Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

The Hermetic Arcanum (1623)


The Hermetic Arcanum (1623)

1. Στην αρχή αυτής της θαυμαστής διαδικασίας που ονομάζουμε Θεία Επιστήμη ο Νεόφυτος διακατέχεται από βαθύ σεβασμό και έναν φόβο προς τον Κύριο όλης της ζωής, ενώ προς το τέλος ανακαλύπτει πως όλο αυτό μεταστοιχειώθηκε σε γενναιοδωρία και αγάπη για τον συνάνθρωπο.
Η παν ικανοποιητική Χρυσή Συγκομιδή αφιερώνεται σωστά στην τροφοδοσία και την επιχορήγηση των ναών και των ασύλων.
Διότι οτιδήποτε ο Παντοδύναμος μας απονέμει, θα πρέπει και εμείς να του προσφέρουμε ξανά ίσως και πολλαπλάσιο.
Έτσι οι χώρες που καταπιέζονται οικτρά να μπορούν να ελευθερωθούν, οι φυλακισμένοι που κρατούνται άδικα να απελευθερωθούν, και οι σχεδόν πεινασμένες ψυχές να ανακουφιστούν. 

2. Το φως αυτής της γνώσης είναι ένα δώρο Θεού, το οποίο με την θέληση του απονέμει σε αυτούς που τον ευχαριστεί.
Έτσι ως εκ τούτου μην αφήσετε κανέναν να μελετήσει τα κείμενα μας, αν δεν έχει πρώτα καθαρίσει και εξαγνίσει την καρδιά του, αφιερωμένος εξ ολοκλήρου στον Θεό, αδειάζοντας έτσι από όλη την εξάρτηση και την επιθυμία των ακάθαρτων πραγμάτων αυτού του κόσμου.

3. Η Επιστήμη της παραγωγής του μεγάλου Μυστικού της Φύσης, είναι μια τέλεια γνώση της συμπαντικής Φύσης και της Τέχνης που αφορά το Βασίλειο των Μετάλλων.
Αυτή η Εξάσκηση είναι συνεπώς μια εξοικείωση με την εύρεση των αρχών των Μετάλλων μέσω Ανάλυσις, και όταν αυτά θα έχουν κατόπιν τελειοποιηθεί να τα συνενώσουμε με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που υπήρχαν πριν, ούτως ώστε από αυτό, να προκύψει ένα καθολικό Φάρμακο, τόσο ισχυρό ώστε να μπορεί να τελειοποιήσει τα ακάθαρτα μέταλλα, και να αποκαταστήσει τα ασθενή και σε σήψη σώματα, οποιασδήποτε φύσης και αν είναι αυτά.

Ελεύθερη μετάφραση από την εισαγωγή και από τα Αγγλικά του βιβλίου : 

The Hermetic Arcanum (1623)
Το Μυστικό Έργο της Ερμητικής Φιλοσοφίας, έργο ενός ανώνυμου συγγραφέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: