Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Γνώση - Αγάπη - Ενότητα


Γνώση - Αγάπη - Ενότητα

Πρώτα το ψυχικό σώμα μας λέγεται και μετά το πνευματικό.
Διότι η ψυχή - πνεύμα δηλαδή η πνευματική όψη της ψυχής είναι αυτή που θα πρέπει να αναπτυχθεί μέσα από την αλχημική διαδικασία της μεταμόρφωσις.

Για αν γίνει όμως αυτό δυνατό ένας υποψήφιος θα πρέπει να εναρμονίσει όλο το δομικό του σύστημα, δηλαδή την υλική όψη της ψυχής, ώστε αυτή να βρίσκεται σε μια δονητική αντιστοιχία με τους ανώτερους νόμους ακτινοβολιών του Πρωταρχικού Βασιλείου.

Η σωματικό υλική μας όψη είναι ο εγκόσμιος ναός, για τον οποίον μας μιλά το Ευαγγέλιο, ο οποίος όπως και ο άνθρωπος Ιωάννης, δηλαδή ο μαθητής που εξαγνίζει αυτήν την υλική σωματική δομή θα πρέπει σε εκείνο το σημαντικό σημείο της οικοδόμησης να αποτραβηχτεί, ώστε όλο αυτό το οικοδόμημα να αλλαχθεί ολοκληρωτικά από ένα ψυχικό σωματικό σε ένα ψυχικό πνευματικό.

Στις ιερές γραφές εξηγείται η ανοσιότητα της σωματικό ψυχικής μας δομής, γιατί αυτή όσον αφορά τον πνευματικό κόσμο είναι τυφλή, ανάπηρη, δαιμονική.

Όμως αν ανοιχθούμε προς το Φως του Χριστού τότε σωματικά όλα αυτές οι ασθένειες της ψυχής θα θεραπευτούν.

Βεβαίως αυτό δεν γίνεται αυτόματα ούτε πέφτει από τον ουρανό αλλά προϋποθέτει την δική μας κοπιαστική εργασία.

Πως ; Μέσω προσωπικής αυτό θυσίας και προσφοράς, αγάπης προς τον Θεό και τον άνθρωπο.

Ο Χριστός είναι ένα υπέρλαμπρο πεδίο ακτινοβολίας το οποίο αγγίζει τον κόσμο μας στο πιο βαθύ του μέρος για να το αλλάξει εξ θεμελίων.

Για αυτό μας λέγετε πως αν και αυτό υπάρχει και ακτινοβολεί θα πρέπει εμείς να προχωρήσουμε προς αυτό, θα πρέπει να χτυπήσουμε την πόρτα για να ανοίξει.
Θα πρέπει να αναλάβουμε το δικό μας ατομικό σταυρό - εργασία ώστε να μπορέσουμε να ανέλθουμε πάνω στο όρος των Μυστηρίων για την υπέρτατη μύηση. Η οποία είναι η θυσία του Εγώ.

Η διαδικασία η οποία μας δόθηκε πριν από περίπου 2000 χρόνια είναι μια συμπαντική διαδικασία για το σύνολο της ανθρωπότητας η οποία όμως βρίσκετε σε αυτό το σημείο της κατανόησης αυτής της υπέρβασις. Διότι μέσα στην γη ο χρόνος επιδρά κατά έναν διαφορετικό τρόπο.

Το ουσιαστικό μάθημα σε αυτήν την περίοδο εκτός από την γνώση και την αγάπη είναι και το βίωμα της ενότητας.

Για αυτό δεν είναι μόνον πως έχει καταργηθεί ο ενδιάμεσος ανθρώπινος μεσολαβητής μεταξύ του Δημιουργού και των ανθρώπων αλλά πως και ο φυλετικός θεός και οι διάφορες εξωτερικές στρεβλές δοξασίες και οι παρανοήσεις των ανθρώπων έφτασαν σε ένα τέλος.

Στα σημερινά σύγχρονα μυστήρια η οδός, η διδασκαλία, ο τρόπος είναι κοινός για όλους ανεξαρτήτως φυλής ή χρώματος ή παράδοσης.

Βεβαίως ο σημερινός άνθρωπος δεν μπορεί να κατανοήσει αυτήν την ενότητα μεταξύ των άλλων ανθρώπων και αυτού του ίδιου αλλά και μεταξύ ολόκληρου του σύμπαντος και αυτού.

Παρόλα αυτά όσοι είναι έτοιμοι για αυτήν την υπέρβαση, κατανοούν το απαραίτητο της αλλαγής εδώ και τώρα, και για αυτό εργάζονται επιμελώς και επίμονα.

Η χωριστικότητα της ιδιοτέλειας είναι ένα από τα μεγαλύτερα δηλητήρια μέσα στο ανθρώπινο σύστημα και η πηγή όλου του κακού, αυτό είναι και το έργο του Εωσφόρου, η διχόνοια, η άρνηση και η καταστροφικότητα γιατί η μόνη πρακτική αυτού του ανόσιου πυρός είναι η βία και ο πόνος.

Φίλοι το αρχικό μας καθήκον είναι να κατανοήσουμε τις απαιτήσεις των καιρών και για αυτό να εναρμονιστούμε με τους νέους νόμος ακτινοβολίας οι οποίοι αλλάζουν τα πάντα στα πάντα.
Αυτή η εργασία είναι μια σημαντική προπαρασκευή που γίνετε τώρα από εμάς για να χρησιμοποιηθεί με θετικότητα στο ζοφερό μέλλον που έρχεται ταχύτατα, μέσα στο οποίο θα εμφανιστούμε ξανά για να βοηθήσουμε την εκ πεσμένη ανθρωπότητα στο να βρει και αυτή τον ένα και μοναδικό σκοπό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: