Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Φιλαδελφία και Αγάπη


Φιλαδελφία και Αγάπη

Πολλοί άνθρωποι νομίζουν πως η μαθητείας μας εξαντλείτε ή καθορίζετε ή πραγματώνετε μέσα από το διάβασμα ή σε αυτό που αποκαλούν διαλογισμό ή σε συζητήσεις και τεχνικές ή σε μυήσεις με χαμηλά φώτα και παράξενες φορεσιές.

Δεν αντιλέγω γιατί εγώ είμαι ο ελάχιστος που θα σας πει πως να βιώσετε την μαθητεία σας, αλλά γνωρίζω, αισθάνομαι και κατανοώ πως εγώ την βιώνω.

Θα ήθελα να απαντήσω πως εγώ σαν άνθρωπος και σαν μαθητής βιώνω την μαθητεία μου παντού, την κάθε στιγμή, ανεξάρτητα από το που θα είμαι ή το τι θα κάνω προσπαθώ να είμαι συνδεδεμένος με τον πνευματικό μου εαυτό και να τον εκφράζω να τον ακτινοβολώ προς τα έξω.
Ξέρω πως αυτό δεν είναι εύκολο αλλά είναι απαραίτητη αυτή η συνεχόμενη συνειδητή σύνδεση με το φως.

Για αυτό οπουδήποτε και να έρθετε θα συναντήσετε ακριβώς τον ίδιον άνθρωπο που πιθανόν να είχατε γνωρίσει και στο Pure Bliss με τις ίδιες ανησυχίες και ερωτήματα, την ίδια καλή διάθεση και θετικότητα.

Σε αυτήν την ζωή υπάρχουν τόσα πράγματα και ασχολίες που πρέπει να κάνουμε άλλοτε υποχρεωτικά ή άλλοτε επειδή μας ευχαριστούν τίποτα από όλα αυτά δεν είναι αφύσικο ή αρνητικό αν δεν το αφήσουμε εμείς να γίνει.

Όλα είναι απαραίτητα και σεβαστά, μια μουσική βραδιά, μια ταινία, ένας καφές έξω, ένας περίπατος, μια φιλική συνάντηση τίποτα δεν είναι ασήμαντο ή άχρηστο τουναντίον.

Ολοκληρωνόμαστε σιγά σιγά σαν άνθρωποι, η ψυχή μας ωριμάζει, αισθάνεται την πραγματικότητα της και το τρομερό ένδοξο έργο της και βαδίζει με χαρά και θετικότητα και όπως για πρώτη φορά το έθεσε φιλοσοφικά ο Παύλος με ''φιλαδελφία''

Προς Ρωμαίους Κεφ. 12

''Γίνεστε φιλόστοργοι ο ένας προς τον άλλον διαμέσου τής φιλαδελφίας, προλαβαίνοντας να τιμάτε ο ένας τον άλλον''



Προς Θεσσαλονικείς Α' Κεφ. 4

''Μάλιστα, για τη φιλαδελφία, δεν έχετε ανάγκη να σας γράφω· επειδή, εσείς οι ίδιοι είστε θεοδίδακτοι στο να αγαπάτε ο ένας τον άλλον·''
 
 Πέτρου Α' Κεφ. 1

''Αφού, λοιπόν, καθαρίσατε τις ψυχές σας με την υπακοή της αλήθειας διαμέσου του Πνεύματος, προς ανυπόκριτη φιλαδελφία, αγαπήστε ένθερμα ο ένας τον άλλον, από καθαρή καρδιά επειδή, αναγεννηθήκατε όχι από φθαρτό σπέρμα, αλλά από άφθαρτο, διαμέσου τού λόγου τού ζωντανού Θεού και ο οποίος μένει στον αιώνα''

 Πέτρου Β' Κεφ. 1

''Και ακριβώς δε γι' αυτό, αφού καταβάλετε κάθε επιμέλεια, προσθέστε στην πίστη σας την αρετή, στην αρετή δε τη γνώση, και στη γνώση την εγκράτεια, στην εγκράτεια δε την υπομονή, και στην υπομονή την ευσέβεια, στην ευσέβεια δε τη φιλαδελφία, και στη φιλαδελφία την αγάπη. Επειδή, αν όλα αυτά υπάρχουν σε σας και περισσεύουν, σας κάνουν όχι αργούς ούτε άκαρπους στην επίγνωση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.''

Δεν υπάρχουν σχόλια: