Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Φθινοπωρινό Εσωτερικό Κάλεσμα - Πολυμορφική εκδήλωση με θέματα από : Comte de Saint-Germain, Σαλβαντόρ Νταλί & Bacstroms Rosicrucian Society


Φθινοπωρινό Εσωτερικό Κάλεσμα 

Πολυμορφική εκδήλωση με θέματα από : 
Comte de Saint-Germain, Σαλβαντόρ Νταλί & Bacstroms Rosicrucian Society 


Η ομάδα ''Νους'' και ο G.J.P. σας προσκαλούν στην πρώτη πολυμορφική εκδήλωση για την νέα μετά καλοκαιρινή περίοδο.

Εκτός από την επιθυμία μας, περισσότερος κόσμος να έρθει πιο κοντά, να εξοικειωθεί και να κατανοήσει την σημαντικότητα της Πνευματικής Επιστήμης είναι και το να καταδείξουμε πως αυτή έχει εκφραστεί μέσα από τον χρόνο εκτός από τον γραπτό λόγο, τα κείμενα, και με την μουσική, την ζωγραφική, την τέχνη γενικότερα.

Για αυτό την Δευτέρα 31 Αυγούστου έχουμε επιλέξει για εσάς:

Α. Μουσική γραμμένη από την πιο θρυλική και μυστήρια προσωπικότητα στην ιστορία του εσωτερισμού τον Comte de Saint-Germain με μια μικρή παρουσίαση.

Β. Προβολή των 78 Ταρό καρτών που ζωγράφισε ο Σαλβαντόρ Νταλί λίγο πριν το τέλος της ζωής του, οι οποίες χαρακτηρίζονται από τους κριτικούς τέχνης σαν μοναδικά μικρά αριστουργήματα, με μια μικρή εισαγωγή.

Γ. Παρουσίαση ενός μοναδικού κειμένου μεταφρασμένο από εμένα με εισαγωγή του Adam McLean το οποίο ονομάζεται ''Bacstroms Rosicrucian Society'' 1794 και το οποίο περιέχει μοναδικές πληροφορίες όσον αφορά την εισδοχή και τις ιδιότητες που ένας μαθητής μια Ροδοσταυρικής Αδελφότητας θα πρέπει να επιδείξει και να διακατέχεται σε όλη του την ζωή.

Θα χαρούμε να σας δούμε και από κοντά, να μας ενισχύσετε με την παρουσία σας και όσοι το επιθυμούν και έχουν την δυνατότητα και την γνώση των Αγγλικών να μας βοηθήσουν στην μετάφραση αξιόλογων κειμένων.
Όσοι θα θέλανε θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν στην δημοσιοποίηση των εκδηλώσεων μας αναγράφοντας το στον τοίχο τους ή προσκαλώντας φίλους.

Pure Βliss
24 Ρόμβης, Αθήνα - Τηλ. 21 0325 0362
https://www.facebook.com/pages/Pure-bliss/175702880571
https://www.facebook.com/groups/312675118872629/


1. Για την θρυλική μορφή του Comte de Saint-Germain ότι και να πει κανείς είναι λίγα το σημαντικό είναι πως ήταν και πολύ αξιόλογος συνθέτης και έχουμε την χαρά να έχουμε ένα μέρος από τις μουσικές του συνθέσεις οι οποίες ήταν πολύ δημοφιλείς εκείνον τον καιρό.
Θα σας υποδεχτούμε με την μουσική του και με ένα βίντεο από Ρώσους μουσικούς που παίζουν μια σονάτα του.


2.  Για τον Νταλί ότι και να πει κανείς είναι λίγο....
Υπάρχουν πολλά βίντεο και ιστορικά στοιχεία τα οποία μιλούν για την μεγαλοφυΐα του αυτό όμως που δεν είναι γνωστό είναι πως ζωγράφισε μια πλήρη τράπουλα Ταρό και πως αυτά δεν είναι παρά μικρά αριστουργήματα και θα έχουμε την χαρά να τα προβάλουμε να τα δείτε και όποιος μπορεί και έχει την δυνατότητα να τα αγοράσει από το εξωτερικό.
Ο ίδιος έλεγε ''Ο Ουρανός είναι αυτό που πάντοτε αναζητούσα. Ο οποίος δεν μπορεί να βρεθεί ούτε πάνω ούτε κάτω, ούτε δεξιά ούτε αριστερά, ο ουρανός θα βρεθεί ακριβώς στο κέντρο του στήθους ενός ανθρώπου που έχει πίστη'' ο Νταλί πίστευε πως με κάθε ανάγνωση ο καλλιτέχνης μπορούσε να έρθει πιο κοντά στον εσωτερικό του ουρανό.


3. Η μετάφραση του κειμένου εισδοχής του Sigismund Bacstrom που θα παρουσιαστεί στην δεύτερη φθινοπωρινή εκδήλωση είναι ανεκτίμητης αξίας γιατί μας μεταφέρει πολλά σημαντικά στοιχεία και πληροφορίες όσον αφορά τις δραστηριότητες και την λειτουργία της συγκεκριμένης Ροδοσταυρικής αδελφότητας σε όλες τις όψεις.

Ειδικότερα σημαντικά πράγματα που ένα καινούργιο μέλος θα πρέπει να κάνει και που έχουν σχέση και με την κοινωνία αλλά και την πολιτεία. Επίσης την θέση της γυναίκας στο μεγάλο έργο και την σημαντικότητα της προσφοράς της.

Dr Sigismund Bacstrom είναι από της μεγαλύτερες προσωπικότητες στην ιστορία της αλχημείας και του εσωτερισμού γενικότερα μιας και χάριν σε αυτόν όχι μόνο μεταφράστηκαν και ήρθαν στο φως κείμενα απίστευτης αξίας αλλά ταυτόχρονα ώθησε δυναμικά, αναβίωσε το ενδιαφέρον για την αλχημεία ούτως ώστε από αυτό το δικό του έργο να επωφεληθούμε όλοι.

Η μύηση του στην Societas Roseae Crucis έγινε από τον  Comte Louis de Chazal, στο νησί Mauritius το έτος 1794.
Πρέπει να σημειώσουμε εδώ πως η δράση του Bacstrom συνδύαζε την αλχημεία μαζί με την επιστημονική έρευνα για αυτό υπήρξε και μια άριστη συνεργασία με τον Alexander Tilloch όταν ήταν στο Λονδίνο εκδότη του περιοδικού Philosophical Magazine που ειδικευόταν στην επιστημονική έρευνα.

Το βράδυ της Δευτέρας θα έχουμε στο κυρίως μέρος της εκδήλωσης να διαβάσουμε όλο το κείμενο της εισδοχής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: