Κυριακή, 7 Ιουνίου 2015

H ολική ρήξη
H ολική ρήξη

Πρέπει ειδικότερα στις μέρες μας να συλλογιστούμε με σοβαρότητα πάνω σε ορισμένες έννοιες που διακρίνονται για την χρησιμότητα τους και μέσα από τις οποίες η ζωή μας, εμείς οι ίδιοι θα μπορούσαμε μέσα από μια απλή γνωστική λογική διεργασία να αναπτυχθούμε με θετικότητα και μια βεβαιότητα στο ότι βαδίζουμε επιτέλους τον ορθό δρόμο.

Μια από αυτές τις έννοιες είναι και αυτή τη ''ολικής ρήξης''.
Αλλά θα πρέπει να προσέξουμε αρκετά εδώ γιατί ρήξη δεν σημαίνει και απαραίτητα σύγκρουση και διαμάχη.

Τις περισσότερες φορές μέσα από το διάβα του χρόνου παρασυρόμαστε σε μια κίνηση που μας απομακρύνει από την εσωτερική μας ουσία και ταυτότητα, έτσι ακολουθούμε σταδιακά ένα δρόμο, έναν λανθασμένο δρόμο μέσα από τον οποίο σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα παγιώνονται άνθρωποι και καταστάσεις οι οποίες όχι μόνος δεν περιέχουν ίχνος αλήθειας αλλά μας είναι ταυτόχρονα άχρηστες και επιζήμιες.

Πολλοί άνθρωποι φτάνουν μέσα από πικρία, απογοήτευση και πόνο σε αυτήν την παραδοχή της στρεβλότητας του βίου αλλά παρόλα αυτά είναι καθηλωμένοι μέσα σε αυτόν τον βάλτο, δειλοί και ανίκανοι για οποιαδήποτε κίνηση.
Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να σας δώσω τις απαραίτητες συμβουλές ούτε να σας εξηγήσω από που μπορείτε να αντλήσετε δύναμη ώστε να βγείτε μέσα από αυτήν την αυτό παγίδευση του εαυτού.
 
Κάθε άνθρωπος πρέπει αυτό να το κάνει μέσα από την δική του αντιληπτικότητα και δυνατότητες αντίδρασης.
Εγώ απλά σημειώνω εδώ την αναγκαιότητα της ρήξης, μια δυναμικής ρήξης μιας διάλυσης όλων αν αυτό κριθεί απαραίτητο.
Βρείτε αυτήν την εσωτερική δύναμη και αλλάξτε την ζωή σας συθέμελα αφού θα έχετε πάνω από όλα και από πριν αλλάξετε εσάς τους ίδιους.

Έχετε την γενναιότητα να πείτε αυτά τα πολύ απλά λόγια; ''Ναι θέλω να αλλάξω''
''Φτάνει πια όλη αυτή η φθορά και τα αδιέξοδα μέσα στα οποία ζω'' ''Γιατί να βρίσκομαι, γιατί να μοιράζομαι την ζωή μου με επιφανειακούς ανθρώπους και μέσα από αδιέξοδα αδιάφορα πράγματα;''

Όλες αυτές οι λειτουργίες είναι ένα πολύ σημαντικό σκαλοπάτι μέσα από το οποίο όχι μόνο θα βάλετε τάξη μέσα στην ίδια σας την ζωή αλλά θα απελευθερώσετε χώρο και χρόνο για άλλα πολύ πιο εποικοδομητικά πράγματα αλλά κυρίως μέσα από αυτήν την ηρεμία θα μπορέσετε να ακούσετε και την δική σας εσωτερική φωνή που σας καλεί προαιώνια για αυτήν την επερχόμενη μελλοντική μεγάλη ένδοξη ρήξη με την ίδια την ουσία της φύσης αυτού του υλικού κόσμου μέσα στον οποίο ζείτε και αναπνέετε.
Δημοσίευση σχολίου