Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Το Ζωντανό Σώμα της Αδελφότητας δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το Φως του Χριστού


Το Ζωντανό Σώμα της Αδελφότητας δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το Φως του Χριστού

Το Ζωντανό Σώμα της Αδελφότητας δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το Φως του Χριστού, όχι μόνο διότι χρωστά την γέννηση και ύπαρξη της από αυτό αλλά κυρίως διότι μέσα από αυτό ο Λόγος ο οποίος εκφράζεται καθώς και οι θεραπευτικές δυνάμεις σωτηρίας προέρχονται από Αυτόν.

Το σώμα αυτό ή ο Οίκος της Αδελφότητας  δεν είναι παρά ο Καθρέπτης της Σοφίας του Θεού μέσα από τον οποίον θα μπορέσουμε να αναγνωριστούμε στην αρχή σαν άνθρωποι και μετά σαν Θεάνθρωποι.

Αλλά πια σημασία θα είχε οποιοσδήποτε καθρέπτης αν εμείς ζούσαμε μέσα σε ένα σκοτεινό μέρος;

Για αυτό και χρειαζόμαστε το Φως του Χριστού για να μπορέσουν τα εσωτερικά και εξωτερικά σκοτάδια να διαλυθούν, γιατί αγαπητοί μας φίλοι το σκοτάδι, η άγνοια, η πλάνη, η στρεβλότητα δεν υπάρχουν μόνον μέσα μας αλλά και μέσα στην ίδια την ουσία αυτού του κόσμου ο οποίος μας προκαλεί ιδίως σήμερα μέσω ακατανόμαστων πράξεων.

Για αυτό αν ακούσετε από κάποιον πως 'εγώ μπορώ να σας απαλλάξω από το σκοτάδι'' ή εγώ γνωρίζω τον τρόπο της σωτηρίας'' να απομακρυνθείτε γιατί είναι εκ του πονηρού.

Μόνον ο εσωτερικός Χριστός γνωρίζει, και αυτός μπορεί να εγερθεί μέσα μας μόνον μέσω της ενεργής συμμετοχής και της αφύπνισις της συνείδησης του Ιησού μέσα μας.
Αν ο Ιησούς δεν γεννηθεί μέσα στην καρδιά μας και αν δεν καταφύγει μέσα στην σοφία της Αιγύπτου δεν θα μπορέσει καμία ουσιαστική ανάπτυξης να πραγματοποιηθεί.

Για αυτό και εμείς μαρτυρούμε μέσα από την ζωής μας σύμφωνα με τα λόγια του Κυρίου μας την ζωή και την θυσία του ανθρώπου ''Να γίνεται μιμητές μου'' μας είπε, δηλαδή τι εννοεί; Πως και εμείς θα πρέπει να ακολουθήσουμε αυτά τα στάδια μύησης για τα οποία όχι μόνον μας μίλησε και μας εξήγησε αλλά και που έπραξε αυτός ο ίδιος μέσα στην ζωή του.

Ορισμένοι αδαής και βλάσφημοι μας λένε πως ο Ιησούς δεν πονούσε, πως είχε υπερβεί την αγάπη και πολλά άλλα κουραφέξαλα, αλλά αν συνέβαινε αυτό θα είχε μια οποιαδήποτε θυσία κάποια αξία;

Δεν θα ήταν παρά όλη του η ζωή μια θεατρική παράσταση και μια υποκρισία;

Όχι φίλοι μου Αυτός και πονούσε και ένοιωθε σαν άνθρωπος το κάθε τι που και εμείς νοιώθουμε, μα δεν προσπάθησε ο διάβολος να τον εξαπατήσει;

Η μέγιστη διαφορά είναι πως ο Ιησούς εσωτερικά ένοιωθε το Φως του Χριστού να τον κατακλύζει γιατί στην ουσία είχε γίνει ο πρώτος άνθρωπος που στην ανθρώπινη ιστορία το ανώτερο με το κατώτερο ενώθηκαν ξανά.

Οπότε κάθε έννοια αδυναμίας απλά δεν υπήρχε μέσα του εφόσον αυτός και το Φως ήταν ένα, και ποιος θα μπορούσε αγαπητοί μου φίλοι να σταθεί τότε εναντίον του; Κανείς, μα φυσικά κανείς.

Και εμείς στην παρούσα φάση αυτό το ανθρώπινο επιθυμούμε να κατακτήσουμε γιατί αν αυτό που καλούμε ανθρώπινο ον δεν γνωρίσει την φύση και την ουσία του πως θα τα υπερβεί; 
Πως θα ξεπεράσει κάτι για το οποίο δεν γνωρίζει κάτι ή που ακόμη δεν έχει φτάσει.

Για αυτό και σας λέμε πως τα Μυστήρια μας δεν μας μιλάν για τα ανώτερα υπερβατικά πράγματα αλλά για τα χρήσιμα κατώτερα πράγματα και καταστάσεις μέσω των οποίων σαν νέοι αγνοί άνθρωποι θα μπορέσουμε να ανέλθουμε μέσω της Αγίας Κλίμακας η οποία ενώνει τους δύο κόσμους.

Ο τρόπος μέσω του οποίου αυτή η ανάβαση στο όρος της θυσίας μπορεί να συμβεί ομολογείται μέσα από το έργο της Αδελφότητας και μέσα από το Σώμα της μετασχηματίζονται όλες οι απαραίτητες θεραπευτικές δυνάμεις για αυτό το έργο σωτηρίας.

Η διδασκαλία για αυτήν την θαυμαστή πορεία σήμερα μας έχει δοθεί αναλυτικά και μέσα από μια σύγχρονη επιστημονική γλώσσα και είναι στην διάθεση όλων όσων έχουν μάτια να δουν και αυτιά να ακούσουν.

Και εμείς για αυτήν σας μιλάμε όχι εκ πνεύματος σοφιστείας αλλά μέσα από την αδύναμη μικρή καρδιά μας και μέσω της Χάρις του Θεού ο οποίος αναγνωρίζει τα τέκνα του και τους χορηγεί την δυνατότητα της έκφρασις του λόγου του μέσα από τις ανθρώπινες δυνατότητες και αναπτύξεις.

Διότι δεν το γνωρίζεται πως το σώμα μας είναι ο ναός του Θεού; Και πως θα πρέπει να το φυλάμε και να το προσέχουμε με σοβαρότητα και υπομονή και αντοχή.

Προσέξτε το σώμα μας δεν είναι ο στόχος αλλά η βάση της εργασίας μας, γιατί μέσα σε αυτήν την φύση έχουμε γεννηθεί και μέσω αυτής θα μπορέσουμε να οικοδομήσουμε και να γκρεμίσουμε μιας και ο Θεός αλλά και ο άνθρωπος περιέχονται μέσα μας.

Καταλαβαίνεται εδώ τα λόγια του Ποιμάνδρη όταν μας λέει πως ο άνθρωπος είναι διπλός; Θνητός ως προς το σώμα αλλά αθάνατος ως προς την ψυχή;

Για αυτό φίλοι μου μην χάνεται άσκοπα χρόνο, εγκαταλείψατε την πονηριά και την ιδιοτέλεια και τον τρόπο μέσα από το οποίο το εγώ ζει και κινείται, απομακρυνθείτε εσωτερικά από αυτήν την φασαρία και την ανοσιότητα του κόσμου ώστε να μπορέσετε μέσα σε σιγή να ακούσετε τον ''Λόγο' να ακούσετε την σιωπή της σιγής, να ακούσετε τον γλυκόν Ιησού.

Και τι Αυτός θα σας πει; Είναι τόσο μας τόσο απλό, ένα κορυφαίο μυστικό ''Εγώ και ο Πατέρας μου είμαστε ένα και όποιος έλθει προς εμένα θα γνωρίσει τον Θεό και θα γίνει ξανά   Υιός Θεού''

Καλημέρα προς όλους, η ειρήνη του Κυρίου μας ας γραφτεί ανεξίτηλα μέσα στις καρδιές σας και η Σοφία Του ας σας κατακλύσει ώστε να γίνεται νέοι άνθρωποι εξ ύδατος και πνεύματος και όχι από αίμα και την επιθυμία της σαρκός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: