Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Όποιος επιθυμεί βαθειά να κατανοήσει την ύψιστη τέχνη και την μυστική σοφία

 

Όποιος επιθυμεί βαθειά να κατανοήσει την ύψιστη τέχνη και την μυστική σοφία

Όποιος επιθυμεί βαθειά να κατανοήσει την ύψιστη τέχνη και την μυστική σοφία έτσι ώστε να αντικαταστήσει την άγνοια του θα πρέπει να εκδιώξει από μέσα του κάθε αίσθηση αλαζονείας ώστε να γίνει ενάρετος, έντιμος, ειλικρινής με βαθυστόχαστο λόγο, ευγενικός ως προς τους άλλους, υπομονετικός αλλά ταυτόχρονα και ένας προστάτης των μυστικών αυτών που του έχουν αποκαλυφθεί.

Πάνω όμως από όλα θα πρέπει να φοβάται τον Θεό γιατί μόνον από Αυτόν όλα απορρέουν και για αυτό θα πρέπει με ευχαρίστηση να βοηθάει τους άλλους όταν αυτό θα του ζητείται. Μόνον μέσα από τον εξαγνισμό του Νου αυτή η επιστήμη μπορεί να ολοκληρωθεί μέσω του Νου του Δημιουργού ο οποίος είναι ο μόνος δίκαιος κυβερνήτης και βασιλιάς ολόκληρου του κόσμου.

Ομιλούμε μόνον για αυτά που επιτρέπεται να αποκαλυφτούν για τα υπόλοιπα δεν μπορούμε να μιλήσουμε αλλά όποιος εξασκεί και γνωρίζει αυτήν την τέχνη αγγίζεται από τον Κύριο μας και μέσα από ένα μακρύ δρόμο και υπομονή αναφλέγεται και αυτός μέσα σε αυτό το Πυρ γινόμενος αδελφός και συγκληρονόμος αυτού του υπέροχου θησαυρού. Να είστε βέβαιοι πως αυτό το οποίο είναι τέλειο δεν μπορεί να καταστραφεί ούτε να αλλαχτεί αλλά ούτε και να μολυνθεί από αυτήν την ατελή φύση.

Αυτός είναι και ο ουσιαστικός Λίθος όλης της εργασίας μας τον οποίον θα πρέπει να τον ολοκληρώσουμε δίνοντας του ένα τέλειο σώμα και σε αυτό όλη μας η τέχνη καθορίζεται και αποσκοπεί. Αυτή η θαυμαστή μετατροπή σε Χρυσό γίνετε με το Ύδωρ της Ζωής και το Συμπαντικό Πνεύμα μέσα από την υπέρβαση των δύο σωμάτων του αρσενικού και του θηλυκού. Αυτός ο εξαγνισμός καθορίζει την επερχόμενη μορφή του μεγάλου μας σχεδίου και αυτό είναι το Φως των Φώτων μια δύναμη που μπορεί να διαλύσει και να αναγεννήσει τα πάντα μέσα σε αυτό το βασίλειο. Για αυτό λέμε πως αυτή η ίδια είναι η Ζωή και η Ζωή μέσα στην ζωή και είναι ταυτόχρονα Πνεύμα, Ψυχή και σώμα. Το σώμα ανήκει στην Αφροδίτη και είναι θηλυκής φύσης, το Πνεύμα είναι ο Ερμής και είναι αρσενικής φύσης ενώ η ψυχή είναι ο Ήλιος και η Σελήνη.

Το σώμα πρέπει να διαλυθεί μέσα στην πρωταρχική ύλη μέσα στον Ερμή του Πνεύματος για να αναγεννηθεί πλήρως. Μόνο τότε ο Δράκος θα μπορέσει να σκοτωθεί από τον Ήλιο και την Σελήνη. Τότε αυτόματα αυτό που είναι πνευματικό θα ανέλθει και οτιδήποτε είναι κατώτερο θα μετατραπεί, τίποτα μα τίποτα δεν θα χαθεί μέσα από αυτήν την μαγική διαδικασία. Για αυτό και ευλογημένη είναι αυτή η ατελής φύση μέσα από την οποία το τέλειο γεννάτε. Μέσα από το ακάθαρτο το καθαρό διαφαίνεται.

Αν και έχουμε γεννηθεί από άντρα και γυναίκα μέσα στην κοιλιά μας ένα νέο παιδί γεννιέται το οποίο δεν έχει μορφή και σχήμα και αυτό είναι το μυστικό της τέχνης μας και η χαρά μας και όλη μας η προσμονή. Το τέλειο Φως το οποίο είναι ύδωρ και πνεύμα είναι το κλειδί, χωρίς αυτό τίποτα δεν μπορεί να παραχθεί αυτό είναι η πρώτη αρχή των μετάλλων και μόνον μέσω αυτού όλη η άγνοια εξαφανίζεται. Αν και χρησιμοποιούμε αυτήν την φύση ο Λίθος μας δεν προέρχεται από αυτήν και αυτό είναι το πέμπτο στοιχείο και το ελιξίριο που όλοι ψάχνουν.

Αυτό το ελιξίριο είναι το περιεχόμενο του Κυπέλλου του Ερμή και είναι ταυτόχρονα Πυρ και Ύδωρ. Γη, νερό, αέρας, πυρ και ολόκληρη η εργασία της λεύκανσις λαμβάνει χώρα, μέσα από τα τέσσερα στοιχεία τα οποία μας κάνουν επτά και ολοκληρώνονται σε ένα παράγεται με επιτυχία ο φιλοσοφικός λίθος. Και αυτός φωνάζει βοήθησε με να σε βοηθήσω G.J.P.

Δεν υπάρχουν σχόλια: