτεί αποκλειστικά από καταστάσεις δυστυχίας, μεγαλύτερες και πιο διαδεδομένες από ποτέ άλλοτε. Το τέλος αυτής της ημέρας της εκδήλωσης δεν είναι απαραίτητο να χαρακτηρίζεται από μια κάθοδο στην κτηνωδία και τη βαρβαρότητα, διότι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, η ανθρωπότητα θα έμενε τελικά σε μια τόσο κτηνωδη κατάσταση που κάθε νέα προσπάθεια απελευθέρωσης σε μια νέα ημέρα εκδήλωσης θα παρεμποδίζονταν από τις πιο θεμελιώδεις, δομικές δυσκολίες. Θα ήταν καλύτερα αν το τέλος λάμβανε χώρα κατά τη διάρκεια μιας περιόδου ευρείας ηθικής και μυστικιστικής αναγέννησης.

Γι' αυτό είναι ευλογία το γεγονός ότι η Πνευματική Σχολή είναι σε θέση όχι μόνο να φροντίζει για την απελευθέρωση όλων των οντοτήτων που της έχουν εμπιστευτεί τον εαυτό τους, αλλά και να δημιουργεί νέες ευκαιρίες για όλους τους άλλους σε ένα "ουράνιο βασίλειο", το οποίο, αν και είναι μόνο ένα προσωρινό φαινόμενο, δημιουργεί τις ψυχολογικές συνθήκες μέσα στις οποίες μπορεί να γεννηθεί η ελπίδα της απόλυτης ελευθερίας. Φανταστείτε ένα άτομο που αντιμετωπίζει το τέλος του με διάθεση απόλυτης δυστυχίας και ερημιάς. Και φανταστείτε ένα άτομο που αντιμετωπίζει το τέλος του σε μια ατμόσφαιρα ευτυχίας. Ο πρώτος θα ήταν βυθισμένος στον εγωκεντρισμό και τόσο τυφλωμένος από το μίσος, τη μνησικακία και το φόβο, που δεν θα μπορούσε να ξέρει τι απερίσκεπτες πράξεις θα μπορούσε να διαπράξει. Ο δεύτερος, βιώνοντας την ευτυχία αλλά συνειδητοποιώντας την ευθραυστότητά της, θα ήταν πολύ πιο ευαίσθητος στο άγγιγμα της Γνώσης. Γι' αυτό είναι προνόμιο να μου επιτρέπεται να καταθέσω ότι η πρακτική του Wu Wei θα επιτρέψει στην Πνευματική Σχολή και στους αδελφούς και τις αδελφές της όχι μόνο να αναχωρήσουν από έναν κόσμο που φθείρεται, αλλά και να δώσουν σε αυτούς που μένουν πίσω κάποιο μέτρο της επίγειας ευτυχίας που αναζητούν. Με αυτόν τον τρόπο θα επικρατήσει μια ατμόσφαιρα ευτυχίας, παρέχοντας τις συνθήκες μέσα στις οποίες θα μπορέσουν να βρεθούν και να σωθούν από τη Γνώση όσοι έχουν μείνει πίσω. Έτσι, υψώστε τις καρδιές σας και παρηγορηθείτε από τη σκέψη ότι, ασκώντας θετικά τη μαθητεία σας, δεν θα βοηθήσετε μόνο τον εαυτό σας, δεν θα υπηρετήσετε μόνο τη Σχολή, αλλά και την ανθρωπότητα, με τον πιο πρακτικό τρόπο.

Λίγα λόγια για το βιβλίο :

Η αληθινή απελευθέρωση απαιτεί την αναγέννηση της απόλυτα συνειδητής, αθάνατης ψυχής, σε σύνδεση με το πνεύμα. Μόνο μια αναγεννημένη ψυχή μπορεί να εισέλθει στον αρχικό θεϊκό κόσμο της αιώνιας ειρήνης. Αυτή η θεμελιώδης αναγέννηση είναι προσβάσιμη μέσω μιας διαδικασίας, τα ίχνη της οποίας βρίσκονται στην αρχέγονη σοφία όλων των εποχών, από τον Ερμή μέχρι τον Χριστό, από τις Ουπανισάδες μέχρι το Τάο, ως αποτέλεσμα μιας εντελώς νέας στάσης ζωής η ψυχή αφυπνίζεται, ο Λόγος και η συνείδηση μετασχηματίζονται από την αυτογνωσία και το "μη-είναι". Η τέλεια πνοή της ζωής μεταμορφώνει ολόκληρη την ύπαρξη.

https://www.rozekruispers.com/nl/product/9789067321594/transfiguration.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: