Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Η ειλικρίνεια των λόγων και των έργων



Η ειλικρίνεια των λόγων και των έργων

Η ειλικρίνεια των λόγων και των έργων είναι ένα κυριαρχικό στοιχείο σε έναν αναζητητή όπως και η απλότητα του λόγου η ευκρίνεια και ο αυθορμητισμός.

Όταν εκφραζόμαστε απέναντί σας δεν διαχωρίζουμε την σκέψη μας ούτε τους αναγνώστες σε πολυμαθείς ή αμύητους αλλά σας θεωρούμε όλους αδερφούς και αδερφές σε μια ισότιμη βάση έστω και μέσα από τις εμφανείς διαφορές μας γιατί απλά γνωρίζουμε και διαβλέπουμε πως η ουσία μας όχι είναι μόνο κοινή αλλά και συγγενής.

Για αυτό ανεξάρτητα από αυτό το οποίο γράφουμε και εσείς διαβάζετε μια διαφορετικότητα στην ανάγνωση και την κατανόηση θα υπάρξει αδιαμφισβήτητα αλλά κι ο τρόπος σύνδεσης με αυτό εσωτερικά ή νοητικά θα χαρακτηρίζετε από την εσωτερική ποιότητα του καθένα και την διάθεση να εργαστεί εδώ και τώρα.

Πρέπει να σας πληροφορήσουμε πως ο καιρός της μυστικότητας και των παραβολών, των αλληγοριών και των συμβόλων έχει παρέλθει αν και πολλές φορές μιλάμε και με αυτόν τον τρόπο.
Η συμβουλή, η προτροπή του Λυτρωτή και Σωτήρας μας είναι πως αυτό το οποίο μυστικά μας ψέλλισε στο αυτί μας να βγούμε να το φωνάξουμε από τα μπαλκόνια και τις πλατείες.
Αυτό το χαρμόσυνο μήνυμα σωτηρίας πρέπει να ηχήσει σε όλον τον κόσμο με καθαρότητα και ένταση και να μεταφερθεί παντού σε όλες τις κοινωνικές τάξεις φυλές και εθνότητες.

Όμως μην ξεγελιέστε και μην εκλαμβάνεται τον λόγο μας σαν τον μόνο θησαυρό μας γιατί γελιέστε, στην ουσία αυτό δεν είναι ούτε το ένα εκατομμυριοστό από αυτό που έχουμε και προορίζουμε για εσάς αλλά είναι καλά φυλαγμένο και απροσπέλαστο μιας και αυτό χαρακτηρίζετε και συνθέτετε από ανώτερες δυνάμεις και ενέργειες.

Το δονητικό κλειδί το οποίο πρέπει εσείς να σφυρηλατήσετε και εμείς με χαρά θα σας βοηθήσουμε σε αυτό είναι το μοναδικό αντικείμενο το οποίο μπορεί να ανοίξει αυτήν την Πύλη των Μυστηρίων για να μπορέσετε εσείς να εισέλθετε μέσα.

Για αυτό αν και μπορεί να δίνετε βαρύτητα στα λόγια μας και να τα θεωρείτε θεόπνευστα και μοναδικά παρόλα αυτά εσείς καλείστε να δημιουργήσετε το δικό σας αλχημικό εργαστήριο και να οικοδομήσετε πάνω στον μοναδικό ακρογωνιαίο Λίθο ώστε να φέρετε την εργασία σας σε ένα καλό τέλος, μόνον έτσι θα αποκτήσετε τον Χρυσό του Πνεύματος, αναλωθείτε μέσα σε αυτό το Πυρ της Σωτηρίας γιατί μόνο μέσα σε αυτό το Πυρ ο Φοίνικας των Μυστηρίων μπορεί να εγερθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: