Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Η έννοια αδελφός και αδελφός εν Χριστώ


Η έννοια αδελφός και αδελφός εν Χριστώ

Είναι απολύτως αξιοπερίεργο το πως αντιλαμβάνονται ορισμένοι τις έννοιες αδελφότητα ή κοινότητα.

Όμως δεν σημαίνει πως δεν είναι και ευκόλως εξηγήσιμο.

Πίσω από κάθε μας δράση ή σκέψη βρίσκεται το εγώ και η συνείδηση του.

Για αυτό και στην πνευματική επιστήμη πάντοτε λέμε πως η δράση του κάθε ανθρώπου, το πρακτικό μέρος της ζωής του είναι αυτό που αντανακλά το περιεχόμενο της συνείδησης του στον βαθμό εξέλιξης προς τα εμπρός ή προς τα πίσω.

Εκεί δεν χρειάζεται εμείς να κάνουμε κάποια κρίση γιατί το ίδιο το άτομο αυτό χαρακτηρίζεται ενώπιον μας με έναν ξεκάθαρο τρόπο ιδίως για εμάς που η όραση μας έχει διευρυνθεί.

Σε αυτόν τον κόσμο αναμφισβήτητα όλοι οι άνθρωποι είναι συγγενείς, όχι μόνον προέρχονται από μια κοινή αρχή αλλά έχουν δημιουργηθεί και από τα ίδια ακριβώς υλικά.

Και για αυτό όλοι οι άνθρωποι είναι αδέλφια.

Όμως υπάρχει και μια πιο βαθιά σημασία της έννοιας αδελφός ειδικότερα για εμάς που συμμετέχουμε ενεργά μέσα στα μυστήρια και αυτή είναι η εξής : Αδελφός εν Χριστώ.

Η πρώτη κατηγορία σχετίζεται με την υλική φύση η οποία είναι πολύ σημαντική και η βάση της εργασίας μας ενώ η δεύτερη έχει σχέσει με την πνευματική μας ουσία και σηματοδοτεί την εξέλιξη της εργασίας που ονομάζουμε μεταμόρφωση.

Η πρώτη όψη έχει σαν κινητική αρχή το εγώ ενώ η δεύτερη τον πνευματικό σπινθήρα μέσα μας, το Ρόδο της καρδιάς όπως εμείς το ονομάζουμε.

Το εγώ αδιαμφισβήτητα θα πρέπει να αφομοιωθεί πλήρως μέσα στην πνευματική μας αρχή μέσω της βοήθειας ανώτερων δυνάμεων και να μεταλλαχθεί ώστε να ανανεωθεί σε ένα Πνευματικό Εγώ.

Κάθε πλάσμα σε αυτόν τον κόσμο ή και στους ανώτερους κόσμους πάντοτε για να εκφραστεί θα πρέπει να κατέχει ένα σύστημα μιας δομικής αρχής το οποίο συμβολικά ονομάζουμε εγώ - φορέα, η διαφορά είναι στην σύνθεση του φορέα αυτού και από ποιες δυνάμεις και υλικά έχει γεννηθεί και λειτουργεί.

Στις γραφές σε ένα σημείο όταν ρωτάει η ψυχή την δημιουργική αρχή, όπως αυτή εκφράζεται μέσα στον κόσμο για να μας βοηθήσει, πιο είναι το όνομα της αυτή μας λέει : Εγώ Είμαι.

Αυτό στην ουσία μας δείχνει πως το Φως που είναι Γνώση και Αγάπη 'είναι' δηλαδή υπάρχει αληθινά, είναι αιώνιο και αμετάβλητο σε αντίθεση με τον άνθρωπο ο οποίος 'δεν είναι' μιας και ο θάνατος νικά σε μια δεδομένη στιγμή την ανθρώπινη ζωή μας κόβοντας το νήμα της.
Για αυτό και ο άνθρωπος είναι θνητός και μεταβλητός και συγχρόνως ασταθής, διαχωριστικός, καταστροφικός και ηλίθιος.

Μόνο μέσα στον κυρίως Ναό της Αδελφότητας μας όταν ο μαθητής καταστεί άξιος να ονομαστεί ένας ιππότης του Λέοντα θα μπορέσει να βιώσει αυτήν την ενότητα για την οποία σας μιλήσαμε πρόσφατα.

Αυτή η αίσθηση είναι πολύ σημαντική γιατί αυτόματα συνενωνόμαστε σε μια κοινότητα απελευθερωμένων ψυχών σε ένα αγνό αστρικό χώρο, μιας και εκεί υφίσταται ο Ναός μας, και έτσι η εργασία μας μεγαλώνει, ισχυροποιείται, πολλαπλασιάζεται.

Για αυτό τα πνευματικά μας βιώματα, οράματα, βιώματα, οι νέες αισθήσεις και ικανότητες μας, πρέπει επίσης να βρίσκουν έκφραση μέσα στο υλικό πεδίο, να ακτινοβολούνται πλήρως γιατί μόνον έτσι μπορούμε να βοηθήσουμε την ανθρωπότητα στο δύσκολο αυτό της έργο.

Το βίωμα της ενότητας υπάρχει μόνον μέσα από την αγάπη, και στην αγάπη δεν υπάρχει κριτική παρά μόνον κατανόηση και αγαθότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: