Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015

Κοίμηση δεν σημαίνει θάνατος αλλά ανάσταση


Κοίμηση δεν σημαίνει θάνατος αλλά ανάσταση

Κοίμηση δεν σημαίνει θάνατος αλλά ανάσταση, απελευθέρωση από τα δεσμά του υλικού μας σώματος.

Στον Εσωτερικό Χριστιανισμό προσμένουμε εκείνην την στιγμή μέσα από την οποία μια πλήρης μεταμόρφωση θα λάβει χώρα.
Αυτή δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί όσο κατέχουμε ένα φυσικό σώμα, αν και ταυτόχρονα μπορούμε να ζούμε και να αναπνέουμε μέσα σε δύο εντελώς διαφορετικές φύσεις όλο το προηγούμενο διάστημα, την φύση του σώματος και την φύση του πνεύματος.

Η Μαρία η μητέρα του Ιησού είχε ήδη από νεαρή ηλικία οδηγηθεί στην ατραπό του Κυρίου, μιας και προοριζόταν εντός της να γεννηθεί μια ανθρώπινη οντότητα μιας αγνής και ευγενικής φύσης που η σωματική της τελειότητα και ολοκλήρωση είχε φτάσει στο πιο ανώτατο και οριακό επίπεδο.

Ο Ιησούς συμβολίζει για αυτό τον τέλειο άνθρωπο μιας σωματικής δομής εντελώς άγνωστης ακόμα και για τον σύγχρονο άνθρωπο, βέβαια λίγο πριν από την λήξη αυτής της μεγάλης κοσμικής μέρας όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα καταστούν ικανοί να φτάσουν αυτό το ποιοτικό σωματικό επίπεδο μέσω της διαδικασίας εξαγνισμού για την οποίαν και εμείς σας μιλάμε.


Στον εσωτερικό χριστιανισμό βέβαια δεν υπάρχουν ονομαστικές εορτές παρόλα αυτά βάση της σημερινής κοινωνικής έκφρασης και της διαστρεβλωμένης από την εξωτερική εκκλησία καλούμαστε να απαντήσουμε και σε αυτά μιας και δεν εξηγούνται ως θα έπρεπε από τους υπεύθυνους.

Βεβαίως δεν είναι επί του παρόντος να εξηγήσουμε την συμβολική της Παρθένου Μαρίας μέσα μας μιας και δεν αναφέρεται κυριολεκτικά σε μία γυναίκα αλλά σε μια πολύ σημαντική ιδιότητα μέσα από την οποία και εμείς θα πρέπει να δώσουμε απάντηση, να εκπληρώσουμε μιας και εμείς θα πρέπει να γίνουμε μια Μαρία και ένας Ιωσήφ και από την ένωση αυτών των δύο ένας Χριστός.

Προσέξτε όχι να γίνουμε σαν τον Χριστό, σαν αυτό το ένδοξο Ηλιακό Πνεύμα, αυτό είναι αδύνατον, αλλά να μετέχουμε της ουσίας του η οποία μπορεί να μας μεταμορφώσει ολοκληρωτικά.
Δημοσίευση σχολίου