Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Τι σημαίνει η έννοια της ισότητας και της αδελφότητας και της ελευθερίας;


Τι σημαίνει η έννοια της ισότητας και της αδελφότητας και της ελευθερίας;

Η διάβρωση έρχεται συνήθως λόγω μιας υποτιθέμενης διεύρυνσις, μιας θαμπής αναγκαιότητας για αλλαγή.

Η μετάλλαξη αυτή συνήθως γίνεται λόγω αδυναμίας κατανόησης του Νόμου.

Η Αδελφότητα μας δεν έχει να επιδείξει νόμους οι οποίοι δεν υπακούν, δεν προέρχονται από το Πνεύμα.
Τα τυπικά μας δεν είναι μια ανθρώπινη κατανόηση του Πνεύματος αλλά μια Πνευματική κατανόηση του ανθρώπου.
Για αυτό και μας έχουν δοθεί εξ αποκαλύψεως.

Ο άνθρωπος που δεν μπορεί να πράξει το γράμμα του νόμου αυτού είναι ανίκανος να ονομάζεται αδελφός μας και φίλος.

Μέσα στην πορεία της ιστορίας είδαμε πολλές φορές αυτόν το σφετερισμό, την επιθυμία αλλαγής του νόμου από έναν ή μια ομάδα αδελφών.
Αυτή η ενέργεια δεν εξυπηρετεί παρά μόνον μια πονηρή ιδιοτέλεια και φυσικά μια αδυναμία κατανόησης του νόμου, και για αυτό κάθε αλλαγή που λαμβάνει χώρα είναι για ιδίων όφελος.

Ο νόμος, οι κανόνες, είναι η ασφαλής βάση όλου του οικοδομήματος, όσοι τον κατανοήσουν και τον εκφράσουν σωστά μέσα στην ζωή τους, θα επιδείξουν μια θαυμαστή λειτουργία αρμονίας και ισορροπίας για μια ορθή οικοδόμηση.
Ο νόμος αυτός ορίζεται από μια και μοναδική πηγή και σε θέτει αυτόματα όχι μόνον αντιμέτωπο με το υψηλό σου καθήκον αλλά σε τοποθετεί και στον προαύλιο χώρο του Οίκου της Αδελφότητας μας.

Εκεί στην πρώτη πύλη την οποία θα περάσεις για να εισέλθεις μέσα θα δεις γραμμένο με χρυσά γράμματα να αναγράφεται :

''Η Ενότητα, βρίσκεται μέσα στην Αγάπη''

Αυτή η γνώση μας μεταφέρθηκε μέσα από το βίωμα του νόμου και στην παρούσα φάση μπορούμε να αποκαλύψουμε αυτό το πρώτο καθήκον προς όλους.
Αυτό κυρίως συμβαίνει λόγω του μεγάλου διαχωρισμού που λαμβάνει σήμερα εξ αιτίας του σκοτεινού εχθρού.

Ενώ στον προαύλιο χώρο της πρώτης πύλης της σκοτεινότητας  θα δείτε γραμμένο το εξής :

''Η διαίρεση, βρίσκεται μέσα στο μίσος''

Κατανοείται εδώ πιο είναι το μήνυμα του νόμου το οποίο μας έχει δοθεί; Τι σημαίνει η έννοια της ισότητας και της αδελφότητας και της ελευθερίας;

Ποτέ δεν ισχυριστήκαμε πως ο νόμος θα μας απελευθερώσει, αλλά μέσω αυτού οικοδομείται η κατάλληλη πανοπλία μας και σφυρηλατείται στο αμόνι και στο πυρ το ξίφος μέσω του οποίου ο αγώνας να μπορεί να νικηθεί.

Για αυτό και ο νόμος μοιάζει σαν το γρήγορο. όμορφο, υπάκουο άλογο μέσω του οποίου θα μπορέσουμε να μεταφερθούμε με ευκολία μέσα στο σκοτεινό Δάσος της εσωτερικής μας πραγματικότητας, γιατί μέσα εκεί θα δοθούν οι ενδοξότερες μάχες.

Ο νόμος το επαναλαμβάνουμε μας μιλά για την ενότητα της αγάπης η οποία βρίσκεται μέσα στην καρδιά μας, και αυτός μας έχει δοθεί σαν ένα δώρο από τον δημιουργό.

Είναι η κληρονομιάς μας την οποία θα πρέπει να εξαντλήσουμε μέχρι τέλους, αφήνοντας έτσι πίσω ότι μας έχει δοθεί θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε, να κατακτήσουμε, να οικοδομήσου το νέο.

Το βίωμα του νόμου μας προσφέρει την αποκάλυψη του και αυτή δεν είναι ο νόμος αλλά η αρετή της αγάπης, και αυτός είναι ο εσωτερικός νόμος ο οποίος αν και δεν μπορεί να εκφωνηθεί, μπορεί όμως να εκφραστεί μέσω της ανιδιοτελούς υπηρεσίας μας.

Η ενότητα βρίσκεται μέσα στην αγάπη!

Η Αγάπη είναι ο θεμέλιος Λίθος μας!

Και η Λίθος μας είναι ο Χριστός, η Πύλη, η Αλήθεια και η Ζωή, αμήν, λέγω αμήν.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: