Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Ο δάσκαλος ή ο πρεσβύτερος αδελφός δεν θα κάνει την εργασία για σένα


Ο δάσκαλος ή ο πρεσβύτερος αδελφός δεν θα κάνει την εργασία για σένα

Στην σύγχρονη εποχή μέσα στην οποία ζούμε, δάσκαλος ονομάζεται αυτός ο οποίος αφού έχει ολοκληρώσει την διεργασία της μεταμόρφωσις προσπαθεί μέσα από τον λόγο να σου την εξηγήσει μέσω διάφορων τρόπων ώστε εσύ να μπορέσεις με μεγαλύτερη ευκολία να προσανατολιστείς προς την οδό της σωτηρίας.

Ο δάσκαλος ή ο πρεσβύτερος αδελφός δεν θα κάνει την εργασία για σένα αλλά μπορεί να σε στηρίξει, να σε βοηθήσει να πραγματοποιήσεις εσύ ο  ίδιος τις απαιτούμενες απελευθερωτικές πράξεις.

Ο δάσκαλος είναι ένας εξερευνητής ο οποίος επισκέφτηκε ήδη την μυστική πόλη και για αυτό γνωρίζει την διαδρομή που οδηγεί εκεί, για αυτό και τοποθέτησε σε πολλά σημαντικά σημεία πινακίδες για σένα ώστε να μπορέσεις να προσανατολιστείς και να μην χάσεις τον δρόμο σου.

Ο δάσκαλος βίωσε αυτόν τον δρόμο εσωτερικά και τον ομολογεί μέσα από το αίμα του, απέκτησε έναν μεγάλο και πολύτιμο για όλους θησαυρό και θέλει να τον μοιραστεί.

Τι περιμένει από εσένα νέε αναζητητή; 

Να μοιραστείς και εσύ το δικό σου θησαυρό, τις δικές σου εμπειρίες μέσα από αυτήν την οδό με ταπεινότητα και σωφροσύνη, όταν θα βρίσκεσαι και εσύ πάνω στην οδό βοηθώντας τους άλλους με ανιδιοτέλεια και την βεβαιότητα πως πάντοτε βλέπουμε το δικό μας μέρος της αλήθειας, απόλυτο σε αυτό το πεδίο ζωής δεν υπάρχει.

Ο δάσκαλος είναι ένα εργαλείο μέσα στην φτωχή μας πραγματικότητα και εμείς θα πρέπει να τον αξιοποιήσουμε σωστά, με σεβασμό και θετικότητα, με ειλικρίνεια και διάθεση εργασίας και πάνω από όλα δίνοντας και όχι ζητώντας.

Όλα αυτά μας μιλούν για τον εξωτερικό δάσκαλο, για τον εσωτερικό θα μιλήσουμε μυστικά, πρόσωπο με πρόσωπο

Δεν υπάρχουν σχόλια: